RIVN, ABNB, TWLO, BROS en meer

laatste update: 05-2023


Rivian elektrische pick-up trucks staan ​​op 9 mei 2022 op een parkeerplaats bij een Rivian servicecentrum in South San Francisco, Californië.

Justin Sullivan | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Riviaanse Automotive — De fabrikant van elektrische voertuigen zag zijn voorraad met meer dan 6% stijgen nadat het bedrijf een verlies in het eerste kwartaal rapporteerde dat kleiner was dan verwacht. Rivian zei ook dat het nog steeds op schema ligt om de productiedoelstelling van 50.000 voertuigen voor 2023 te halen.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Airbnb — De aandelen daalden met 13,3% nadat het vakantieboekingsplatform zwakke vooruitzichten gaf voor het tweede kwartaal en zei dat het bedrijf het moeilijk zou kunnen krijgen om jaar-op-jaar vergelijkingen te halen. Airbnb overtrof nog steeds de verwachtingen op beide lijnen voor kwartaalcijfers.

Twilio — De aandelen van het softwarebedrijf daalden met 16% in premarket-handel nadat de omzetprognose van Twilio zwakker uitkwam dan verwacht. Het bedrijf zei dat het voor het tweede kwartaal tussen de $ 980 miljoen en $ 990 miljoen aan inkomsten verwachtte. Door Refinitiv ondervraagde analisten rekenden op een omzet van $1,05 miljard.

Nederlandse Bros — De aandelen daalden met 7,6% nadat het bedrijf voor het eerste kwartaal dezelfde winkelomzet en -omzet rapporteerde die onder de verwachtingen vielen. Het bedrijf draaide wel break-even voor het kwartaal, terwijl analisten gepolst door StreetAccount een verlies van 3 cent per aandeel verwachtten. JPMorgan verlaagde de rating van het aandeel naar neutraal van overwogen naar aanleiding van het rapport.

Celsius Holdings — Het drankenbedrijf steeg met 11,1% na een sterk winstrapport. Celsius boekte 40 cent winst per aandeel voor het eerste kwartaal, meer dan een verdubbeling van de consensusschatting van 19 cent van analisten die door StreetAccount werden ondervraagd. De omzet kwam ook ruim boven de verwachtingen van analisten uit. Als gevolg daarvan heeft Bank of America aandelen opgewaardeerd om van neutraal te kopen.

Maagd Galactisch — Het ruimtetoerismebedrijf zag zijn aandelen met meer dan 4,5% dalen na een groter kwartaalverlies ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Virgin, dat later deze maand zijn eerste ruimtevlucht in bijna twee jaar wil uitvoeren, noemde in een persbericht “stijgingen in de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling”.

GoedeRx — Het digitale zorgplatform verloor 8,3% na zwakker dan verwachte prognoses voor de omzet van het lopende kwartaal en het volledige jaar. GoodRx overtrof echter de verwachtingen voor de omzet in het eerste kwartaal.

Alcon — Het oogzorgaandeel steeg met 5,1% nadat het in het eerste kwartaal de verwachtingen op de bovenste en onderste regel had overtroffen. Alcon bevestigde zijn omzetverwachting voor het hele jaar en zei dat de verwaterde kernwinst per aandeel voor het jaar in een bereik zou moeten liggen dat de consensusschatting omvat van analisten ondervraagd door StreetAccount.

Rockwell automatisering — De aandelen daalden met 2,8% na een Wall Street Journal-rapport waarin stond dat de regering-Biden onderzoekt of het industriële technologiebedrijf Amerikaanse militaire, infrastructuur- en overheidsactiva heeft blootgelegd via een van zijn faciliteiten in China. Het bedrijf zei dat er geen melding of indicatie is dat praktijken of protocollen zijn geschonden of dat producten opzettelijk zijn gecompromitteerd, en dat het niet op de hoogte is gebracht van een onderzoek.

Halozyme Therapeutica — De aandelen van het biopharma-aandeel stegen met 1,9% nadat het bedrijf de winstverwachting voor het volledige jaar opnieuw had bevestigd. Dat hielp beleggers een gemiste omzet in het eerste kwartaal over het hoofd te zien. Piper Sandler verhoogde het aandeel na het rapport van neutraal naar overwogen.

Roblox — Roblox-aandelen daalden met 8,1% nadat het bedrijf hogere verliezen per aandeel rapporteerde dan Wall Street had verwacht. Roblox boekte in het eerste kwartaal een verlies van 44 cent per aandeel. Ondertussen hadden analisten volgens Refinitiv-gegevens een verlies van 40 cent per aandeel geschat. De gemiddelde boekingen per dagelijkse actieve gebruiker van het bedrijf bleven op jaarbasis gelijk, ondanks een stijging van 23% in het aantal uren dat ze in dezelfde periode bezig waren.

Westerse aardolie — De aandelen daalden met 1,5% nadat de kwartaalcijfers van het bedrijf niet aan de verwachtingen van Wall Street voldeden. Het bedrijf rapporteerde ook een jaar-op-jaar daling van de winst als gevolg van de dalende olieprijzen.

Slimme technologieën — De aandelen van het cloudbedrijf stegen bijna 5% in premarket-handel door beter dan verwachte inkomsten en inkomsten voor het eerste kwartaal. Akamai verhoogde ook zijn winstverwachting voor het volledige jaar.

Bevestigen – Aandelen van het bedrijf ‘Nu kopen, later betalen’ daalden met 5,7% in premarket-handel, zelfs nadat Affirm een ​​dag eerder beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde, met een aangepast verlies per aandeel van 69 cent. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 92 cent per aandeel.

– Jesse Pound, Yun Li, Tanaya Macheel, Brian Evans, Hakyung Kim en Michelle Fox van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie