Suriname Live Protest actie zaterdag 23 juli (Deel 5 )

laatste update: 08-2022


Culturu.tv. (Culturu.com) een media bedrijf welke zich richt op de Surinaamse doelgroep in, Suriname & Surinamers over de gehele wereld.

Actueel nieuws online, Suriname altijd dichtbij.
Adverteren of banner ?……dat kan info@culturu.com

Nieuwsberichten kunt u sturen aan: info@culturu.com
of via WhatsApp: +597 880 29 40

| m

30 gedachten over “Suriname Live Protest actie zaterdag 23 juli (Deel 5 )”

 1. Het is alleen jammer dat 75 procent van alle vakbonds lijders de leden en het volk vanaf de onafhankelijkheid altijd in de maling hebben genomen samen met de regeringen op dat moment
  Door met de regeringen persoonlijke eisen te stellen waar ze grote belangen in hadden
  Maar de natuur slaapt niet
  Alla sa dé na dungroe moes kong na krieng wang dey
  Voor ons mensen heeft het jammer genoeg zo lang geduurt
  Maar alles heeft zijn tijd
  De tijd is nu aangebroken
  President gooi je handschoenen maar rustig in de ring en vertrek met je heel team
  Denk aan je gezondheid

 2. Ronnie Abdoeljamil 9 u g weergeven Is Dhr Santhokie VERGETEN wie de Slaven van SURINAME Zijn GEWEEST met onbeschrijfelijke PIJN EN LEED, ONDENKBARE SITUATIES DOOR DE WITTIE BOEBAS

 3. Ronnie Abdoeljamil 8 u g weergeven De Héle BIJBEL LEZING v.santhokie IN die 2 jaar tijd heeft het VOLK kapotgemaakt met Pijn,leed.en verdriet door zijn politieke kunstgrepen.HELDEN JULLIE HALEN ZEKER DE OVERWINNING,DE ALMACHTIGE GOD ZIET ALLES hoe zwaar dit alles voor jullie is, Maar!! De Kracht/Energie komt van Boven

 4. ER IS DUIDELIJK OP DE ACHTERGROND TE HOREN DAT MANNEN VAN PLAN ZIJN WINKELS TE PLUNDEREN. DIT IS GEEN VREEDZAME ACTIE. DIT IS EEN DOOR NDP GESTUURDE ACTIE. ER ZIJN VOOR HET GROOTSTE DEEL MEER SCHOFTEN VAN DE NDP IN DIE STRAATACTIE.

 5. We gaan dood zeggen deze mensen. Maar als naar hun lichamen kijk zijn ze allemaal zwaar over de gewicht, niet te zien dat honger lijden…….

 6. Dat de president de statuten bij de staatsolie hft veranderd om zijn vrw daar te plaatsen mag niet, zelfs daarover moet wat gezegd wrdn.

 7. Als President Santokhi niet in een betere conditie kunt brengen, is het eenvoudig om af te treden en een nieuw president met een nieuw kabinet te installeren door vervroegde verkiezingen. Zoals in het jaar van 2004, tijdens Wijdenbosch periode.

 8. Als Hellings, Gentle, Cameron en Atompai een persoonlijk probleem hebben met dhr. Santhoki moeten zij de noden en het lijden van de armen niet gebruiken om hun doel te bereiken.

 9. Gratis pakket en geld dat willen sommige mensen en drie miljard dollar schulden heeft Suriname dat weet deze mensen niet

 10. Er moet echt als alles rustig is geworden een totale politiekradio stilte.geen gedoe tak takie van bordo.belford .macdonald .enz idie mensen zelf zijn ook een probleem zijn brengen de imgo van suriname nr ziro.ze moeten nu eff stil zijn .en gn gedoe met veel goud om je nek dike auto .en zeg je ook nog je bent of zit in de regering met je dome woorden we worden uitgelachen .denken jullie een beetje en stop ermee

 11. De ene praat beter als de andere .de andere wilt ook op beeld komen die wilt ook praten ….. maaar in tussen tijd kijk de wereld meee .oen stop ding sang desie .en dit heeft nuets te maken met politiek he wat ik opschrijft.

 12. Puur bescherming naar de imago van suriname te beschermen .lijkt wel laster .ik stoor me eraan vele laten hun gaan door emotie .zelf pronken ze ook nog met hun goederen .dan vraag ik me nog steeds af waar blijft de de waarde en waarborging.als ze nr huis gaan de regering dan is het een feit .maar laten we als elk surinamer hier uit een les leren voor in de toekomst

 13. Strijden en demonstreren vallen onder het volkenrecht en bijgevolg onder het begrip democratie. Uitgaande van een recente uitspraak van minister Harold Rusland zou de raciale tegenstelling tussen de bevolkingsgroepen erin kunnen resulteren dat de demonstratie straks een burgeroorlog wordt dan een strijdvoering tegen de overheid. De demonstranten zijn overwegend Creools gevignetteerd waardoor de vraag zou kunnen rijzen of de strijd gericht is tegen de Hindoestaanse president Santokhie of tegen het regeringsbeleid van betrokkene. Mocht er voor deze laatste een hartgrondig JA opklinken dan is het wel erg vreemd dat ten tijde van Bouterse er weliswaar wat gedemonstreerd werd maar niet op deze radicale en uitzinnige wijze. Men was er zelfs bang voor dat Bouterse militant geweld tegenover de demonstratie zou kunnen inzetten. In dit opzicht is het de demonstranten zware laksheid en lafheid te verwijten. Bouterses' vrouw was ook een rijkelijk bezoldigde first lady en vond er onder het bewind van Bouterse grootse verdeling plaats van gronden op basis van nepotisme en favoritisme. Verder vond er aan de lopende band politieke benoemingen op hoge posten plaats van relatives van Bouterse. Onder het bewind van deze man was er meer dan $5 miljard spoorloos verdwenen en had Suriname op internationaal niveau de reputatie van een hoeren-en drugskot. Wat deden de demonstranten toen? Weggezakt in een ascetische meditatie? Ik wil hier er geen pleidooi voor houden dat men Santokhie vanwege de tegenstellingen hierboven moet ontzien maar de instelling tot het doen van deze demonstratie zou wat redelijker, rationeler en beschaafder moeten worden. Toegegeven dat Santokhie op zich een hindie-koe is die strategisch bezien de bevolking zou kunnen voorzien in de meest primaire behoeftes in plaats van zich te storten op grootscheepse economische ontwikkelingen waar de bevolking misschien het eerste decennium helemaal niet van zal kunnen profiteren. De regering die na hem komt zal met de eer strijken waar Santokhie hard voor gewerkt heeft. Ik vraag mij af welke hindie-ezel zijn adviseur is.

 14. Goed bezig mi lobi sranang man nanga oema.
  Hopend dat er meer mensen de volgende keer massaal aanwezig zullen zijn !!!@
  One Love

 15. Ik zie dat er overwegend Afro-Surinamers protesteren. Zijn het alleen die groep mensen die het moeilijk hebben in Suriname? Sommige Afro-Surinamers zeggen dat er helemaal geen armoede is in Suriname. Sommige beweren van wel. Wie moet ik geloven en wat moet er gebeuren. Afzetten van deze regering is geen optie, ze zijn legaal aan de macht gekomen. Bij de verkiezing wisten we reeds dat de VHP waarschijnlijk aan de macht zou komen, vanwege de versplintering onder de Afro-Surinamers. Volgens mij ligt daar de fout. We zijn veel te versplinterd en vergeven mekaar onze fouten niet. Laten als eerste bij mekaar komen en één partij vormen of afspraken dat we als één optrekken. Dat is macht, je bent dan groot en wordt niet meer onderling gevochten. Fouten worden goed onderzocht en worden degenen ter verantwoording geroepen. Kijk maar naar Nederland en België, hoe moeilijk het is om vanwege de versplintering beleid te maken.

 16. Trouwens, wie kan mij zeggen hoeveel je inkomen moet zijn (in euro of US dollars) om rond te komen? Dan weet de regering wat ze moeten om de allerarmsten te helpen. Kan iemand met verstand van zaken een berekening plaatsen? Sommigen met die aan het woord komen zeggen dat ze miljonairs? Ik weet het niet meer met Suriname.

Reacties zijn gesloten.