RBLX, IEP, RIVN, ABNB en meer

laatste update: 06-2023


Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Roblox – Aandelen stegen met 7,41% nadat het videogamebedrijf boekingen of inkomsten van $ 774 miljoen rapporteerde, wat meer is dan de $ 766 miljoen die wordt verwacht van analisten die door Refinitiv zijn ondervraagd. De gemiddelde dagelijkse actieve gebruikers bereikten 66 miljoen, een stijging van 22% op jaarbasis. Roblox rapporteerde echter een verlies van 44 cent per aandeel, meer dan het door analisten verwachte verlies van 40 cent per aandeel.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Icahn Enterprises — Het conglomeraat van Carl Icahn zag zijn aandeel met 15,14% dalen nadat uit een registratieaanvraag bleek dat het kantoor van de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York contact opnam met het bedrijf op zoek naar informatie over corporate governance en ander materiaal. Regelgevers zochten informatie een dag nadat de opmerkelijke short seller Hindenburg Research een shortpositie had ingenomen tegen het bedrijf van Icahn, wegens vermeende “opgeblazen” activawaarderingen.

Riviaans — Aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen stegen woensdag met 1,8%. Dinsdag rapporteerde het bedrijf een kleiner dan verwacht kwartaalverlies en zei dat het verwacht nog steeds de doelstellingen voor de toekomst te halen. De omzet van $ 661 miljoen overtrof de $ 652 miljoen die werd verwacht van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd.

Airbnb — De voorraad vakantieboekingen kelderde met 10,92% de dag nadat het bedrijf een soft outlook deelde. Hoewel Airbnb de verwachtingen voor het eerste kwartaal overtrof, waarschuwde het voor lagere gemiddelde dagtarieven in het tweede kwartaal en een tragere groei in geboekte nachten in vergelijking met een jaar geleden.

Twilio — Aandelen daalden 12,64%. Dinsdag maakte het softwarebedrijf zijn omzetprognose voor het tweede kwartaal bekend, die lager uitkwam dan verwacht. Twilio verwacht een omzet tussen de $980 miljoen en $990 miljoen, terwijl analisten gepolst door Refinitiv een omzet van $1,05 miljard verwachtten.

Syneos Gezondheid — Het aandeel schoot 8,84% omhoog na het nieuws dat het zal worden overgenomen door een consortium van private-equityfirma’s, waaronder Elliott Investment Management en Veritas Capital. De groep betaalt $ 43 per aandeel.

Nederlandse Bros — Aandelen van de drive-through koffieketen daalden met 11,96%. Dinsdag meldde het bedrijf volgens FactSet dat de omzet en omzet in dezelfde winkel voor het eerste kwartaal de verwachtingen van analisten overtrof.

Celsius Holdings — De aandelen stegen met 19,76%. Op dinsdag boekte het energiedrankbedrijf een winst per aandeel van 40 cent voor het eerste kwartaal, meer dan een verdubbeling van de 19 cent per aandeel die wordt verwacht van analisten die door FactSet zijn ondervraagd. Ook de omzet overtrof de verwachtingen van analisten. Als gevolg daarvan heeft Bank of America het aandeel opgewaardeerd van neutraal naar kopen.

Westerse aardolie — Het aandeel van de oliegigant daalde 3,58%. Op dinsdag boekte Occidental een gecorrigeerde winst per aandeel voor het eerste kwartaal van $ 1,09, wat minder is dan de schatting van $ 1,24 van analisten die door FactSet werden ondervraagd.

Slimme technologieën — Akamai Technologies steeg met 8,44% de dag nadat de cloudserviceprovider een gecorrigeerde winst van $ 1,40 rapporteerde, meer dan analisten hadden gevraagd voor $ 1,32 per aandeel, volgens FactSet. Het bedrijf boekte een omzet van $ 915,7 miljoen, hoger dan de verwachtingen van $ 910,5 miljoen. Akamai’s CEO, Dr. Tom Leighton, zei dat het bedrijf “een sterke start van 2023” had, terwijl het een “significante mijlpaal bereikte in het eerste kwartaal toen, voor het eerst in de 25-jarige geschiedenis van Akamai, beveiliging onze grootste inkomstenstroom werd. “

Eerste Burgers BancShares – De aandelen van de bank stegen met 7,45% nadat het bedrijf financiële resultaten voor het eerste kwartaal had gepubliceerd, inclusief een toename van de deposito’s, mede dankzij de $ 49,26 miljard die het in maart van Silicon Valley Bank had overgenomen.

Topgolf Callaway-merken – Aandelen van het golfbedrijf kelderden met 13,12%. Op dinsdag verlaagde Topgolf zijn winst per aandeel voor het volledige jaar, wat volgens FactSet nu onder de schattingen van analisten ligt.

Rockwell automatisering — De aandelen van het industriële technologiebedrijf daalden met 2,76% na een rapport in The Wall Street Journal waarin stond dat de regering-Biden onderzoekt of het industriële technologiebedrijf Amerikaanse militaire, infrastructuur- en overheidsactiva blootlegde via een van zijn faciliteiten in China. Rockwell Automation vertelde CNBC dat er “geen rapport of andere indicatie is dat deze praktijken en protocollen zijn geschonden of dat een van onze producten opzettelijk is gecompromitteerd” en dat het niet op de hoogte is gebracht van enig onderzoek met betrekking tot het werk van het bedrijf in China.

— Brian Evans, Yun Li, Alex Harring, Samantha Subin, Sarah Min en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie