SCHIE TV: Longarts Hans in ’t Veen: ‘Dit trekt een enorme wissel op de verpleegkundigen en dokters’

laatste update: 05-2022


Een ‘frontbericht’ van longarts Hans in ’t Veen:
‘Vandaag zijn weer cijfers gepubliceerd van mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Dat zijn harde cijfers, maar cijfers op papier. Maar het is pas echt hard als je de patiënten meemaakt. Niet alleen de patiënt maar ook de familie. Patiënten die kortademig zijn, die uiteindelijk regelmatig overlijden. Het zijn met name de verpleegkundigen en jonge dokters die deze patiënten iedere dag zien en begeleiden. U kunt zich voorstellen dat dat een enorme wissel trekt op deze mensen.
Allereerst kunnen deze verpleegkundigen en jonge collega’s gemakkelijk besmet worden door het virus, dat geeft al een druk. Maar zeker ook om deze mensen zo ziek en benauwd te zien. Dat trekt een enorme wissel, heeft een enorme impact.

En het is niet zo maar over. De crisis is misschien in mei of juni voorbij maar niet de last zullen deze mensen met zich meedragen.

Daarom moeten we voor deze mensen klaar staan. Deze verpleegkundigen en jonge collegas staan nu voor u klaar. Laten wij ervoor zorgen dat wij straks voor deze mensen klaar staan.’ aldus Hans in ’t Veen.

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video’s en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Kijk voor meer informatie op u