Silvergate Capital, Walgreens, Amazon en meer

laatste update: 02-2023


Mensen lopen langs een Walgreens, eigendom van de Walgreens Boots Alliance, Inc., in New York City, 26 november 2021.

Andreas Kelly | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen en bewegingen maken in premarket-handel.

Walgreens Boots Alliantie — De voorraad van de drogisterij daalde met ongeveer 2% in premarket, zelfs nadat het bedrijf in het eerste kwartaal een winst rapporteerde die hoger was dan de schattingen van analisten. Het bedrijf verhoogde ook zijn omzetvooruitzichten voor het hele jaar, deels als gevolg van de overname van Summit Health door het segment gezondheidszorg in de VS.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Amazone — De aandelen van Amazon wonnen ongeveer 2% na de aankondiging dat het 18.000 banen schrapt, waarmee het het nieuwste technologiebedrijf wordt dat bezuinigt na een snelle groei tijdens de pandemie.

Western Digital — De aandelen stegen met meer dan 5% nadat Western Digital en de Japanse Kioxia Holdings de fusiebesprekingen hervatten, volgens een rapport van Bloomberg News dat bronnen aanhaalde die bekend waren met de zaak.

Silvergate hoofdstad – Aandelen van cryptovriendelijke bank Silvergate Capital kelderden met meer dan 43% nadat het zei dat de deposito’s van digitale activa van 30 september tot het einde van het jaar met $ 8,1 miljard daalden tot slechts $ 3,8 miljard te midden van een “vertrouwenscrisis” in de sector na de ineenstorting van FTX . De bank zei dat het gedwongen was $ 5,2 miljard aan schulden te verkopen om opnames te dekken en boekte in het vierde kwartaal een verlies van $ 718 miljoen op die verkoop.

Luminar-technologieën — De aandelen stegen met meer dan 4% nadat de maker van voertuig “lidar” nieuwe technologie aankondigde en op een beurs zei dat het de prestatiedoelstellingen voor 2022 voldeed.

Coinbase wereldwijd — De aandelen van het crypto-servicebedrijf daalden met meer dan 6% in premarket-handel nadat Cowen het aandeel had verlaagd vanwege de moeilijke macro-omgeving en aanhoudende zorgen over het falen van FTX. De downgrade komt een dag nadat Coinbase een schikking van $ 100 miljoen bereikte met het New Yorkse Department of Financial Services wegens tekortkomingen in de antiwitwasnormen.

CrowdStrike Holdings – De aandelen daalden met meer dan 2% nadat Jefferies het aandeel had verlaagd van kopen naar vasthouden, waarbij hij zei dat 2023 “een uitdagender fundamenteel jaar zal worden voor groeinamen.” Het bedrijf verwacht vanaf hier minder voordeel voor CrowdStrike.

Wendy’s — Aandelen van de fastfoodketen daalden met 2% nadat ze door Oppenheimer waren gedegradeerd om te presteren van outperform. Het bedrijf is van mening dat het risico/rendement en de waardering van het aandeel nu redelijk in evenwicht zijn.

Shopify De aandelen daalden voor de bel met meer dan 2% nadat Jefferies Shopify had gedegradeerd tot een hold van een buy-rating, daarbij verwijzend naar onzekere macro-uitdagingen die voor de e-commerce-aandelen in het verschiet liggen.

American Express — Het aandeel daalde 1,48% in de premarket nadat het donderdag door Stephens was verlaagd van onderwogen naar onderwogen. De analisten van het bedrijf, bezorgd over het feit dat het kussen van American Express op weg is naar een recessie, verlaagden ook hun koersdoel van $ 146 naar $ 134 per aandeel en verlaagden hun schattingen van de winst per aandeel voor 2023 met 8%.

– Michelle Fox, Yun Li, Tanaya Macheel en Samantha Subin van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie