Sony ziet notering voor zwaargewicht financiële eenheid door Reuters

laatste update: 06-2023©Reuters. FILE FOTO: Het Sony-logo wordt weergegeven buiten het hoofdkantoor van het bedrijf in Tokio, Japan, 16 februari 2023. REUTERS/Issei Kato

Door Sam Nussey

TOKYO (Reuters) -Sony Group Corp zei donderdag dat het een gedeeltelijke spin-off van zijn financiële activiteiten onderzoekt die binnen de komende twee tot drie jaar zal plaatsvinden, aangezien het conglomeraat zijn activiteiten op het gebied van entertainment en beeldsensoren verdubbelt.

Sony (NYSE:) zei tijdens een strategiebriefing dat het overweegt Sony Financial Group, wiens activiteiten levensverzekeringen en bankzaken omvatten, op de lijst te zetten en een belang van iets minder dan 20% te behouden.

De aankondiging komt slechts drie jaar nadat Sony de volledige controle over het bedrijf overnam in een transactie van $ 3,7 miljard.

Het entertainment- en technologieconglomeraat werkt aan synergieën tussen zijn bedrijfsonderdelen, waaronder games, muziek en films. Het zei dat hitdrama “The Last of Us” op HBO de acceptatie van de gamefranchise waarop het is gebaseerd en de muziek die in de show wordt gebruikt, heeft gestimuleerd.

De financiële eenheid rapporteerde een omzetdaling van 5% tot 1,45 biljoen yen ($ 10,74 miljard) in het jaar dat eindigde in maart. De bedrijfswinst steeg met 49% tot 223,9 miljard yen na eenmalige winsten uit de verkoop van onroerend goed.

Een gedeeltelijke spin-off zou het nieuw beursgenoteerde bedrijf in staat stellen de Sony-branding te behouden.

PLAYSTATION VERHOOGT

Sony heeft gezegd dat het dit financiële jaar 25 miljoen PlayStation 5-consoles verwacht te verkopen na het versoepelen van de toeleveringsketen die de verkoop heeft beperkt.

Dat zou een record zijn voor elk PlayStation-apparaat.

Het bedrijf voorspelt echter ook een teruggang in de verkoop van first-party software, wat een weerspiegeling is van de zwakte in de gamespijplijn.

Sony-aandelen stegen met 6% in de ochtendhandel in Tokio, een dag nadat de groep een terugkoop van maximaal 2,03% van zijn aandelen aankondigde.

($ 1 = 135,0500 yen)

Plaats een reactie