Spotify plant naar verluidt al deze week ontslagen

laatste update: 02-2023


Na vorig jaar het tempo van het aannemen van personeel te hebben vertraagd, plant Spotify Technology SA volgens een nieuw rapport al deze week ontslagen, wat bijdraagt ​​​​aan de golf van banenverlies die de technologie-industrie overspoelt.

Onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de plannen, meldde Bloomberg News laat op zondag dat de streaming muziekdienst op handen is met banenverlies, hoewel een exact aantal niet door bronnen werd gespecificeerd.

In oktober, Spotify heeft zeker 38 werknemers ontslagen bij de Gimlet- en Parcast-podcasteenheden. Afgelopen juni vertelde de CEO van Spotify, Daniel Ek, aan de medewerkers dat het bedrijf het aannemen van personeel met 25% zou verminderen, volgens rapporten van Bloomberg en CNBC.

Volgens het inkomstenrapport had Spotify aan het einde van het derde kwartaal ongeveer 9.800 werknemers. Volgens de website Layoffs.fyi zijn tot nu toe meer dan 55.000 technische werknemers ontslagen in 2023, waaronder 12.000 van Google-moederbedrijf Alphabet Inc., 10.000 van Microsoft Corp. en honderden meer van Intel Corp.

Het in Stockholm gevestigde Spotify stond de afgelopen jaren onder druk door enorme uitgaven aan podcasts, die nog geen winst hebben opgeleverd en op de marges hebben gewogen. In juni voorspelde Ek een aanzienlijke stijging van de winstgevendheid in de komende paar jaar.

Spotify deelt SPOT,
+4,63%
zijn de afgelopen 12 maanden met ongeveer 50% gedaald in vergelijking met de SPX van de S&P 500,
+1,89%
10% daling in die tijd.Plaats een reactie