Piper Sandler lijdt voornamelijk aan vastrentende waarden (NYSE:PIPR)

laatste update: 12-2022


Maxim Labkouski

Piper Sandler (NYSE:PIPR) toen het was Piper Jaffray was geen bijzonder gerespecteerde bank, zelfs niet in het middensegment. Het heeft zich echter bewezen als een van de meer veerkrachtige franchises, zelfs op het gebied van bedrijfsfinanciering. Terwijl 2021-composities niet de huidige resultaten geen gunsten, andere delen van het bedrijf doen het goed op jaarbasis en op sequentiële basis doet corporate finance het zelfs goed dankzij een aantal goed gepositioneerde franchises. Vastrentende bedrijven lijden nu, maar als de zaken beter worden, zullen ze zich herstellen, en als ze slechter worden, zou de toevoeging aan de herstructurering van het personeelsbestand van MD echte veerkracht moeten tonen zodra de dialoog over herstructureringen daadwerkelijke deals worden. Over het algemeen is PIPR behoorlijk solide.

Q3 resultaten

Laten we beginnen met een snelle blik op enkele van de Q3-resultaten, met de nadruk op de meest opvallende punten:

pipr q3

Q3 Drie maanden IS (sec.gov)

We zijn vooral gefocust op inkomsten waar het momentum kan toenemen of afnemen.

  • YoY worden de bedrijfsfinanciën en de algemene investeringsbankactiviteiten vernietigd door de fenomenale 2021-comp die niet te verslaan is. Achtereenvolgens is er een veel veelbelovendere clip van groei. Bedrijfsfinancieringsactiviteiten worden opgehouden door de zorgfranchise, maar de groei wordt achtereenvolgens aangedreven door energie- en oliefranchises. De adviesdiensten zien een bescheiden opeenvolgende groei, maar de druk hier, ondanks de grotere tickets, is de vertraging van de sluitingspercentages. Dit is een klacht die we in de hele branche zien. De dalingen hier zijn echter veel minder ernstig in vergelijking met andere recent gemelde concurrenten die veel meer afhankelijk zijn van zowel sponsoractiviteiten als LevFin-omstandigheden met blootstelling aan een groter segment van de markt. De blootstelling aan het middensegment blijkt relatief veerkrachtig.
  • De zwakte in investeringsbankieren komt van de gemeentelijke financieringsactiviteiten, die ongeveer 10% van de totale inkomsten uitmaken. Hoewel het grootste deel van het bedrijf hier investment grade is, is een deel ervan een hoger rendement. Die bedrijven lijden als gevolg van reeds bestaande schulden op de markten die gaan voor hoge verkoopprijzen. De markt voor nieuwe hoogrentende uitgiften is momenteel verschrikkelijk. Zelfs bij de investment grade-blootstellingen is de prikkel om te herfinancieren extreem laag. De rentecurve is vlak en naar boven vertaald. Hoewel de rente vanaf hier iets hoger zou kunnen zijn, zijn ze al hoog, en de beste gok op dit moment is om te hopen op een totale verandering in de rentecurve, want het heeft zeker geen zin om vroeg of laat te handelen wanneer de rentecurve is vlak.
  • In de institutionele makelaardij doet het segment van de aandelenmakelaardij het goed dankzij de volatiliteit. Op sequentiële basis groeit het bescheiden, op jaarbasis groeit het aanzienlijk, maar dit komt ook door een overname van Cornerstone vorig jaar, waardoor de groei op jaarbasis enorm wordt overdreven. Wind in de rug is er zeker, maar niet in de getoonde mate. Vast inkomen is slecht. Oplossingen voor vastrentende diensten doen het achtereenvolgens slecht omdat de activiteit in die markten zo sterk is gedaald. Het gebrek aan snelheid in de vastrentende handel, omdat de zaken zo onzeker worden en de klantenkring conservatieve kredietverenigingen, banken en andere openbare entiteiten is, totdat de zaken zich stabiliseren in de renteomgeving, zijn de zaken hier behoorlijk oninteressant.

Bottom Line

Het management was behoorlijk onder de indruk van zijn eigen kwartaal.

Ik zou zeggen, om eerlijk te zijn, is er niet veel veranderd. Ik bedoel, we hadden een kleine sequentiële pick-up. Ik bedoel, dat kan van slechts een paar grotere vergoedingen zijn, ik bedoel, we blijven de dingen een behoorlijk moeilijke markt zien. Deals worden gedaan, het duurt langer, het duurt langer om aangekondigd te worden, het duurt langer voordat ze worden gesloten. De financieringsmarkt is nog steeds moeilijk. Misschien beginnen de verwachtingen van kopers en verkopers met het verstrijken van de tijd op één lijn te komen. Maar ik denk dat we het gewoon als meer van hetzelfde beschouwen, en dat is een soort van de trend die we hier in het vierde kwartaal hebben gezien.

Chad Abraham, CEO van PIPR

Analisten waren aan het onderzoeken of de sequentiële kracht in de investment banking-activiteiten door het management misschien is geïnterpreteerd als een signaal van momentum onder bedrijven, waarvan we zeker weten dat financiële sponsors op dit moment passiever zijn, maar de realiteit van het sluiten van transacties blijft zeer moeilijk omdat iedereen op zijn hoede blijft voor de onzekerheid. Ook het omzetten van gesprekken met klanten naar een bedrijf is moeilijker dan voorheen.

Hoewel niet al te afhankelijk, blijft de sponsorkant ook moeilijk, aangezien verkopers nog steeds niet in overeenstemming zijn met de prijsstelling.

PIPR heeft de laatste kwartalen echter aan de herstructureringslijn toegevoegd. We moeten nog zien hoe dat bedrijf online zou komen als het nog moeilijker zou worden. Als er een spil en een zachte landing zou zijn, zouden alle andere bedrijven herstel zien, en het zou er niet toe doen. Over het algemeen doet PIPR het niet slecht in de meeste mogelijke economische scenario’s. Ze laten een goede topline veerkracht zien in hun hele bedrijf. Hoewel we geen kopers zijn omdat ze gemakkelijk kunnen worden beïnvloed door het sentiment dat nog steeds naar beneden is, en hun veelvoud hoog is voor toekomstige inkomsten, zou de stijging niet te slecht moeten zijn voor PIPR.

Als je onze kijk op dit bedrijf interessant vond, wil je misschien onze ideeënruimte eens bekijken, Het Waardelab. We richten ons op long-only waarde-ideeën die voor ons van belang zijn, waarbij we internationale verkeerd geprijsde aandelen proberen te vinden en ons richten op een portefeuillerendement van ongeveer 4%. We hebben het de afgelopen 5 jaar heel goed voor onszelf gedaan, maar we moesten onze handen vuil maken op de internationale markten. Als u een waarde-investeerder bent die serieus bezig is met het beschermen van uw rijkdom, kan onze bende u helpen uw horizon te verbreden en wat inspiratie te geven. Probeer onze vrijblijvende gratis proefperiode eens uit om te zien of het iets voor u is.

Plaats een reactie