Starbucks, AMD, Pearson, PacWest en meer

laatste update: 06-2023


algemeen beeld van een Starbucks-winkel op 15 september 2022 in Plainview, New York

Bruce Bennet | Getty Images Nieuws | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Eli Lilly — De farmaceutische voorraad steeg met meer dan 5% op basis van gegevens uit klinische onderzoeken die aantoonden dat het geneesmiddel donanemab van het bedrijf de progressie van de ziekte van Alzheimer vertraagde.

Starbucks — Shared van de populaire koffieketen daalde met 5% vóór de bel, zelfs na het verslaan van de schattingen van analisten en het posten van een sterker dan verwachte omzetgroei in dezelfde winkel. Starbucks bevestigde zijn vooruitzichten opnieuw.

amd — De halfgeleideraandelen daalden meer dan 7% in premarket-handel na kwartaalresultaten een dag eerder. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde 60 cent per aandeel op een omzet van $ 5,35 miljard, wat volgens Refinitiv beide de verwachtingen van analisten van 56 cent en $ 5,3 miljard overtrof. De verkoopverwachtingen voor het huidige kwartaal waren echter lager van het bedrijf en analisten zijn nu verdeeld over hoe ze de aandelen moeten bekijken.

Chegg — De aandelen van de online boekhuurder wonnen woensdag 6,2%, nadat ze een dag eerder met maar liefst 48% waren gedaald. Het bedrijf merkte bezorgdheid op over de opkomst van kunstmatige intelligentie als een bedreiging voor de kernactiviteiten bij zijn winstoproep. CEO Dan Rosensweig zei ook dat de paniek die ervoor zorgde dat het aandeel kelderde, “buitengewoon overdreven” was.

Pac West, Western Alliance – Regionale bankaandelen waren klaar om hun verliezen voor de week op woensdagochtend te vergroten. De aandelen van PacWest daalden met 4,6% in premarket-handel na een daling van bijna 28% op dinsdag. Western Alliance daalde meer dan 3% na een verlies van 15% op dinsdag. Aandelen stonden onder druk door hernieuwde bezorgdheid over de gezondheid van de sector.

biogen — Het biotechbedrijf daalde woensdag met ongeveer 4%, nadat Eli Lilly zijn gegevens over zijn medicijnonderzoek voor Alzheimer had gerapporteerd. Biogen rapporteerde vorige week winst, met een aangepaste $ 3,40 per aandeel, terwijl analisten gepolst door StreetAccount $ 3,28 voorspelden. Het bedrijf kreeg onlangs toestemming van de Food and Drug Administration voor een geneesmiddel voor de behandeling van ALS.

overtuigend — De aandelen van het communicatie- en internetbedrijf wonnen 2,8% na een upgrade van de Bank of America. Cogent zei dinsdag dat het een plan voor de overname van het draadloze netwerk van Sprint van T-Mobile had gesloten.

Match groep — Aandelen stegen met 2,7% in licht volume tijdens premarket-handel. Het online datingbedrijf rapporteerde na de bel dinsdag winst over het eerste kwartaal die de schattingen van analisten van Refinitiv overtrof. De inkomsten van Match bleven echter achter bij de verwachtingen.

Algemeen — Het energietechnologiebedrijf won 6,5% nadat de kwartaalcijfers de verwachtingen van analisten overtroffen. Generac rapporteerde volgens StreetAccount een gecorrigeerde 63 cent per aandeel tegen een verwachte 48 cent.

Pearson – Pearson-aandelen stegen met meer dan 8%. Het aandeel werd dubbel geüpgraded van underperform naar koop door Bank of America, die zei dat de uitverkoop van dinsdag in het aandeel, die volgde op een scherpe daling van Chegg te midden van zorgen over AI, “overdreven hard” was.

– Samantha Subin, Jesse Pound en Michelle Fox Theobald van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie