Target, Carnival, Advance Auto Parts, Lowe’s en meer

laatste update: 11-2022


Voetgangers passeren op 17 augustus 2022 een Target-winkel in de wijk Tenleytown in Washington, DC.

Mandel Ngan | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Doelwit – De aandelen van de big box-retailer kelderden met meer dan 13,1% nadat het bedrijf zei dat de winst met ongeveer 50% daalde in het fiscale derde kwartaal en de vooruitzichten voor het vierde kwartaal verlaagde, na een vertraging van de verkoop eind oktober. “Als we vooruitkijken, verwachten we dat de uitdagende omgeving na de feestdagen en in 2023 zal aanhouden”, zei de CFO tijdens een winstoproep. Andere retailnamen zoals Macy’s, Gap en Nordstrom volgden Target lager.

Carnavalscruise – De aandelen van Carnival Cruise Lines daalden met 13,7% nadat de cruise-exploitant had aangekondigd dat het $1 miljard aan converteerbare schulden zou aanbieden als onderdeel van zijn herfinancieringsplan voor 2024.

Geavanceerde auto-onderdelen — Advance Auto Parts kelderde 15,1% na het rapporteren van lager dan verwachte kwartaalresultaten na de bel dinsdag. De verkoper van auto-onderdelen werd vervolgens verlaagd door UBS, dat zei dat de sterke verliezen van het bedrijf suggereren “dat het klanten in een snel tempo verliest”.

TJX-bedrijven — De aandelen stegen met 4,1% nadat het bedrijf de winstverwachtingen voor het vorige kwartaal had overtroffen en een nieuwe financieel directeur had aangesteld.

Lowe’s bedrijven – De aandelen van de detailhandelaar stegen met 3% nadat het bedrijf sterke inkomsten voor het derde kwartaal rapporteerde en zijn vooruitzichten handhaafde. Lowe’s zei dat het bedrijf, in tegenstelling tot Target, geen negatieve inflatie-impact op de verkoop ziet.

Restaurant Merken Internationaal — De aandelen van het moederbedrijf van Burger King stegen met 6,7% nadat het bedrijf plannen aankondigde om de voormalige CEO van Domino’s Pizza, Patrick Doyle, aan te nemen als uitvoerend voorzitter.

O’Reilly Automotive — Aandelen auto-onderdelenverkoper voegde 1,1% toe nadat het bedrijf zijn aandeleninkoopprogramma met $ 1,5 miljard had verhoogd.

Etsy – Etsy-aandelen daalden met 4,5% nadat Evercore ISI het aandeel op de lijst van tactische underperformers van het bedrijf plaatste, hoewel het zijn “outperform”-rating voor aandelen handhaafde. Het bedrijf houdt van Etsy’s langetermijnpotentieel, maar ziet de komende maanden een zwakte in de aandelenkoers

Zoomvideo — De naam videoconferencing dook met 4,5% nadat Citi zijn koersdoel op het aandeel verlaagde en zijn verkoopadvies handhaafde. De bank verlaagde ook de schattingen voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2024.

Oscar Gezondheid — Het verzekeringsaandeel steeg iets hoger nadat Wells Fargo het aandeel opwaardeerde naar overwogen, en zei dat de aandelen in de toekomst bijna 40% kunnen stijgen. De bank zei dat de vooruitzichten voor Oscar Health er “gunstig” uitzien na de ondermaatse prestaties van het jaar tot nu toe.

Alcon — Het aandeel Alcon won 4,6% nadat het bedrijf een kwartaalwinst boekte die de verwachtingen van analisten net overtrof.

Lincoln Nationaal — Aandelen stegen 3,6% na een upgrade naar een koopadvies door Goldman Sachs. De bank zei dat aandelen meer dan 30% zouden kunnen stijgen vanaf de slotkoers van dinsdag en dat de naam van de verzekering zou moeten herstellen van een buitensporige last die eerder het vertrouwen van beleggers aantastte.

Salie therapieën —Het biotechnologiebedrijf dat zich richt op de gezondheid van de hersenen beëindigde de sessie plat na het nieuws dat CEO Barry Greene 14.500 aandelen aan zijn belang had toegevoegd, volgens een SEC-aanvraag.

Corteva — Aandelen daalden 2% na een downgrade naar neutraal van kopen door UBS in wat het een waarderingsoproep noemde. Maar UBS verhoogde het prijsdoel van de fabrikant van zaden en gewassen van $ 70 naar $ 73 per aandeel.

– Tanaya Macheel, Alexander Harring, Carmen Reinicke en Michelle Fox van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie