Silvergate, Bed Bath & Beyond, Walgreens en meer in 2023

laatste update: 02-2023


Bewegwijzering buiten een Bed Bath & Beyond-winkel in New York, 25 augustus 2022.

Gabby Jones | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Zilverpoort — De aandelen van de crypto-gerichte bank daalden met meer dan 42% nadat Silvergate in het vierde kwartaal massale opnames van klanten bekendmaakte. De bank zei dat het eind december $ 3,8 miljard aan activa van klanten met digitale activa had, meer dan 60% minder dan drie maanden eerder. Het bedrijf verkocht ook meer dan $ 5 miljard aan schuldbewijzen om de opnames te dekken, wat resulteerde in een verlies op die verkopen van $ 718 miljoen.

Bedbad & daarbuiten — De detailhandelaar in huishoudelijke artikelen kelderde met 24% nadat hij had gemeld dat hij geen geld meer had en overweegt een faillissement, daarbij verwijzend naar tegenvallende verkopen. Het bedrijf zei dat het financiële opties onderzoekt, waaronder herstructurering, het zoeken naar extra kapitaal of het verkopen van activa, naast een mogelijk faillissement.

Lamb Weston Holdings — Het voedselverwerkende bedrijf steeg met 9% nadat het de kwartaalcijfers en omzetramingen had verpletterd. Lamb Weston verhoogde ook zijn financiële vooruitzichten voor het volledige jaar.

Walgreens Boots Alliantie — De apotheekexploitant zakte meer dan 8%, ondanks het feit dat het de winstverwachtingen van Wall Street overtrof en zijn vooruitzichten voor het volledige jaar verhoogde. Walgreens boekte een nettoverlies in verband met een opioïdengeschillenregeling.

CrowdStrike — De aandelen van het cloudgebaseerde softwarebedrijf daalden met meer dan 8% en bereikten een nieuw dieptepunt in 52 weken nadat Jefferies CrowdStrike had verlaagd om te stoppen met kopen. Het bedrijf uit Wall Street zei dat 2023 “een uitdagender fundamenteel jaar zal zijn voor groeinamen.”

Constellation-merken — De aandelen van de fabrikant van alcoholische dranken daalden met 8,8% nadat de kwartaalcijfers iets lager uitkwamen dan analisten hadden verwacht, volgens FactSet. Het bedrijf meldde dat de verkoop van wijn en gedistilleerde dranken voor het kwartaal daalde en dat de verzendingen met 14,8% daalden.

Shopify — De aandelen daalden met meer dan 4% nadat Jefferies Shopify had gedegradeerd tot een hold van een buy-rating, daarbij verwijzend naar onzekere macro-uitdagingen die voor de e-commerce-aandelen in het verschiet liggen.

Conagra-merken — De aandelen stegen bijna 3% nadat Conagra Brands de verwachtingen overtrof in zijn laatste winstresultaten en zijn fiscale vooruitzichten voor 2023 verhoogde. Het voedingsbedrijf rapporteerde een winst van 81 cent per aandeel op een omzet van $ 3,31 miljard aan inkomsten. Volgens consensusschattingen op StreetAccount zou het naar verwachting 66 cent per aandeel verdienen op een omzet van $ 3,28 miljard.

Amazone – De e-commercegigant daalde bijna 2% nadat hij had aangekondigd dat het 18.000 banen zou schrappen, en werd daarmee het nieuwste technologiebedrijf dat bezuinigde na een snelle groei tijdens de pandemie.

GE Healthcare-technologieën — De aandelen van het nieuwe beursgenoteerde bedrijf daalden met 3% op hun tweede handelsdag, na een stijging van 8% op woensdag. Het bedrijf werd afgesplitst van General Electric als onderdeel van het plan van het conglomeraat om op te splitsen in drie afzonderlijke bedrijven. Het energiesegment van GE zal naar verwachting volgend jaar worden afgesplitst, waardoor GE zich uitsluitend op de luchtvaart kan richten.

American Express — Het aandeel van het wereldwijd geïntegreerde betalingsbedrijf verloor meer dan 2% nadat het door Stephens was verlaagd van een gelijke weging naar onderwogen. Het bedrijf zei bezorgd te zijn dat het kussen van American Express in een recessie zou belanden en verlaagde zijn koersdoel voor het aandeel van $ 146 naar $ 134 per aandeel.

Bondgenoot Financieel Ally daalde met 1,8% nadat Bank of American het aandeel had verlaagd tot koop, omdat een afnemende vraag naar leningen het bedrijf zou kunnen schaden.

– Sarah Min, Michelle Fox, Samantha Subin, Jesse Pound, Yun Li en Alex Harring van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie