Podcast #129 | Is beleggen een spel? Met Joost Schmets van de VEB

laatste update: 08-2022


Zijn veel beleggers stiekem aan het gokken terwijl ze denken dat ze beleggen? Daar praat ik over met Joost Schmets van de Vereniging van Effectenbezitters. Met 35.000 leden is de VEB de beschermengel van de particuliere belegger. Het eerste deel hebben we het vooral over de rol van de aandeelhoudersvergadering, het management en hoe tof het kan zijn om daar eens heen te gaan als belegger. Check snel de aflevering.

Wil je gelijk toegang tot mijn volledige portefeuille, uren aan analyses en masterclasses:

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze laatste berichtgeving? Schrijf je nu ook nog eens helemaal gratis in voor de beleggersbrief en ontvang wekelijks waardevolle content:

#beleggen #aandelen #investeren

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Ik geef geen financieel advies en de content op dit kanaal is expertise vrij. Denk altijd zelf na voordat je een beslissing maakt.

Kom in contact met Joost via: /

8 gedachten over “Podcast #129 | Is beleggen een spel? Met Joost Schmets van de VEB”

  1. Apreciando a una mujer tan hermosa. 2:7 sentadillas son unos XXXGIRLS.Uno muchas y un buen ejercicio. 5:25 Se deja ver que hay muy buenos resultados 😍👍 Saludos desde la Cd.. de world losq mortales abian apreciado tan hermosa mujer

  2. 28:50 payment for oderflow is dit toch? Dat is toch verboden voor bedrijven in Europa. Ik weet dat de giro het sowieso niet doet, de grootste van Nederland. Doel je dan vooral op Amerikaanse brokers?

  3. Ik bezit zelf enkele tientallen aandelen Just Eat Takeaway en ik zie op de investor relations pagina dat er de aandeelhoudersvergadering, neem ik aan heet Annu­al Gen­er­al Meet­ing 2022, is op 4 mei in Amsterdam. Kan ik daar dan gewoon heen gaan, of moet ik mij eerst aanmelden en verifiëren dat ik inderdaad aandelen bezit? Ik zie het namelijk niet op de website staan, vandaar mijn vraag

  4. Margin en margin calls is nog wel een belangrijk onderdeel in bij het onderwerp is beleggen een spel. Ik had die nog niet gehoord

  5. “Game theory” is anders dan de naam doet vermoeden, een hoogstaande en belangrijke wetenschap. Het levert essentiële kennis op daar waar beslissingen worden genomen en dat op alle niveau’s. Bij beleggen bv heb je ook met verschillende “spelers” te maken die allen hun invloed hebben in de vorming van de waarde ve aandeel, dit naast de normale business case vh bedrijf.

Reacties zijn gesloten.