Powerball-trekking van $ 1,9 miljard is vertraagd vanwege beveiligingsprobleem

laatste update: 12-2022


Als je wacht om erachter te komen of je een Powerball-ticket hebt dat de jackpot wint, zul je wat langer moeten wachten.

Ambtenaren van de Multi-State Lottery Association, de organisatie achter het spel, zeiden dat de trekking van maandag, met een recordbedrag van $ 1,9 miljard, is vertraagd vanwege een beveiligingsprobleem. De trekking was oorspronkelijk gepland om 22:59 uur EST.

“De Powerball-trekking van vanavond is vertraagd omdat een deelnemende loterij extra tijd nodig heeft om de vereiste beveiligingsprotocollen te voltooien. Powerball heeft strikte veiligheidseisen waaraan alle 48 loterijen moeten voldoen voordat een trekking kan plaatsvinden’, aldus functionarissen in een verklaring. “Als de vereiste beveiligingsprotocollen zijn voltooid, zal de trekking worden uitgevoerd onder toezicht van loterijbeveiligingsfunctionarissen en onafhankelijke auditors.”

Er zijn 45 staten die deelnemen aan Powerball, plus Washington, DC, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Puerto Rico.

Dit is niet de eerste keer dat er een vertraging is opgetreden bij de Powerball-resultaten. Op 19 oktober was er een vertraging van een uur vanwege een soortgelijk probleem.

Functionarissen zeiden dat de winnende nummers en de opgenomen video van de trekking uiteindelijk op de Powerball-website en het YouTube-kanaal zullen worden geplaatst. Ze gaven geen details over wanneer de trekking uiteindelijk zal plaatsvinden.

“Onze excuses voor de vertraging”, voegde ambtenaren eraan toe.

Zoals te verwachten was, hadden Powerball-spelers veel te zeggen over de situatie, gezien de ijver die de tekening omringde.

“Lol, we hebben Powerball gebroken,” een persoon getweet.

Anderen dachten dat er iets vreemds aan de hand was met de vertraging, aangezien deze samenviel met de bloedmaanverduistering. Om nog maar te zwijgen over de tussentijdse verkiezingen.Plaats een reactie