Tellurian: Pijpdroom (NYSE:TELL) | Alfa zoeken

laatste update: 12-2022


Natalia Lagutkina/iStock via Getty Images

Beleggingsthesis

Tellurisch (NYSE: VERTEL) heeft grote ambities om een ​​LNG-terminal te bouwen. Tussen ambitie en realiteit zit een gat van 12 miljard dollar. Hoe slaagt Tellurian erin om $ 12- $ 13 miljard op te halen voor Driftwood in een omgeving met hogere tarieven als het kon het eigen vermogen en de schulden niet verhogen toen het milieu in de zomer aanzienlijk beter was?

YT, Tellurisch

YT, Tellurisch

In het bovenstaande shot wordt Driftwood langzaam gebouwd in 2022. Deze analyse is een bullish vooruitzicht voor Tellurian, doorspekt met een dosis realiteit.

De dynamiek in het spel

Wat u ook denkt over het energieverbruik in China, staat u mij toe een feit met u te delen. China heeft zijn groene energiebronnen opgevoerd.

Zonne-installaties op het dak, Rystad Energy

Zonne-installaties op het dak, Rystad Energy

Wat u hierboven ziet, is dat de Chinese dakzonne-energie vóór 2017 in 2016 slechts 4 GW aan geïnstalleerd vermogen bedroeg. Tegen dit jaar is het in 6 jaar tijd 8x zo groot geworden. Aanzienlijk snellere acceptatie dan waar dan ook. En de acceptatie ervan in China vertraagt ​​niet.

Overweeg met dat in gedachten deze kop hieronder.

Reuters

Reuters

De kop hierboven beschrijft de situatie beter dan ik kan. Dit is een artikel van een paar dagen geleden. Samen kunnen we zien dat China energiezekerheid zeer serieus neemt. China heeft een onverzadigbare vraag naar energie. Europa heeft een onverzadigbare vraag naar energie, evenals Latijns-Amerika, India, Afrika, de VS – u begrijpt wat ik bedoel. Er is een directe correlatie tussen energie en kwaliteit van leven. En de ontwikkelingslanden beginnen pas met hun onverzadigbare vraag naar energie.

En hoewel uranium wordt aangeprezen als een cruciale energiebron, geloof ik niet dat de energie-adoptie van uranium binnenkort een naaldverhuizer zal zijn. Dat wil niet zeggen dat landen over de hele wereld uraniumenergie niet heroverwegen.

Ik verklaar dat totdat uraniumenergie een aanzienlijk deel van de energiebron van een land wordt, buiten Frankrijk en een paar andere landen, landen die betrouwbare, consistente en “schone” basislastenergie willen, aardgas zullen gebruiken als de schoonste van de de fossiele brandstoffen.

De natuurlijke vraag zal de komende jaren dus hoog blijven. Dat is nu een uitgemaakte zaak. De enige vraag is waar zullen landen genoeg aardgas vandaan halen? En tegen een prijs is het logisch? Ik geloof dat het feit dat aardgas in de VS aanzienlijk goedkoper is, zal leiden tot een seculier groeiverhaal op lange termijn voor de aardgasexport.

Drijfhout?

Na Q3-resultaten ging Tellurian’s CEO Charif Souki naar YouTube.

Souki beschrijft hoe de situatie de afgelopen maanden ingrijpend is veranderd. Vervolgens beschrijven we hoe toeleveringsketens, inflatie, arbeidstekorten en stijgende rentetarieven de kansen van Driftwood allemaal iets meer gedempt maken (~ 3:00 minuten).

Nu, voor de duidelijkheid, iets meer gedempt is hier niet het grootste probleem. Souki merkt immers op dat de export van LNG ongeveer $ 11 mmbtu zal kosten en wanneer de prijzen over de hele wereld rond de $ 30 mmbtu gaan, is er nog steeds een aantrekkelijke kans, bijna $ 20 marge voor LNG op het water.

Souki beweert dat van de ongeveer $ 12 tot $ 13 miljard die het kost om Driftwood aan de praat te krijgen, 35% in de vorm van eigen vermogen zou komen. Dat zou dus ongeveer $ 4 miljard zijn. Of anders gezegd, aandeelhouders zouden een verwatering van 4x zien.

Met de resterende 65% in de vorm van schulden, wat voor soort rentetarieven zou zo’n faciliteit nodig hebben? Dit hangt natuurlijk af van wie de tegenhangers zijn. Als het een regering is, kan dit misschien zo laag zijn als 7%. Maar verder kijken we naar mijn schatting bijna 12%.

Souki beweert niettemin dat zelfs met LNG-marges van $ 7 per mmbtu, dit ongeveer $ 6 miljard aan kasstromen per jaar zou opleveren, wat betekent dat de onderneming zichzelf in 3 jaar terugbetaalt, als we aannemen dat Driftwood dichter bij $ 15 miljard kost, als alles eenmaal is beschouwd.

TELL-aandelenwaardering – een optie met een lange looptijd, zonder vervaldatum

De manier waarop ik Tellurian beschrijf, is als een langlopende optie zonder vervaldatum. Als Tellurian op een bepaald moment in de komende jaren wat grip kan krijgen, zijn broodnodige definitieve investeringsbeslissing kan laten goedkeuren en Driftwood daadwerkelijk in gebruik kan nemen, dan zal de investeringsthese enorm goed uitpakken.

Het probleem is dat, tussen waar we nu staan, en de uiteindelijke “komende jaren”, er veel werk, aannames, emoties en hoop nodig is voor Driftwood om van een presentatiedia te komen en in operaties te komen.

Daarom pleit ik ervoor dat beleggers met dit in gedachten Tellurian op de juiste manier in hun portefeuille moeten opnemen. Er zijn zoveel risico’s en de kans op succes is zo klein dat het zinloos is om na te denken over welke waarderingsaanname dan ook voor Driftwood.

Dat gezegd hebbende, als we inderdaad door de emoties, teleurstellingen, angst en nogmaals hoop heen ploegen, blijft het een feit dat Tellurian ook zijn core business heeft.

Laten we eerlijk zijn. Tellurian heeft de gewoonte om rekbaar te zijn met de waarheid. En wanneer Tellurian verklaart dat zijn kernactiviteit in 2023 ongeveer $ 400 miljoen aan EBITDA zal opleveren, geloof ik niet dat we dit cijfer op het eerste gezicht moeten nemen.

Het komt neer op

Kortom, Tellurian’s marktkapitalisatieprijzen hebben weinig hoop dat Driftwood werkelijkheid wordt.

En in een moment van eerlijkheid geeft Souki toe dat hij te zelfverzekerd was (5:36) over Driftwood. Er was hoop. De fundamenten zien er erg aantrekkelijk uit. Maar nu worden we geconfronteerd met de realiteit. En Driftwood blijft een utopie. Een droom waarin investeerders alles kunnen verliezen. Of waar het voordeel aanzienlijk hoger zou kunnen zijn.

Plaats een reactie