Philip Morris wint Elliott-steun voor $ 15,7 miljard Swedish Match-overname -FT By Reuters in 2023

laatste update: 10-2023© Reuters. BESTANDSFOTO: Vochtig poedertabak “snus” blikjes zijn te zien in de schappen van een Swedish Match-winkel in Stockholm, Zweden 24 oktober 2018. Foto gemaakt op 24 oktober 2018. REUTERS/Anna Ringstrom/File Photo

(Reuters) – Activistische belegger Elliott Management Corp heeft besloten het bod van Philip Morris International (NYSE:) (PMI) van $ 15,7 miljard op Swedish Match AB te steunen, zo meldde de Financial Times zondag, daarbij verwijzend naar bronnen die bekend zijn met de zaak.

Het bod van PMI was bij de laatste telling op vrijdag voor meer dan 80% aanvaard door de aandeelhouders en maandag kon meer worden verwerkt, meldde de FT.

Volgens de Zweedse wet heeft PMI 90% van de aandeelhouders nodig om in te stemmen met de deal om volledige controle over Swedish Match te krijgen.

PMI lanceerde in mei zijn bod op de maker van tabaks- en orale nicotineproducten tegen 106 Zweedse kronen ($ 9,73) per aandeel, voordat het bod in oktober werd verhoogd tot 116 kronen nadat Swedish Match-aandelen consequent boven de oorspronkelijke biedprijs werden verhandeld.

PMI, Swedish Match en Elliottt wilden geen commentaar geven.

($ 1 = 10.8952 Zweedse kronen)

Plaats een reactie