Shopify ontslaat 20% van het personeelsbestand, omzet overtreft verwachtingen Door Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters. FILE PHOTO: Een medewerker werkt op het hoofdkantoor van Shopify in Ottawa, Ontario, Canada, 22 oktober 2018. REUTERS/Chris Wattie/File Photo

(Reuters) -Canada’s Shopify (NYSE:) Inc zei donderdag dat het 20% van zijn personeelsbestand zou laten gaan in een tweede ronde van ontslagen en zijn logistieke tak zou verkopen aan expediteur Flexport, waardoor zijn in de VS genoteerde aandelen in premarket met 16% zouden stijgen handel.

Het bedrijf rapporteerde ook beter dan verwachte resultaten voor het eerste kwartaal, aangezien meer verkopers zijn online tools en targetingdiensten gebruikten om klanten aan te trekken die de hoge inflatie aanpakken.

Een groot aantal nieuwe tools hebben meer bedrijven, van Mattel (NASDAQ:) tot Coty (NYSE:), aangemoedigd om zich bij het platform aan te sluiten, waardoor het bedrijf zijn abonnementskosten kon verhogen.

Shopify, bekend als het e-commerceplatform voor kleine bedrijven, had zijn netwerk voor orderafhandeling opgevoerd toen het verwachtte dat de door pandemie geleide e-commerce-boom zou aanhouden. Maar halverwege 2022 zei het dat het de groeiniveaus te hoog had ingeschat en in juli 10% van het personeelsbestand had ontslagen.

Naarmate de e-commerce-boom als gevolg van de wereldwijde pandemie afneemt, zijn de uitgaven van Shopify in het fulfillment-netwerk nauwkeuriger onderzocht door investeerders die zich zorgen maken dat het kapitaalintensieve project de winst zou kunnen drukken.

De verkoop van de logistieke eenheid Deliverr Inc, een bedrijf dat het minder dan een jaar geleden voor $ 2,1 miljard verwierf, werd gedaan in een all-stock deal die Shopify een belang van 13% in Flexport zal geven – een startup waarin het eerder een investering.

De omzet bedroeg $ 1,51 miljard in het kwartaal dat eindigde op 31 maart, wat volgens de gegevens van Refinitiv de schattingen van analisten van $ 1,43 miljard overtrof.

Het bedrijf boekte ook een verrassende aangepaste winst van 1 cent per aandeel, vergeleken met de verwachtingen voor een verlies van 4 cent.

Plaats een reactie