SLECHTSTE HALF JAAR VOOR AANDELEN IN MEER DAN 50 JAAR! WAT NU?

laatste update: 08-2022


Het eerste half jaar zit er weer op en het was het slechtste half jaar in meer dan 50 jaar voor aandelen! Wat nu?

#aandelen
#crashes
#dalingen
slechtste half jaar
recessie aandelen
recessie beurs
slechtste beurs
slecht voor aandelen
bear market
voorbereid op de beurs
voorbereiden op dalingen
beginnen met investeren
beginnen investeren
beleggen
dalende aandelen
rode beurs
crashende aandelen
investeren in aandelen
beurs crash 2022
beurscrash 2022

Beleggen via DeGiro:
The Financial Hub Discord:
Instagram:

Disclaimer
=========
Ik ben geen (financieel) adviseur, doe dus altijd zelf onderzoek. De videos op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden.

10 gedachten over “SLECHTSTE HALF JAAR VOOR AANDELEN IN MEER DAN 50 JAAR! WAT NU?”

  1. Long term komt dit echt wel goed. Kan idd een langdurige bearmarkt worden maar dan liggen er massa's kansen om goedkoper in te kopen

  2. Logisch ook alles vloog 2 jaar als een rakket omhoog op niets gebaseerd… sommige aandelen die totaal nog niet winstgevend zijn.
    Maar china heeft wel zoals alibaba precies het ergste diepte punt bereikt

  3. Lange termijn komt het met de beurs wel goed inderdaad, maar 'de beurs' omvat de totale bulk aan aandelen/bedrijven. Voor individuele beleggingen geldt niet dat dit op de lange termijn per definitie 'wel goed komt', sommigen zullen de hoge piek van afgelopen jaar wellicht nooit meer zien. Waarom heb jij niets in trackers zitten? Al is het maar om een beetje risicodemping in te brengen? Brede trackers representeren de beurs namelijk precies.

  4. Is het misschien leuk om een keer iemands portfolio te beoordelen? Heb zelf een dividend portfolio waar ik gemiddeld per jaar zon 5 a 6% haal ondanks de markt

  5. Ik koop telkens bij als het steeds -10% zakt, hoe meer het zakt hoe meer ik koop. Op die manier houd ik mijn gemiddelde (ongerealiseerde) zo dichtbij mogelijk de huidige koers. Daarom is het niet slim om in 1x al je vermogen in te zetten bij onzekere tijden zoals een bear market. Maar net zo lang kopen en steeds meer inleggen stap voor stap totdat het niet meer zakt. Als je dit weet vast te houden ben je een echte die hard belegger met een hoog rendement straks. Bijv: je hebt max 100k te besteden. Bij -10% koop voor 10k. Bij weer -10% koop 20k erbij, weer -10% koop 30k bij, weer -10% 40k erbij. En zijn we inmiddels 40% gezakt. Maar jou gemiddelde(ongerealiseerde) is niet ver van de huidige koers omdat je steeds meer inzet als het zakt. Op die manier kan je veel rendement halen.

Reacties zijn gesloten.