PRACHTIG NEDERLANDS DIVIDEND AANDEEL MET 6% DIVIDENDRENDEMENT – Beleggen in dividend aandelen DEGIRO in 2022

laatste update: 07-2022


In deze video ga ik het hebben over een oer Hollands bedrijf, namelijk SBM Offshore. Persoonlijk vind ik dit een super tof bedrijf met al die mega schepen en grote platforms. SBM is dus een Nederlandse onderneming die zich richt op de productie van installaties voor de productie en opslag van olie- en gasproducten. Het bedrijf is vooral actief op het gebied van de bouw, lease en exploitatie van drijvende opslag- en productieplatforms. Ook is het bedrijf actief op de markt voor hernieuwbare energie. SBM is ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven en heeft zich ontwikkeld tot een offshore specialist.

SBM Offshore (SBMO) is wereldwijd actief als toeleverancier van de offshore olie- en gasindustrie. De huidige activiteiten bestaan uit de bouw, aanvoer en offshore installatie van systemen voor de productie en opslag van olie- en gasproducten. Ook levert het bedrijf kant-en-klare oplossingen, zogeheten turnkey projecten, naast het leasen van eigen schepen en platforms. Verder is SBM bekend om zijn zogenoemde ‘FPSO’s, wat staat voor Floating, Production, Storage and Offloading). Dat zijn omgebouwde tankers die olie en gas op zee kunnen oppompen, opslaan en overladen.

Dit is een heel interessant dividend aandeel in een gave sector. Dit dividend aandeel is tevens te koop bij alle brokers zoals DEGIRO, Bux Zero enzovoorts.

——————-
De Dividend Tracker die ik gebruik in mijn video’s is hier te downloaden (tegen een kleine vergoeding):

——————-

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op mijn beleggingsavontuur op weg naar financiële onafhankelijkheid.
Dat hoop ik te bereiken door te investeren en te beleggen in dividend aandelen zodat ik er uiteindelijk van kan leven.

Je kunt me ook volgen op Instagram:

Wil je liever bij een andere broker beginnen met beleggen en aandelen kopen dan bij DEGIRO? Probeer dan eens BUX Zero.
Word net als ik belegger met BUX Zero. We krijgen allebei een gratis aandeel zoals Apple, GoPro of Coca-Cola als je je via mijn link aanmeldt.

Ook Trading 212 heeft een leuke actie als je je aanmeld.

10 gedachten over “PRACHTIG NEDERLANDS DIVIDEND AANDEEL MET 6% DIVIDENDRENDEMENT – Beleggen in dividend aandelen DEGIRO in 2022”

  1. Wil je orchid island capital een keer bekijken nu ze het dividend gaan verlagen en afgelopen vrijdag met 8% zijn gedaald?

  2. SBM mooi bedrijf, Hollands trots idd, met sterke kasstromen die afgelopen jaren aardig zijn gegroeid; mooi hersteld na omkoopschandaal. Schuld is wat lastig te duiden bij dit bedrijf, omdat ze per project leningen aan gaan. Maar 300 miljoen cashflow per jaar op een market cap van 2.5 miljard is een mooi cash rendement per aandeel. Share buybacks zijn fijn voor de aandeelhouder.
    Wat mij betreft een van de betere picks uit het spervuur aan aandelen die je je kijkers laat zien. Flink deel van de markt laat deze sector toch links liggen (want wil niet beleggen in O&G).

  3. Interessant aandeel uit eigen bodem. Momenteel mezelf ook aan het verdiepen in phillps en unilever na een flinke klap door goede redenene maar daardoor wel interessante prijs. Hoe kijk jij daarna ?

  4. Waar zie je welke aandelen wel dividend aanbieden en welke niet? En waar zie je over hoeveel tijd ze dit doen? (1x per jaar, elke 3 maanden etc.)

Reacties zijn gesloten.