Poetin wil de machtige Sovjet-Unie terug

laatste update: 09-2023


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe uploads, abonneer je dan (gratis) via deze link:

Poetin wil de Sovjet-Unie in ere herstellen. Lukt hem dat? En welke rol speelt Xi Jinping daarin?

Maarten van Rossem vertelt de geschiedenis van de Sovjet-Unie, legt uit wat het Sovjet-aura is en analyseert samen met presentator Tom Jessen de kansen en bedreigingen van Poetin.

▬ ABONNEER ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Klik hier:
en vergeet niet het belletje aan te klikken om notificaties te ontvangen

▬ SHOWNOTES ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

💬 Praat door met fans:
📮 Stuur een bericht:
🔗 Twitter:
📱 Instagram:

▬ MEER MAARTEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Luister podcasts als eerste:
Plus toegang tot exclusieve hoorcolleges:

▬ LUISTERBOEKEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Alle luisterboeken:

▬ SOCIALS ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Instagram:
• Twitter:
• TikTok:
• Telegram:
• Shop:
• Website:

▬ LUISTER DE PODCAST ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Spotify:
• Apple Podcast:
• Amazon Music:
• Google Podcast:
• Breaker:
• Overcast:
• Pocket Casts:
• RadioPublic:
• Stitcher:

▬ CONTACT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

E-mail: maarten@t-talks.nl

#maartenvanrossem #tomjessen #podcast

30 gedachten over “Poetin wil de machtige Sovjet-Unie terug”

 1. Het beginnen van een oorlog is een daad van ingrijpende stompzinnigheid, het uitlokken daarvan niet minder.

 2. Sorry hoor……ik mot echt effe lachen om dit bubbeltje. Komop zeg…..😱

 3. Dat is wel zo Maarten. Het Westen heeft Gorbachov verraden. Poetin heeft meerdere keren vrede met het Westen aangeboden, maar de haviken in Washington laten dat niet toe.

 4. Wat weer een leuke podcast 👍 Zelfs van dassen iets geleerd vandaag, want die draag ik zelden 🙂
  Even wat anders: Hoe kijkt u aan tegen AI? De opkomst van Artificial Intelligence? Zijn robots de volgende stap in de evolutie? (Gaat de mensheid eindigen in een soort Zoo, ten toon gesteld voor de robokids? Als een stel apen? Zou wel ironisch zijn ook.) Afijn, dit gesprek gaf mij vandaag weer stof tot nadenken, waarvoor hartelijk dank heren!
  Groet'n van het platte land uit Groningen, T.

 5. Hadden we Rusland 🇷🇺 de hand moeten reiken toen het nog kon? Dat had wellicht de Oekraïne 🇺🇦 oorlog kunnen voorkomen? Achteraf gepraat helaas…😢

 6. Het begin van elke oorlog is als het openen van een deur naar een donkere kamer; je weet nooit wat er in de duisternis verborgen ligt.

 7. Kijk een mooie film, lees een goed boek…😂 Maarten is een baas!!

 8. 🦊 Vossen zijn veel slimmer dan dassen….zo leer je nog eens wat! 😅

 9. Het is nu vooral interne politiek om het boevenregime van Putin aan de macht te houden met alle middelen. Nationalisme en vijandbeelden creëren zijn klassieke strategieën

 10. Het westen heeft er duidelijk het ‘vreemde’ raden naar hoe de Russische Confederatie in elkaar zit en hoe ze daar hun continent op orde houden…het oude Communistische bestaat daar al meer dan 20 jaar en niet zoals velen hier nog steeds door de msm en achterkamerpolitiek agenda voorgehouden wordt…

 11. Maarten heeft het helemaal mis, Putin wil helemaal niet de oude soviet-unie herstellen maar het oude russische rijk, dus zonder zelfstandige republieken.

 12. Met dat Sovjet aura krijgt hij mogelijk ook ms-dos en matrix-printers terug. Vroeger was alles beter 😂

 13. Wil hij niet eigenlijk het rijk terug dat veroverd werd door Peter de Grote? Zijn grote voorbeeld.

 14. Het tsarenrijk was groter dan de Sowjet Unie.
  Want Finland hoorde onder de tsaren bij Rusland.

 15. Wordt tijd dat Rusland van zijn land gaat inleveren aan Europa.

 16. Als je de wereld wint wil je 'm behouden, als je de wereld verliest….

 17. Er is geen enkel bewijs dat Poetin terug wil naar welk imperium dan ook. De Russen zien de uitbreiding van de Navo naar het oosten als existentiële dreiging, net zoals de Amerikanen dat in de Cuba crisis vonden. Dat er in 2008 in Boekarest tijdens de Navo summit is gezegd dat Oekraine Navo lid zou worden was voor de Russen de druppel. Frankrijk en Duitsland hebben tevergeefs de Amerikanen gewaarschuwd. Kortom de gevolgen van de inval in 2014 en 2022 hebben we te danken aan de " neocon " haviken uit Washington. Bijkomend voordeel voor de Amerikanen is dat zowel Europa als Rusland zwakker uit deze ellende zullen komen. Dat we toch eens en voor altijd uit dat gevaarlijke Navo stappen en een Europees leger bouwen, dan kunnen we eindelijk ( volledig ) opkomen voor onze eigen belangen.

 18. Als de NAVO was uitgebreid tot en met Oekraïne, hadden de Russen dat land nooit aangevallen.

 19. Uden wil GEEN randstad worden, met nadruk op GEEN. Zelf woon ik er niet, maar vul het ff voor ze in.

 20. Die Poetin is al 70, dus hij zal het groot Russische rijk zelf nooit beleven. Elke realiteitszin ontbreekt hem.

 21. Ik schaam me dood, maar ik huiver toch om op de Veluwe te fietsen omwille van de wolf. Iedereen lacht me uit en ik moet er zelf ook om lachen maar ik vind het toch een onprettig gevoel.
  Wie stelt mij gerust…..?

 22. Graag deel ik met u het evangelie van redding in de dispensatie van God Zijn genade. “Genade kan gedefinieerd worden als de onverdiende gunst van God voor mensen die Zijn veroordeling verdienen.”

  God rekent ons geen zonden aan omdat er al voor betaald is (elke zonde voor elke persoon). Christus werd gemaakt om de zonde van iedereen te zijn (2 Korintiërs 5:21). Volledige verzoening wordt echter pas bereikt als een individu zich "verzoent" met God (2 Korintiërs 5:20). Dit gebeurt door geloof in het evangelie van onze zaligheid. De hele mensheid is vergeven, maar niet iedereen gelooft het. Vergeven worden staat niet gelijk aan gered worden, redding komt door geloof. Redding wordt toegeëigend door geloof, vergeving van zonden NIET. Je zonden zijn vergeven, ongeacht je geloof. God had jouw geloof op Golgotha ​​niet nodig, Hij had alleen Zijn Zoon nodig.

  REDDING wordt alleen verkregen door op Christus te vertrouwen – via geloof in het woord van de waarheid (het evangelie van onze redding). Redding IS door werken, alleen niet die van onszelf. Het is niet uit onszelf, maar door de gave van Gods genade dat we gered worden. Bij het HOREN van het evangelie, als we het evangelie GELOVEN, worden we verzegeld met de heilige Geest van belofte tot de dag van verlossing (Efeziërs 1:13-14). Een verloren ziel kan alleen worden gered door erop te vertrouwen dat Christus alles heeft gedaan wat nodig is voor onze redding door middel van Zijn volbracht kruiswerk. Romeinen tot en met Filemon zijn de enige boeken in de bijbel die uitleg geven over redding voor vandaag. In die boeken vinden we dat redding alleen door geloof is, alleen in Christus, zonder-enige-werken-van-wat-van-aard-dan-ook. Christus stierf voor uw zonden en is opgestaan ​​voor uw rechtvaardiging (1 Korintiërs 15:1-4). Stel uw geloof in wat Hij deed in plaats van in wat u hebt gedaan, doet of gaat doen. Redding is niet vergeving krijgen van je zonden, het is geloven dat ze dat al zijn. (2 Korintiërs 5:19)

  Truth Time Radio, o.a te vinden op youtube en facebook is hier om u te helpen uw bijbel beter te begrijpen en uw geloof beter onder woorden te brengen aan anderen.

 23. Het is een schandelijk beleid van US government en de Nato mbt Ukraine sinds 2008 om enkel Amerika als de grote imperialist te behouden en Russland te kleineren en te onderdrukken ( kapot te maken) Dat Putin weer een groot Russland wil opbouwen is onzin, Halbe Zijlstra zat toch niet bij Putin aan tafel in z’n datscha en toch brengt deze een dergelijk belastend verhaal over Rusland naar buiten…
  Rusland wanhopig😂 Meneer van Rossem …..? Get the facts.

 24. Het is hier 39 graden, daarom valt het me op dat Maarten een fikke jas, Staal en zelfs 1 hands-down aan heeft 😅 is het in Nederland zó koud? Overigens weer een leuke podcast, ik volg ze allemaal en vind het jammer als ie weer afgelopen is. ❤

 25. De relatie tussen Putin en de Nato naar de EU was 20 jaar geleden beter dan ooit. Hij heeft toen zelfs aangegeven dat oekraine zelf autonoom mag beslissen voor het lidschap. Toen met Merkel werd het zelfs gemoedelijk. We hebben daarna de teugels laten varen. Het Westen is er zeker debet aan geweest.

Reacties zijn gesloten.