Strategiewijziging na slecht 2021 & Nieuw Aandelen Portfolio 2022!

laatste update: 05-2022


Het afgelopen jaar heb ik een nieuwe strategie uitgeprobeerd die niet goed is uitgepakt. Dus het is tijd om mijn hele aandelen portfolio om te gooien!

Aandeel analyse sheet:

Welkom op mijn kanaal Yorijk! Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze video en weer wat hebben bijgeleerd over aandelen en beleggen. Vergeet dan zeker niet te abonneren hierboven om geen enkele video te missen!

In deze video ga ik een hoop nieuwe aandelen bespreken en bekijken om deze toe te voegen aan mijn aandelen portfolio 2022. Zo hoop ik een nieuw jaar in te gaan waarbij mijn portfolio beter zal presteren dan vorig jaar!

Persoonlijk beleg ik via DEGIRO. Ik heb deze broker gekozen omdat zij lage kosten bieden en een ruim aanbod aan handelsproducten.
Wilt u ook beleggen in Nederland via DEGIRO? Maak hier gratis een account aan:

Ben je meer geïnteresseerd in beleggen in Crypto en op zoek naar een website waar je goedkoop en snel Crypto kan kopen? Doe dat bij Coinmerce via onderstaande link:
coinmerce.io/r/0mpyXhKCVu

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw geld verliezen.

Volg mij op Instagram voor dagelijkse beleggingsportfolio updates & meer:

Zelf ben ik dit kanaal gestart om mijn weg naar het beste beleggingsportfolio te documenteren en hiermee anderen op weg te helpen bij hun eerste stappen op de beurs. Zelf ben ik ondertussen 5 jaar actief aan het investeren in aandelen. Nu wil ik mijn ervaring en expertise dan ook met jullie delen door middel van Yorijk!
In mijn video’s behandel ik vooral thema’s zoals “ In welke aandelen investeren ?”, “ Hoe ziet het beste ETF Portfolio 2021 eruit?“ en “ Hoe aandelen kopen en verkopen ?”. Verder deel ik ook maandelijks mijn DEGIRO portfolio zodat jullie een goed inzicht krijgen van welke aandelen kopen en verkopen, het beste beleggingsportfolio en hoe ik te werk ga op de beurs. Daarnaast deel ik met jullie ook waardevolle informatie van wat naar mijn mening de beste ETF 2021 en beste aandelen 2021 zijn!

Hoe moet je investeren in aandelen is een vraag dat ik vaak krijg? En nog specifieker, in welke aandelen investeren? Dit is zeer afhankelijk van wat je doelen van je beleggingsportfolio zijn! Hier geef ik maandelijks een overzicht hoe mijn aandelenportfolio ervoor staat:

Naast een maandelijkse update van mijn beleggingsportfolio, maak ik ook één maal per maand een video waarin ik mijn favoriete aandelen voor de desbetreffende maand opsom! Zo blijf je steeds op de hoogte van de aandelen die interessant zijn om in te investeren:

Weet je niet waarin je moet investeren en start je maar net met beleggen in 2021? Dan zijn ETF’s een goede keuze als beginnende belegger. Hierdoor beleg je in een mandje van aandelen en heb je spreiding binnen je portoflio. Leer hier alles over ETF’s:

Als laatste, beleg ik ook in Crypto en Bitcoin. De Crypto Markt is volatieler en je kan dus grotere winsten en verliezen maken op een kortere tijdsperiode. Wees dus op je hoede! Ben je benieuwd naar mijn Crypto Portfolio?

DISCLAIMER:

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg verliezen. Ik ben geen financieel adviseur. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes in het beleggen.

19 gedachten over “Strategiewijziging na slecht 2021 & Nieuw Aandelen Portfolio 2022!”

 1. 2021 was een solide jaar tot oktober. Vanaf oktober met ik mijn winsten van de jaren zien verdampen en sta ik nu echt flink in de min. Dan heb ik het bijv over, PLTR, Takeaway, Galapagos, Virgin Galac, Nano dimension.

  Ik sta bij deze aandelen zo ver in de min, dat verkopen en op sommige dingen meer dan -50% pakken het niet meer waard is. Ik geloof in deze bedrijven op de lange termijn, maar het doet mij wel twijfelen. Nadat Covid uit ons leven vertrekt zal de beurs en de samenleving uit de hoog conjunctuur zakken en (verwacht ik) komt er een flinke recessie. Ik hoop tegen die tijd de posities eerder genoemd te kunnen hebben gesloten. Omdat je van mijlen ver kan zien aankomen dat deze bedrijven de groei niet kunnen doorzetten en verwachtingen niet kunnen waarmaken.

 2. typische newbie fouten iedereen kan gains maken als het goed gaat maar de echte traders herken je in slechte markten

 3. Ik ga voor dividend aandelen, betalen vaak ook in slechte beursjaren gewoon uit. En zijn wat stabieler. Heb ook wel een paar groei aandelen, en een wereldwijde etf. Spreiding is key voor mij.

 4. Tesla had je toch niet? Je hebt nio toch? Maar nio zou veel te duur zijn,maakte veel te weinig auto's in 2021…heb ik juist op tijd buiten gesmeten

 5. top te zien dat je je eigen fouten in ziet. Komt weinig voor helaas. Veel hebben moeite me zelfreflectie. Had laatst het er al over onder 1 van je video's en goed te zien dat je weer gaat kiezen op basis van fundamentals. Misschien nog een mooi idee is om in je eigen circle of competance te blijven( oftewel investeren in bedrijven die je snapt) en te kijken naar de macro-economie. Ben benieuwd met welke aandelen je gaat komen voor je nieuwe portfolio. Als je nog het leuk lijkt: ik ben fan van de volgende aandelen: Gran colombian gold (GCM-inflatie en goedkoop) Prosus (waarde van hun portfolio is meer waard dan de market cap)

 6. Ik denk dat je beter gewoon een paar etfs kan kopen. Je pretendeert de markt te hebben verslagen maar gezien alle keuzes die je maakt kan ik me dit niet voorstellen. Er is ook helemaal niks mis mee, 95% verslaat op lange termijn niet de markt. Verder kost het je veel minder tijd.

 7. Iemand van jouw leeftijd moet geen wba hebben. Kijk liever naar GPN, SWKS of ATVI. Kasstroom monsters die jou rijk maken over 20 jaar.

 8. Goed dat je je lessen deelt!
  Stockpicking is echt niet makkelijk, ik zou wereldwijde gespreide ETF (eg VWRL) ook overwegen…
  Veel succes!

 9. Stop met shitcoins te shillen. Ik heb je in april 2021 al gewaarschuwd voor je safemoon troep, maar de gevolgen zijn nu zichtbaar. Je portfolio presteert duidelijk ondermaats.

 10. Hype aandelen volgen kan zeker lonen, je moet alleen niet té gretig zijn maar ook niet te voorzichtig. Ik kocht Plug power voor $4,50 in 2020 en verkocht het rond $9 omdat ik 100% winst had in 2 maanden en de waarde nergens op vond slaan. Daarna ging het vrolijk door naar $77 als piek geloof ik. 17x winst had ik kunnen hebben met iets betere timing… Het kan dus enorm lonen. Je moet gewoon niet te laat instappen (als een aandeel al x3 is gegaan in 6 maanden bijvoorbeeld).

 11. Toffe video weer! goed om te zien dat je niet enkel je successen laat zien zoals op de meeste kanalen. Had jij nog een linkje naar jouw analyse sheet? thanks weer!

 12. Bedankt voor het delen en voor de eerlijkheid. Je bereikt het doel vaak niet in een rechte lijn maar met bochten en met vallen en opstaan. Ik vind het zelf ook soms moeilijk om bij mijn strategie te blijven bij grote winsten/verliezen terwijl je dan juist je strategie moet laten werken. (tip bekijk zeker ook het aandeel ZIM een keer).

 13. Goeie video, maar ik zou niet te veel waarde aan de assets/liabilities ratio te kijken, hierdoor zul je veel bedrijven missen. Ik zou dan naar current assets / current liabilities kijken. Liabilities is voor veel bedrijven juist nodig om hard te groeien

Reacties zijn gesloten.