Silvergate, Etsy, SVB Financieel, Uber en meer

laatste update: 03-2023


Pavlo Gonchar | Lichtraket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen haalden voor de openingsbel:

Etsy — Aandelen daalden meer dan 6% in premarket nadat Jefferies de online marktplaats dubbel had gedowngraded om slechter te presteren dan kopen. Het bedrijf noemde de behoefte van het bedrijf om meer aan marketing uit te geven naarmate het klantverloop toeneemt.

Silvergate Capital – De aandelen van de crypto-geldschieter daalden met 50% nadat het bedrijf had aangekondigd dat het de activiteiten zou afbouwen en Silvergate Bank zou liquideren. Het nieuws komt ongeveer een week nadat de bank waarschuwde dat ze mogelijk niet verder zou kunnen werken en volgt op een reeks financiële uitdagingen en overheidsonderzoeken in de nasleep van de ineenstorting van FTX, een klant van de bank.

Uber — De aandelen van het ride-hailing-bedrijf stegen met ongeveer 2% in premarket-handel na een Bloomberg-rapport dat Uber overweegt zijn divisie vrachtlogistiek af te splitsen. De vrachteenheid had in het vierde kwartaal een omzet van $ 1,5 miljard.

MongoDB – Aandelen van de aanbieder van het databaseplatform daalden meer dan 10% in premarket. De daling kwam nadat MongoDB zwakke verwachtingen had gegeven over de inkomsten die investeerders teleurstelden. Het bedrijf boekte winst en omzet die de verwachtingen voor het vierde kwartaal overtroffen.

SVB Financial – Het aandeel van de financiële dienstverlener daalde met 30% nadat het bedrijf aankondigde dat het van plan is $ 1,25 miljard aan gewone aandelen en $ 500 miljoen aan certificaten aan te bieden.

Zwitsers krediet —De in de VS verhandelde aandelen van de Zwitserse bank daalden met meer dan 4% in premarket-handel nadat het bedrijf had aangekondigd dat het zijn jaarverslag zou uitstellen na ontvangst van opmerkingen van de Securities and Exchange Commission. De opmerkingen van de toezichthouder gingen over kasstroomoverzichten in 2019 en 2020, aldus de bank.

LoanDepot – De aandelen van de hypotheekverstrekker verloren meer dan 10% nadat het winstrapport over het vierde kwartaal de verwachtingen van analisten miste. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 46 cent per aandeel en een omzet van $ 169,7 miljoen. Door FactSet geraadpleegde analisten hadden een winstverlies van 27 cent per aandeel en een omzet van $ 190,9 miljoen geschat.

Hilton — De aandelen van de hotelketen stegen met 0,5% in premarket nadat Barclays het aandeel had opgewaardeerd van een gelijk gewicht naar overwogen, omdat het bedrijf zei dat het bedrijf macro-uitdagingen beter aankan dan zijn concurrenten.

– Alex Harring en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie