Stablecoin USDC wordt geconfronteerd met een blootstelling van $ 3,3 miljard aan Silicon Valley Bank

laatste update: 03-2023


Crypto-uitwisseling Coinbase zei vrijdag dat het de conversie tussen stablecoin USDC en USD in het weekend tijdelijk opschort, nadat de maker van stablecoin Circle gezegd ongeveer $ 3,3 miljard, of meer dan 8% van de meer dan $ 40 miljard USDC-reserves, wordt aangehouden bij Silicon Valley Bank, die vrijdag instortte.

USDC USDCUSD,
-8,81%,
die mede wordt ondersteund door Coinbase COIN,
-8,00%
en Circle, is ’s werelds op een na grootste stablecoin.

Coinbase zei dat het de conversies tussen USDC en USD maandag zou hervatten. “Tijdens periodes van verhoogde activiteit zijn conversies afhankelijk van overboekingen in USD van de banken die tijdens de normale bankuren worden vereffend”, tweette het bedrijf vrijdag.

“Uw activa blijven veilig en beschikbaar voor on-chain verzendingen”, voegde Coinbase eraan toe.

Te midden van zorgen over besmetting veroorzaakt door Silicon Valley Bank, hebben investeerders in de 24 uur voorafgaand aan vrijdagavond meer dan $ 2,3 miljard USDC uitbetaald, volgens gegevens van Nansen.

Hoewel de meeste USDC-reserves zijn belegd in staatsobligaties, werd bijna $ 9 miljard daarvan in contanten aangehouden bij banken, waaronder Bank of New York Mellon BK,
-1,44%,
Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, een divisie van Flagstar Bank, NA, Signature Bank SBNY,
-22,87%,
Silicon Valley Bank en Silvergate Bank SI,
-11,27%
vanaf 31 januari, volgens een attestrapport in maart.

De Federal Deposit Insurance Corporation heeft meer dan $ 175 miljard aan deposito’s overgenomen bij Silicon Valley Bank. De standaardverzekering van FDIC dekt tot $ 250.000 per deposant, per verzekerde bank, voor elke accounteigendomscategorie.

De rest van de spaarders is onverzekerd – ze zullen de komende week een voorschot op dividend ontvangen en curatelecertificaten krijgen voor hun saldo, zei FDIC. Of en hoeveel spaarders met meer dan $ 250.000 hun geld terugkrijgen, hangt af van de hoeveelheid geld die FDIC ontvangt van de verkoop van de activa van Silicon Valley Bank.

Vertegenwoordigers van Circle en Coinbase reageerden niet op verzoeken om commentaar.Plaats een reactie