RBC aan de kant gezet omdat Fisker risico op korte termijn ziet door Investing.com

laatste update: 12-2022© Reuters. RBC buitenspel gezet op Fisker (FSR) die risico op korte termijn ziet

Door Michael Elkins

RBC Capital Markets verlaagde de rating van Fisker Inc (NYSE:) naar Sector Perform (Van Outperform) en verlaagde het koersdoel naar $ 8,00 (Van $ 13,00) naarmate het bedrijf SOP nadert volgens de .

“We gaan naar de zijlijn en zien het uitvoeringsrisico op korte termijn en lagere eenheden in de laatste jaren, omdat het product minder concurrerend zou kunnen zijn in het licht van de Inflation Reduction Act.” Analisten schreven in een notitie. “Het bedrijf nadert SOP (17 november) en de media zullen de komende weken waarschijnlijk worden beoordeeld. Dit zou een positieve gebeurtenis kunnen zijn, maar na dit, zien we beperkte katalysatoren en een hoog uitvoeringsrisico. Alles bij elkaar zien we nu meer gebalanceerde ups/downs.”

Het bedrijf gaf aan dat de vraag naar en de mix van de Ocean sterk is, en dat het elektrische voertuigbedrijf de Amerikaanse toewijzing van Sport- en Ultra-uitrustingsniveaus al heeft verkocht. Het management gaf ook aan dat ze een plan hebben om in 2023 42,4k aan productie te krijgen. De analisten zijn echter van mening dat het bedrijf te maken krijgt met uitvoeringsuitdagingen, aangezien het beheer van de toeleveringsketen en de software-uitvoering allemaal een hoog risico lijken.

RBC Capital is ook van mening dat de fabrikant van elektrische voertuigen te maken zal krijgen met zwaardere concurrentie in de VS, gezien de voordelen die concurrenten kunnen behalen uit de Inflation Reduction Act. Ze zijn ook van mening dat er meer kapitaal nodig is, aangezien het model van RBC aangeeft dat het bedrijf een extra $ 2 miljard nodig heeft bovenop de $ 116 miljoen die het bedrijf in het derde kwartaal ophaalde uit het ATM-programma.

Na het missen van de top-line schattingen voor het derde kwartaal, koos het management van Fisker ervoor om de uitgavenrichtlijnen voor 2022 te handhaven, maar wees ze op de lage kant van het bereik op het gebied van efficiënte uitgaven en FX.

De aandelen van FSR zijn donderdag met 8,4% gedaald in de voorbeurshandel.

Plaats een reactie