SHAK, SCHW, HRB, DD en meer

laatste update: 05-2023


Sopa-afbeeldingen | Lichtraket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de grootste stappen zetten in premarket-handel:

Shake Shack – De fastfoodketen zag zijn aandeel bijna 4% stijgen nadat de Wall Street Journal meldde dat de activistische investeerder Engaged Capital een proxy-gevecht plant voor drie bestuurszetels bij het bedrijf. Engaged Capital verwierf een belang van 6,6% inclusief swaps.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Karel Schwab — Aandelen in de beursvennootschap voegden 2,4% toe aan premarket-handel. Raymond James zei maandag in een notitie dat de kernactiviteiten van het bankwezen van Schwab sterk blijven, wat het aandeel tot wel 30% zou kunnen helpen. Vrijdag zei het bedrijf dat het totale vermogen van klanten tussen maart en april met 1% is gestegen tot $ 7,63 miljard.

Magellan Midstream Partners, Oneok — De aandelen van Magellan Midstream Partners stegen met 15,5% na de aankondiging dat pijplijnbeheerder Oneok het bedrijf overneemt voor ongeveer $18,8 miljard. Oneok-aandelen daalden 5,5%.

H&R-blok, intuïtief — De belastingopstellers lieten respectievelijk 9,3% en 4,3% zakken na een rapport in de Wall Street Journal over de mogelijke oprichting door de Biden-regering van een door de overheid beheerd online belastingaangifteprogramma. De IRS zal het rapport deze week vrijgeven, aldus de krant. Het bureau heeft het onderzocht als onderdeel van de Inflation Reduction Act.

SoFi-technologieën — Het aandeel daalde bijna 6% in de premarket na een downgrade door Wedbush van neutraal naar ondermaats. Het bedrijf uit Wall Street zei dat de inkomsten uit vergoedingen van SoFi mogelijk een omslagpunt bereiken en dat het dit jaar mogelijk kapitaal moet aantrekken om de groei te ondersteunen.

Albemarle — De aandelen stegen met 2,7% na een upgrade om beter te presteren door Baird. Het bedrijf zei dat het lithiumbedrijf een leider kan zijn op zowel de korte als de lange termijn.

Dupont DeNemours— Aandelen stegen 2,7% in premarket-handel nadat Deutsche Bank het chemiebedrijf had opgewaardeerd om uit de wacht te kopen. De firma Wall Street zei dat het aandeel met een korting van 50% werd verhandeld ten opzichte van zijn collega’s.

– Yun Li, Alex Harring en Brian Evans van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie