PTN, BYND, GOOGL, PACW en meer

laatste update: 06-2023


Een man loopt op 5 mei 2021 in New York voor een Peloton-winkel in Manhattan.

Jan Smit | Corbis-nieuws | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Peloton — De exploitant van het fitnessplatform zag de aandelen met 8,7% dalen nadat de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission zei dat het meer dan 2 miljoen fietsen terugroept vanwege bezorgdheid over stoelbreuk en gerelateerde verwondingen. Peloton zal gratis, bijgewerkte zadelpennen aanbieden aan iedereen die het teruggeroepen model gebruikt.

Alfabet — Aandelen stegen 5,1% per dag nadat Google nieuwe software en gadgets onthulde op zijn ontwikkelaarsconferentie. De techgigant zei ook dat het de wachtlijst voor zijn chatbot Bard schrapt.

PacWest Bancorp – Het aandeel van de regionale bank daalde met 25% nadat het bedrijf zei dat de deposito’s met 9,5% daalden voor de week die eindigde op 5 mei. Andere regionale bankaandelen volgden dit voorbeeld, waarbij Western Alliance en First Horizon respectievelijk 7,3% en 3,2% verloren.

Voorbij vlees – De aandelen daalden met 13,4% nadat de fabrikant van alternatief vlees zei dat het van plan is om tot $ 200 miljoen van zijn gewone aandelen te verkopen. Het bedrijf zei dat het van plan is de opbrengst te gebruiken voor algemene bedrijfs- en werkkapitaaldoeleinden. De aankondiging kwam nadat Beyond Meat een verlies per aandeel in het eerste kwartaal rapporteerde dat lager was dan verwacht.

Disney — Disney-aandelen kelderden met 8% nadat het mediabedrijf een daling van het aantal streaming-abonnees meldde. De entertainmentgigant rapporteerde ook omzet en winst in lijn met de schattingen van Wall Street, aldus Refinitiv.

Icahn Enterprises — De aandelen van het conglomeraat van Carl Icahn daalden nog eens 4,5% nadat opmerkelijke short-seller Hindenburg Research zijn short-selling-campagne tegen het bedrijf verdubbelde na zijn kwartaalrapport. Icahn Enterprises rapporteerde een nettoverlies van $ 270 miljoen in het eerste kwartaal, waarbij het hedgefonds in die periode 4,1% verloor. Het verklaarde een driemaandelijks dividend van $ 2 per aandeel.

AppLovin — De aandelen stegen met 26% na de omzetdaling van het bedrijf in het eerste kwartaal. De omzet bedroeg $ 715,4 miljoen, vergeleken met de verwachte $ 694,8 miljoen per StreetAccount. AppLovin’s begeleiding voor het tweede kwartaal overtrof ook de verwachtingen.

Goodyear banden en rubbers — De voorraad van de bandenfabrikant steeg met bijna 20% nadat Elliott Investment Management een brief en presentatie naar het bedrijf had gestuurd. Elliott, die een belang van ongeveer 10% in Goodyear heeft, zei dat het doel was om “de juiste weg voorwaarts uit te stippelen om waarde te creëren bij Goodyear en het volledige potentieel ervan te realiseren.”

Unity-software – De aandelen stegen met ongeveer 13% nadat de ontwikkelaar van videogamesoftware zijn resultaten over het eerste kwartaal had gerapporteerd. De omzet van Unity Software van $ 500 miljoen overtrof de $ 480 miljoen die werd verwacht van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Het bedrijf verhoogde ook zijn omzetvooruitzichten voor het volledige jaar.

Tapijtwerk — De aandelen van het moederbedrijf Coach stegen met 8% nadat het bedrijf sterker dan verwachte inkomsten en inkomsten rapporteerde voor het laatste kwartaal. Het gaf ook optimistische vooruitzichten voor het jaar dat de schattingen overtrof.

Robin Hood — Het aandeel voegde 4% toe nadat de makelaardij beter dan verwachte inkomsten voor het eerste kwartaal rapporteerde. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg $ 441 miljoen, tegen schattingen van analisten van $ 425 miljoen, volgens Refinitiv. Robinhood liet ook een groei zien van maandelijkse gebruikers, die 11,8 miljoen bereikten.

Sonos — Aandelen kelderden 23,8% als gevolg van tegenvallende kwartaalresultaten. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerd verlies van 24 cent per aandeel, terwijl analisten gepolst door Refinitiv een verlies van 18 cent per aandeel verwachtten. De fabrikant van home sound systems verlaagde ook zijn vooruitzichten voor de tweede helft van het fiscale jaar 2023 te midden van een zwakkere consumentenvraag en een krapper wordende voorraad van channelpartners.

JD.com — De in de VS genoteerde aandelen van JD.com stegen met 4,9% nadat het Chinese technologiebedrijf de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal overtrof. JD.com rapporteerde een winst van CNY 4,76 per aandeel, waarmee de consensusschattingen van CNY 3,53 werden overtroffen. De omzet kwam uit op CNY 242,96 miljard, hoger dan de verwachtingen van CNY 240,81 miljard. Afzonderlijk zei JD.com dat Sandy Ran Xu, de huidige CFO van het bedrijf, is aangesteld om Lei Xu op te volgen als CEO en uitvoerend directeur.

Axon Enterprise – Axon Enterprise won 3% nadat JPMorgan zei dat de terugval in het aandeel na de resultaten over het eerste kwartaal op dinsdag een koopmogelijkheid is. De Taser-maker daalde woensdag met 15% na het rapporteren van enkele teleurstellende cijfers over de totale brutomarge, ook al overtrof het verder de verwachtingen van analisten.

Albemarle — Het aandeel in de chemische industrie steeg 2% nadat het door Keybanc was opgewaardeerd van sectorweging naar overwogen, daarbij verwijzend naar verbeterende trends op de Chinese lithiummarkt.

– Tanaya Macheel, Hakyung Kim, Yun Li, Alex Harring, Samantha Subin en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie