Succesvol beleggen met verstand in 2022

laatste update: 10-2022


Bron:
Succesvol beleggen met verstand
Waarom benutten beleggers niet het volledige potentieel van hun beleggingsstrategie? Er zit verschil tussen de werkelijke winst en de potentiële winst van het gehanteerde systeem. Dit wordt ook wel het winsthiaat genoemd.
Je wilt consistente resultaten omdat je een inkomen uit de belegging wilt hebben. Er zit echter een verschil tussen het maken van winst en het consistent maken van winst, namelijk een vaardigheid. Voor het maken van een (toevallige) winst heb je geen vaardigheid nodig. Wel voor het consistent maken van winsten.
Toch zit hier vaak een tegenstelling. Als het zo makkelijk is om winst te maken, hoe moeilijk kan het dan zijn om consequent geld te verdienen. Zeker met een goed systeem dat betrouwbare signalen geeft. Toch vereist het een groot aantal vaardigheden om hiermee daadwerkelijk consistent winst te maken.
De oorzaak hiervan vinden we vaak door de druk die erbij komt kijken. Een voetballer die tijdens de training de ene na de andere penalty scoort, zal in de laatste beslissende minuut van het WK duidelijk minder goed scoren door de druk.
Samenvattend:
1. Er kan van alles gebeuren.
2. Je hoeft niet te weten wat er gaat gebeuren om geld te kunnen verdienen.
3. Er is een willekeurige verdeling van winsten en verliezen.
4. Een kans is niets anders dan een indicatie van een mogelijkheid dat iets gebeurt.
5. Ieder moment in de markt is uniek.

Met vriendelijke groet,

+ Beleggen | Tips over Beleggen in Aandelen, Opties en Meer!

Drs. Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.