Ryan Cohen neemt belang in Alibaba: rapport

laatste update: 02-2023


Meme-aandeleninvesteerder Ryan Cohen heeft een belang in Alibaba Group Holdings vergaard en zet de Chinese e-commercegigant nu actief onder druk om zijn aandeleninkoopprogramma uit te breiden, meldden The Wall Street Journal en andere media laat op maandag.

Volgens mensen die bekend zijn met de zaak, heeft Cohen het belang, ter waarde van honderden miljoenen dollars, in de tweede helft van 2022 opgebouwd. Het belang van Cohen is klein in vergelijking met BABA van Alibaba,
+3,41%

9988,
+0,97%
$ 300 miljard marktwaarde.

Cohen nam naar verluidt voor het eerst contact op met Alibaba in augustus vorig jaar om de raad van bestuur te vertellen dat zijn aandelen ondergewaardeerd waren en dat het de komende vijf jaar een tweecijferige omzetgroei en een groei van maximaal 20% in de vrije kasstroom zou kunnen realiseren.

Alibaba zei in november dat het bestuur de uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma van het bedrijf met $ 15 miljard had aanvaard. Het is verlengd tot een totaal van $ 40 miljard tot maart 2025.

Cohen heeft naar verluidt het bestuur ook verteld dat het plan kan worden verhoogd tot $ 60 miljard, en voegde eraan toe dat de AAPL van Apple,
+1,01%
terugkoopprogramma, waarbij hij voor meer dan $ 800 miljoen aan aandelen bezit, zou kunnen worden weerspiegeld.

De aandelen van Alibaba werden getemperd door het consumentenvertrouwen in China te midden van het strikte Covid-19-protocol van het land en was het doelwit van het harde optreden van Peking tegen technologiebedrijven.

Het ADR-aandeel is met 60% gestegen ten opzichte van de dieptepunten in oktober vorig jaar, maar is nog steeds lager dan de handelshoogtes van $ 300 eind 2020. Het aandeel daalde dinsdag met 0,2% naar $ 116,99 tijdens de vroege premarket-handel.

Alibaba en andere Chinese aandelen stijgen omhoog naarmate de tech-beperking afneemt

Cohen staat bekend om het nemen van activistische belangen in meme-aandelen GameStop GME,
-0,68%
en de verkoop van zijn belang in Bed Bath & Beyond BBBY,
-30,15%.
Hij heeft een nettowaarde van meer dan $ 2,5 miljard en verdiende zijn fortuin met het oprichten van online dierenverkoper Chewy Inc.

Hij heeft het afgelopen jaar cryptisch getweet over de Chinese economie en zweeg over Alibaba.

De economische groei van China viel vorig jaar terug tot het op één na laagste niveau in decennia, maar de recente activiteit blaast de economie nieuw leven in doordat de beperkingen van Covid-19 in december werden opgeheven.

Plaats een reactie