Rio Tinto sluit overeenkomst met BMW voor de levering van hydrogeproduceerd aluminium door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Het Rio Tinto-logo wordt weergegeven op de helm van een bezoeker in een boratenmijn in Boron, Californië, VS, 15 november 2019. REUTERS/Patrick T. Fallon

Door Stephen Culp

NEW YORK (Reuters) – Rio Tinto (NYSE:) zei dinsdag dat het BMW zou voorzien van aluminium dat het in Canada produceert met behulp van waterkracht, waardoor de koolstofvoetafdruk van de autofabrikant met betrekking tot de inkoop van het autometaal wordt verlaagd.

Het Britse mijnbouwbedrijf en de Duitse autofabrikant kondigden in afzonderlijke verklaringen aan dat ze een memorandum van overeenstemming (MOU) hadden ondertekend voor de waterkrachtactiviteiten van Rio Tinto in Canada om een ​​BMW-productiefabriek in Spartanburg, South Carolina, te voorzien van een niet-gespecificeerd bedrag van aluminium vanaf 2024 – een stap die “een vermindering van de CO2-uitstoot tot 70 procent zou kunnen opleveren in vergelijking met de benchmark van de BMW Group voor aluminium”, aldus Rio Tinto.

“De overeenkomst om aluminium met een laag koolstofgehalte te leveren” is ook bedoeld om “ons gebruik van aluminium op te voeren zonder directe CO2-uitstoot van het smeltproces”, schreef Joachim Post, lid van de raad van bestuur van BMW AG, die verantwoordelijk is voor haar inkoop- en leveranciersnetwerk.

Plaats een reactie