Starbucks, Twilio, Carvana, DoorDash en meer

laatste update: 12-2022


Een klant houdt een drankje vast in een Starbucks-koffiebar in San Francisco, Californië, op donderdag 28 juli 2022.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste bewegingen maken:

Starbucks — Het in Seattle gevestigde koffiebedrijf steeg met 8,48% na het rapporteren van kwartaalwinst en omzet die de verwachtingen overtroffen. De netto-omzet steeg met 3,35 tot $ 8,41 miljard en de wereldwijde verkoop in dezelfde winkel steeg met 7%.

Twilio — Twilio’s aandelen kelderden 34,61% per dag nadat het bedrijf een zwakker dan verwachte verkoopprognose had uitgebracht. Op vrijdag verlaagde Cowen de rating van het bedrijf voor communicatiehulpmiddelen van outperform naar marktprestaties, daarbij verwijzend naar verslechterende macrotrends.

Cloudaandelen — Cloudaandelen kregen een klap te midden van de bezorgdheid dat de rente langer zal stijgen dan eerder werd verwacht. De beter dan verwachte banengegevens voedden vrijdag ook de bezorgdheid over de aanhoudende verkrapping door de Fed. Verkoopsteam verloor 4,48%, Cloudflare daalde 18,42% en Paycom gleed 6,17%. Ergens anders, menigtestaking daalde met 9,87%, ZoomInfo-technologieën verloor 6,3%, Bill.com daalde 8,44%, Service nu verloor 6,18%, en Datadog gleed 6,17%.

Blok — Aandelen stegen met 11,5% nadat het bedrijf voor mobiele betalingen de winst- en verkoopverwachtingen overtrof in de resultaten over het derde kwartaal. Block rapporteerde een winst van 42 cent per aandeel op een omzet van $ 4,52 miljard. Analisten gepolst door Refinitiv gingen uit van een winst van 23 cent per aandeel op een omzet van $ 4,49 miljard.

Carvana — Carvana daalde met 38,95% nadat het donderdag slechter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Op vrijdag trok Adam Jonas van Morgan Stanley de ratings en het prijsdoel van het bedrijf naar de tweedehandsautohandelaar, daarbij verwijzend naar de verslechtering van de tweedehandsautomarkt en een volatiele financieringsomgeving.

Coinbase — Het aandeel steeg met 5,41% nadat het bedrijf beter dan verwachte gebruikersaantallen rapporteerde, zelfs toen Coinbase een misgelopen winst- en verkoopverwachting rapporteerde. Het cryptocurrency-platform rapporteerde een daling van de inkomsten ten opzichte van een jaar geleden toen investeerders digitale activa dumpten.

DeurDash — Het voedselbezorgplatform steeg met 8,32% nadat het recordorders rapporteerde die leidden tot inkomsten die de verwachtingen overtroffen. Het kwartaalverlies was echter nog steeds groter dan verwacht.

Atlassian — Aandelen van Atlassian daalden vrijdag 28,96% nadat de maker van samenwerkingssoftware lagere winsten rapporteerde dan verwacht en donderdag teleurstellende vooruitzichten had afgegeven. Piper Sandler verlaagde het aandeel vrijdag van overwogen naar neutraal, daarbij verwijzend naar een vertraging van de abonnementsfacturen voor het bedrijf.

Topgolf Callaway-merken — De aandelen van Topgolf Callaway stegen met 7,86%. Het bedrijf rapporteerde donderdag een winst die de verwachtingen overtrof. Jefferies-analist Randal Konick verhoogde ook zijn koersdoel voor het aandeel naar $56, 221% boven het slot van donderdag.

Funko – Aandelen van Funko daalden 59,38% nadat het bedrijf tegenvallende winsten rapporteerde, inclusief een minder dan rooskleurige forward guidance met een verlies in het vierde kwartaal. Daarnaast verlaagde JPMorgan de rating van het bedrijf van overwogen naar neutraal, daarbij verwijzend naar de misgelopen winst en een onzekere toekomst.

DraftKings — DraftKings daalde met 27,82% na waarschuwing dat een langdurige economische neergang gevolgen zou kunnen hebben voor de uitgaven van zijn klanten. Het bedrijf voor sportweddenschappen rapporteerde echter ook een kleiner dan verwacht kwartaalverlies en -inkomsten die de voorspellingen van Wall Street overtroffen.

Cinemark Holdings — Aandelen stegen met 9,43% nadat de bioscoopexploitant beter dan verwachte kwartaalinkomsten rapporteerde.

Warner Bros. Discovery — Warner Brothers Discovery daalde met 12,87% na melding van een groter dan verwacht winstverlies en inkomsten die achterbleven bij de schattingen van analisten. Bloomberg meldde ook dat het bedrijf van plan is banen in zijn filmafdeling te schrappen.

PayPal — PayPal daalde 1,79% na het verlagen van de jaarlijkse omzetgroeiprognose. Het bedrijf uitte voorzichtigheid over de gevolgen van een economische neergang. Het rapporteerde echter beter dan verwachte kwartaalwinst en -omzet.

Freeport-McMoRan — Aandelen van het mijnbouwbedrijf stegen met 11,5%, na de opkomst van koper, dat het mijnbouwt. Geruchten en speculaties over de mogelijkheid dat China zijn economie zou heropenen, zorgden voor een stijging van de grondstoffenprijzen.

Chinese aandelen — Die speculatie over het mogelijk opheffen van Covid-beperkingen door China zorgde ook voor hogere aandelen van in China gevestigde bedrijven. Ali Baba sprong 7,05%, Pinduoduo steeg 8,64%, bilibili een rally van 22,88%, en JD.com won 9,74%.

— Alexander Harring, Sarah Min en Carmen Reinicke van CNBC droegen verslaggeving bij.

Plaats een reactie