Roku, Qualcomm, Etsy en meer

laatste update: 12-2022


Een videobord toont het logo voor Roku Inc, een door Fox ondersteund videostreamingbedrijf, op Times Square na de beursgang van het bedrijf op de Nasdaq Market in New York, 28 september 2017.

Brendan McDermid | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Qualcomm – Aandelen van Qualcomm verloren 6% nadat het bedrijf winst rapporteerde na de bel met een prognose voor het eerste fiscale kwartaal die onder de verwachtingen viel, als gevolg van een zwakke vraag in China en verhoogde voorraden. Het technologiebedrijf rapporteerde volgens Refinitiv een aangepaste winst per aandeel van $ 3,13, in lijn met de verwachtingen van Wall Street. De omzet in het kwartaal bedroeg $ 11,39 miljard, vergeleken met de schatting van $ 11,37 miljard.

Jaar – Aandelen van het tv-streamingplatform daalden met bijna 20% toen het bedrijf zei dat de inkomsten in het vierde kwartaal lager zijn dan Wall Street verwacht en een groter aangepast EBITDA-verlies dan verwacht. Het bedrijf rapporteerde resultaten over het derde kwartaal die de voorspellingen van analisten overtroffen, met een verlies per aandeel van 88 cent vergeleken met een verlies van $ 1,28, volgens Refinitiv. De omzet bedroeg $ 761 miljoen, meer dan de schatting van $ 694 miljoen.

Etsy — Etsy steeg meer dan 10% nadat het bedrijf kwartaalresultaten rapporteerde die beter waren dan de straat. De online retailer boekte een omzet van $ 594,47 miljoen tegenover de verwachtingen van $ 564,48 miljoen. Het bedrijf zei ook dat het verwacht dat de verkoopkracht in het vierde kwartaal zal voortduren, waardoor de aandelen stijgen.

MGM-resorts — Aandelen van MGM daalden meer dan 5% nadat het bedrijf kwartaalresultaten had gepubliceerd. De omzet bedroeg $ 3,42 miljard, wat beter was dan de schatting van Wall Street van $ 3,24 miljard. Volgens StreetAccount boekte het bedrijf echter een netto-omzet voor zijn activiteiten in Las Vegas en China die onder de verwachtingen bleef.

Fortinet — Fortinet verloor meer dan 13% nadat de kwartaalresultaten van het bedrijf gemengde resultaten lieten zien. Het bedrijf rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 33 cent op een omzet van $ 1,15 miljard, waar analisten een winst van 27 cent en een omzet van $ 1,12 miljard verwachtten. Billings was echter in lijn met de verwachtingen van analisten op $ 1,41 miljard.

Cognizant Technologies — Aandelen van Cognizant Technologies daalden met 3% nadat het bedrijf een omzet rapporteerde die niet aan de verwachtingen van Wall Street lag, gebukt onder tragere boekingen en fulfilment-uitdagingen tegen een onzekere economische achtergrond.

Robin Hood — Aandelen van online handelsplatform Robinhood stegen met 3,9% in after-hours trading nadat het bedrijf kwartaalresultaten rapporteerde die een stijging lieten zien van de rentetarieven en lagere kosten. Het bedrijf verloor tijdens het kwartaal 20 cent per aandeel, beter dan de analisten van het verlies van 31 cent per aandeel hadden verwacht. De netto-omzet bedroeg $ 361 miljoen, meer dan de verwachte $ 355 miljoen.

Zillow — Zillow steeg met 2,7% na het rapporteren van winsten die de verwachtingen van analisten overtroffen. De woningmarkt rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 38 cent, meer dan de voorspelling van 11 cent. De omzet bedroeg $ 483 miljoen, waar Wall Street $ 456 miljoen verwachtte.

Plaats een reactie