Portfolio Update: Nieuw Aandeel Gekocht | Tweede Portfolio – Mei 2023 in 2023

laatste update: 11-2023


Ik heb een nieuw aandeel gekocht in mijn 2e portfolio. Welke het is en waarom vertel ik je hier.
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via

Maandelijks aandelen kopen, dat is het idee van deze serie. Soms is het een aandeel, soms koop ik meerdere aandelen. Maar maandelijks ga ik 250 euro beleggen en neem ik je mee in de opbouw en het rendement van dit portfolio. Om te laten zien wat je kunt opbouwen als je begint met beleggen, ook met kleinere bedragen en vanaf 0 euro startkapitaal. Daarnaast beginnen met beleggen met een nieuw portfolio waarbij we proberen om, zowel op de korte als lange termijn, de markt te verslaan.

In deze video kijken we naar een update van mijn portfolio. In de video van vorige maand gaf ik aan een relatief grote cashpositie te hebben nadat ik winst had genomen op een positie. Ik had mijn aandelen verkocht, maar kon niet direct een interessant aandeel vinden om te kopen. Maar afgelopen wee heb ik dat aandeel wel gevonden en heb ik dus aandelen gekocht.

Ik geef je een actueel inzicht in mijn portfolio, ga in op een positie die ik mogelijk wil gaan verkleinen of volledig verkopen en we bekijken uitgebreid welk aandeel ik deze week gekocht heb. Maar vooral ook, waarom ik heb besloten dat aandeel te kopen door te kijken naar de waardering van het aandeel.

PRODUCTEN EN DIENSTEN DIE IK GEBRUIK
💰 BELEGGEN via DEGIRO (tip)
🔗 CRYPTO via Bitvavo:
🔗 CRYPTO via Coinmerce:

💶 Aandelen WAARDEREN en ANALYSEREN via
👨‍🎓Mijn Online Training voor Beginnende Beleggers

⭐️ Meer aanbevelingen via

VIDEO ONDERWERPEN
00:00 Intro
00:39 Portfolio DEGIRO
03:20 Aandeel verkopen?
05:32 Nieuw aandeel gekocht
14:03 Conclusie

#beleggen #investeren #aandelen

OVER EEN PASSIEF INKOMEN
Hallo, ik ben Ruud en sinds 2021 ben ik fulltime content creator en Youtuber.
Via Een Passief Inkomen deel ik informatie, ervaringen en ideeën die mij helpen naar een toekomst waarin ik financieel onafhankelijk wil zijn. Financiële onafhankelijkheid door middel van een passief inkomen is het einddoel,

Het begint met je persoonlijke financiën. Je moet hier inzicht en grip op krijgen. Daarna begin je met geld sparen en geld besparen. Dat geld moet je laten werken voor je. Vroeger kon dat op een spaarrekening, tegenwoordig moet je beginnen met beleggen om nog een mooi rendement te halen. Het investeren en beleggen in aandelen levert gemiddeld 7% rendement per jaar op, op de lange termijn.

Behalve je geld laten werken voor je, wil ik mijn tijd ook beter inzetten. Ik wil een passief inkomen opbouwen. Een inkomen dat ik verdien ongeacht hoeveel tijd ik werk of vanaf welke locatie ik dat doe. Dat klinkt moeilijk of onmogelijk, maar zeker tegenwoordig is het haalbaar met online ondernemen. Maar voordat je dat kunt bereiken, moet je natuurlijk van te voren wel veel tijd en energie hierin investeren. Een investering op de lange termijn waar je dan de vruchten van kunt plukken!

DISCLAIMER
De videos en content op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden. Ik ben geen (financieel) adviseur. Doe altijd zelf onderzoek naar de besproken onderwerpen en aandelen. Beleggen kent risico’s, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

STUUR EEN EMAIL
info@eenpassiefinkomen.nl

5 gedachten over “Portfolio Update: Nieuw Aandeel Gekocht | Tweede Portfolio – Mei 2023 in 2023”

  1. Dankjewel wederom voor deze video. Skyworks is zeker interessant. Wat MS betreft.. in ieder geval winst pakken!

  2. Mee eens dat Microsoft momenteel prijzig is. Maar persoonlijk zou ik niet zo snel verkopen. Als je lange termijn belegger bent, hou je zulke aandelen gewoon vast. Ookal zal het aandeel wellicht tussendoor wat terugzakken. Op den duur zal het meer waard zijn dan nu.
    Wat Skyworks betreft: zou best wel eens een value trap kunnen zijn. Apple's strategie is de laatste jaren om kennis van partners te stelen en dan "eigen" chips te gaan maken. Dat was met Intel zo. Nu zijn ze bezig om Qualcomm een oor aan te naaien. Dus de kans is groot dat Skyworks de volgende is. Bovendien vond ik je waardering, zelfs de bear case, wat aan de optimistische kant. Als je het risico wil beperken, zou ik Skyworks niet boven de $75 kopen.

  3. Prima analyse en ook een consistente belegging vanuit het verleden gezien. PEG ratio is 1.01en dat is netjes. Blijft over wat Apple gaat doen wat toekomstperspectieven betreft en in het bijzonder van afname van producten van Skywork.

  4. Na wat research kwam ik op het aandeel Siltronics A.G. P/E 4,56 EPS 13,37 Dividend 5,05 % Koers 60,95 Target 68,10 Fair Value 128. Zo op het oog een aandeel met potentie. Zou je er een verdere analyse op kunnen loslaten?

  5. Zou je een update willen doen over aedifica? Die is flink gezakt (wellicht koop moment?)

Reacties zijn gesloten.