Samsung Electronics investeert tot 2042 $ 230 miljard in Zuid-Koreaanse chipproductiebasis Door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Het logo van Samsung Electronic is te zien op het hoofdkantoor in Seoul, Zuid-Korea, 4 april 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji

Door Heekyong Yang en Joyce Lee

SEOUL (Reuters) – De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung Electronics (OTC:) verwacht de komende 20 jaar 230 miljard dollar te investeren in de ontwikkeling van wat de regering van het land noemde ’s werelds grootste basis voor het maken van chips, in lijn met inspanningen om de nationale chipindustrie een boost te geven .

Het ongeveer 300 biljoen gewonnen project van Samsung (KS:) maakt deel uit van een 550 biljoen gewonnen investeringsplan voor de particuliere sector dat woensdag door de regering is onthuld. De strategie van Seoul is gericht op uitbreiding van belastingvoordelen en ondersteuning om het concurrentievermogen van hightechsectoren te vergroten, waaronder die met chips, beeldschermen en batterijen.

De plannen komen wanneer andere landen stappen ondernemen om de binnenlandse chipindustrieën te versterken, waaronder de Verenigde Staten die vorige maand details vrijgaven van hun CHIPS-wet, die miljarden dollars aan subsidies biedt aan chipmakers die in het land investeren.

“Het economische slagveld, dat onlangs begon met chips, is uitgebreid … landen verstrekken grootschalige subsidies en belastingsteun”, zei president Yoon Suk Yeol woensdag.

“(We) moeten particuliere investeringen ondersteunen om verdere groei te verzekeren … de overheid moet locatie, R&D, mankracht en belastingondersteuning bieden.”

De productietoevoegingen van Samsung zullen vijf chipfabrieken omvatten en tot 150 fabrikanten van materialen, onderdelen en apparatuur, fabless-chipmakers en onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties voor halfgeleiders in de buurt van Seoul aantrekken, aldus het ministerie van Industrie in een verklaring.

Naast investeringen uit de particuliere sector zal de regering 25 biljoen won of meer over een periode van vijf jaar begroten voor R&D op het gebied van strategische technologieën zoals kunstmatige intelligentie. Het zal dit jaar ongeveer 360 miljard won opleveren om chipverpakkingen te ontwikkelen, en ongeveer 100 miljard gewonnen in elektriciteits- en waterinfrastructuur voor industriële complexen.

In januari stelde de regering voor om het belastingaftrekpercentage voor facilitaire investeringen in chips en andere strategische technologieën voor grote bedrijven te verhogen van 8% naar 15%.

Afzonderlijk zeiden Samsung Electronics, onderdeel Samsung Display, gelieerde ondernemingen Samsung SDI en Samsung Electro-Mechanics dat ze van plan zijn om in de komende 10 jaar 60,1 biljoen won te investeren in regio’s buiten het grootstedelijk gebied van Seoul om chipverpakkingen, displays en batterijtechnologie te ontwikkelen.

Zuid-Korea, de thuisbasis van ’s werelds twee grootste fabrikanten van geheugenchips, Samsung Electronics en SK Hynix Inc, probeert de stabiliteit van de toeleveringsketen te verbeteren om een ​​belangrijke speler te worden op het gebied van niet-geheugenchips, momenteel gedomineerd door chipmakers zoals Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd en Intel Corp (NASDAQ:).

($ 1 = 1.305.1200 gewonnen)

Plaats een reactie