Sony-aandelen tuimelen door zwakker dan verwachte jaarlijkse vooruitzichten door Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters. FILE FOTO: Het Sony-logo wordt weergegeven buiten het hoofdkantoor van het bedrijf in Tokio, Japan, 16 februari 2023. REUTERS/Issei Kato

TOKIO (Reuters) – Sony (NYSE:) De aandelen van Group Corp daalden maandag met maar liefst 4,8% nadat de jaarlijkse winstvooruitzichten van het Japanse elektronica- en entertainmentconglomeraat achterbleven bij de marktverwachtingen.

Het bedrijf boekte vrijdag een recordbedrijfswinst voor het jaar dat eindigde in maart 2023, dankzij sterke prestaties op het gebied van muziek en microchips.

Voor het huidige boekjaar voorspelde het echter een winstdaling van 3,2% tot 1,17 biljoen yen ($ 8,55 miljard), waarbij het een analistengemiddelde schatting van een winst van 1,275 biljoen yen miste, aangezien het een langzaam herstel van de winstgevendheid in de videogame-eenheid verwacht.

Jefferies-analist Atul Goyal zei in een notitie aan klanten dat Sony’s vooruitzichten “te conservatief zijn”, en dat zijn PlayStation 5 (PS5) gameconsoles en gamesoftware waarschijnlijk zullen profiteren van de opgekropte vraag.

Sony had moeite om genoeg PS5 te maken om aan de vraag te voldoen tijdens de COVID-19-pandemie vanwege gegrom in de toeleveringsketen, maar president Hiroki Totoki zei vrijdag dat het bedrijf nu klaar was om de consoles te leveren zonder klanten te laten wachten.

Het conglomeraat streeft ernaar om in het jaar tot maart volgend jaar een recordaantal van 25 miljoen exemplaren van de PS5 te verkopen.

($ 1 = 136,900 yen)

Plaats een reactie