SHAK, SCHW, ATVI en meer

laatste update: 06-2023


Mensen die in de rij staan ​​voor Shake Shack in Londen. De nieuwste Covid-19-lockdown treft Britse ondernemers.

SOPA-afbeeldingen | LichtRocket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Shake Shack — Het aandeel van de fastfoodketen steeg met meer dan 6% nadat de Wall Street Journal meldde dat de activistische investeerder Engaged Capital een proxy-gevecht plant voor drie bestuurszetels bij het bedrijf. Engaged Capital kocht een belang van 6,6% in Shake Shack, inclusief swaps. Het aandeel is dit jaar met meer dan 60% gestegen.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Magellan Midstream Partners, Oneok – Magellan Midstream Partners steeg met 14,7% nadat Oneok ermee instemde het bedrijf over te nemen voor ongeveer $ 18,8 miljard. Oneok-aandelen daalden 7,7%.

Western Digital – Western Digital steeg 8% tijdens de middaghandel. Een rapport van Reuters, dat twee bronnen citeert die bekend zijn met de zaak, zei dat het bedrijf de fusiebesprekingen met Kioxia Holdings, de Japanse fabrikant van computergeheugens, opvoert.

H&R-blok, intuïtief — De aandelen van de belastingbereiders daalden met respectievelijk 3% en 2%, na berichten over de mogelijke oprichting van een door de overheid beheerd online belastingaangifteprogramma. De IRS komt deze week met het rapport, meldt de Wall Street Journal. Het bureau heeft het onderzocht als onderdeel van de Inflation Reduction Act.

Newmont — Aandelen van de gouddelver voegden ongeveer 1% toe nadat het had aangekondigd dat het de Australische mijnwerker Newcrest zou overnemen. Volgens Reuters is het de op twee na grootste wereldwijde deal tot dusver dit jaar, met een waarde van ongeveer 17,8 miljard dollar.

Karel Schwab De beursvennootschap zag zijn aandelen ’s middags met meer dan 3% stijgen nadat Raymond James het aandeel had opgewaardeerd en zei dat het bijna 30% kan stijgen, aangezien zorgen over stabiliteit bij Amerikaanse banken het vermogen van Schwab om nieuwe rekeningen en activa aan te trekken niet hebben aangetast.

Microsoft, Activision Blizzard — De Europese Unie keurde maandag het voorgestelde plan van Microsoft goed om gamingbedrijf Activision Blizzard te kopen voor $ 69 miljard. Activision-aandelen voegden 1% toe, terwijl Microsoft weinig veranderde.

SoFi-technologieën — Het bedrijf verloor bijna 9% tijdens de middaghandel. Wedbush heeft het aandeel eerder op maandag verlaagd, uit bezorgdheid dat SoFi mogelijk een plafond nadert met groei van de vergoedingen, wat SoFi ertoe zal aanzetten kapitaal aan te trekken om verder te groeien.

Albemarle — De aandelen van het lithiumbedrijf stegen met 4,2% na een upgrade van Baird. Het bedrijf zei dat Albemarle “een leider in katalysatorproducten” is en potentieel heeft voor een groter marktaandeel. Om zeker te zijn, merkte het op dat de lithiumprijzen tot nu toe met meer dan 40% zijn gedaald.

Dupont de Nemours — De chemieproducent won 2,4% nadat Deutsche Bank de aandelen had opgewaardeerd naar een koopadvies. De firma Wall Street zei dat aandelen tegen een aanzienlijke korting worden verhandeld ten opzichte van branchegenoten.

AerCap — De luchtvaartleasemaatschappij voegde 2,6% toe dankzij een upgrade van Citi, die zei dat de vraag sterk zou moeten blijven.

Lam onderzoek — Lam voegde 2,6% toe nadat Citi een positieve katalysatorwacht op de voorraad had toegevoegd. De bank zei dat het halfgeleiderbedrijf een ‘zelfhulp’-verhaal heeft te midden van een uitbreiding in Azië.

Crocs — De schoenmaker ging 3,9% vooruit nadat Baird het aandeel een nieuwe keuze noemde. Baird zei dat het gelooft dat het bedrijf de richtlijnen voor 2023 kan halen of overtreffen.

Tapijtwerk — De aandelen stegen met 4,6% na een upgrade om beter te presteren dan marktprestaties door Bernstein. De moedermaatschappij van Coach en Kate Spade heeft een sterke waardering en investering op lange termijn, aldus de firma Wall Street.

– Samantha Subin, Hakyung Kim, Michelle Fox, Yun LI, Brian Evans, Tanaya Macheel en Sarah Min van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie