PENSIOENPLAN: WAAROM IK ZOVEEL GELD INVESTEER IN DE S&P500 ETF

laatste update: 05-2022


💎 DEGIRO (AANBEVOLEN):
💎 Gratis aandeel BUX:
💎 Coinmerce account aanmaken:
💎 The Financial Hub Discord:

Ik heb het vaak over ETFs. Vandaag wil ik wat meer tijd eraan besteden. Waarom ik zoveel geld investeer in ETFs voor mijn pensioen

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Zakelijk contact: focuss.contact@gmail.com

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee. Je kan een gedeelte of zelfs je volledige inleg verliezen. Ik maak video’s over beleggen maar ik ben geen financieel adviseur. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes in het beleggen.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Op dit kanaal wil ik mensen op weghelpen in het beleggen. Of het nou beleggen is voor beginners of beginners met veel ervaring. Beleggen in aandelen zou ik bespreken maar het beleggen in goud en zilver komt ook ten sprake. Investeren in crypto zal ook behandeld worden. Aandelentips is een groot gedeelte van het kanaal maar vooral mensen bewust maken dat beleggen je financieel vrij kan maken. Of dat nou via groeiaandelen gaat gebeuren of via ETFs zoals de Vanguard All World (VWRL) maakt niet uit. Je kan ook kiezen om een dividend portfolio te beginnen, kortom alles omtrent financiën zal ik bespreken.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

#AANDELEN
#BELEGGEN
#INVESTEREN

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Tags:
aandelen
aandelen voor beginners
aandelen kopen
aandelen tips
aandelen 2020
investeren
investeren voor beginners
investeren in aandelen
beleggen
beleggen voor beginners
beleggen in aandelen
beleggen 2020
beleggen met weinig geld
beginnen met beleggen
beginnen met aandelen
financiën
focuss op financiën
focus op financiën
brokers
passief inkomen
dividend
vermogen
ETF
Index
goud
crypto
dogecoin
coinmerce
portfolio
bitcoin
facebook
beheerd beleggen
dmyd
nio
ttcf
dbx
apxt
vechain
chainlink
litecoin
eos
ethereum
xlm
stellar
ethereum

30 gedachten over “PENSIOENPLAN: WAAROM IK ZOVEEL GELD INVESTEER IN DE S&P500 ETF”

 1. Vergeet niet dat de Dollar flink is gezakt vorig jaar tov de Euro. Rond de 10 % Het kan ook in je voordeel werken als de Dollar stijgt, maar een Etf in € zou ik er zeker naast nemen.

 2. Weer het standaard verhaaltje met de S&P en 8% rendement, video's worden wel minder origineel..

 3. Ben ik de enige die een pe ratio van ongeveer 45 voor de s&p 500 wel heel veel vindt? Het historisch gemiddelde is 16 en ik denk daarom ook dat een flinke terugval rond dit niveau vroeg of laat onvermijdelijk is. Dus naar mijn mening nu geen interessante etf, ook aangezien er veel goede etf's zijn als de "VWO" of "DVYE" met een veel lagere pe ratio en ook nog gefocust op sterk groeiende ontwikkelingslanden.

 4. Goede video weer, ben zelf nu 4 maanden gestart en zit nu al op %4 rendement, heel mooi. Ik blijf maandelijks investeren tot mijn 55 ste

 5. ik zelf was van plan om het ongeveer 10/12.5 jaar elke maand 1000 euro in sp500 te doen om daar uiteindelijk een huis van te halen rond me 30ste ben nu 21 maar alleen vraag ik me af of dat niet iets te kort is?

 6. Zou je miss een vid kunnen maken over wat goede strategien zouden kunnen zijn om een huis te kopen terwijl je net klaar bent met je studie (weinig start kapitaal dus). Ik doe nu een stuk sparen en een stukje beleggen

 7. Ik beleg momenteel al ongeveer een halfjaar elke maand €300 in vwrl. Is het verstandig om ook in de s&p 500 te beleggen of overlappen deze elkaar teveel?

 8. IShares heeft dezelfde Etf met dezelfde kosten en ook in de kernselectie, echter tegen een lagere koers.
  Mensen met een klein budget kunnen deze dan misschien wel maandelijks aankopen

 9. Kan je voor je video van morgen kijken naar $happycoin, heel erg veelbelovende crypto munt die een mooi rendement gaat maken de komende week. Grote campagne wordt dan gelanceerd en ook is er een charity wallet. Hiermee helpen ze mentale problemen aan te pakken.

  Ben benieuwd naar jou mening!

 10. Da’s nu eens een erg heldere benadering van ETF, met zijn goeie en minder goeie kanten? Topkwaliteit! Bedankt.

 11. Mooie uitleg, thanks! Ik doe zelf ook veel in ETFs, alleen blijf ik het voorbeeld met de berekeningstool van 8% maar raar vinden. Ook al heeft die S&P, Vanguard of iShares allworld 8% per jaar sinds jaar X is dit echt nog geen garantie. Voorbeelden zijn grote macro-economische veranderingen of aanpassingen in verdienmodellen van bedrijven in de toekomst.

 12. Zou je eens een video kunnen maken over de Vanguard all world, maar de VWCE ipv de VWRL? Deze eens vergelijken met elkaar? Vooral voor Belgen.

 13. Kleine anderhalf jaar bezig, maandelijks een flink bedrag ingelegd en inmiddels 15% in de plus. Het maken van een budget en een plan, gecombineerd met ambities qua werk geven mij en mijn vriendin zo veel vertrouwen en duidelijkheid naar de toekomst. Is voor iedereen aan te raden! Plan, budget, toekomstgerichtheid en ambities!

 14. Ik heb flink wat winsten gepakt maar nu 33% in het rood 5 nullen 😅 maar ben nu wel steeds een groter deel naar SP500 en ALL WORLD aan het loodsen, dus heb ervan geleerd

 15. Momenteel: 70% in 5 etfs. Heb nummer 6 op het oog.
  15% in aandelen waarvan de helft Aegon (dikke groene cijfers).
  15% in crypto momenteel: vechain gak 0.06 Eu ct.
  Aantal litecoin gak 110 eu En ripple gak 0.70 eu ct. Crypto om later wat extra’s in m’n etfs te steken.
  Etfs moeten na 20 jaar 300.000 eu waard zijn en zodoende dat ik af en toe een jaarlijkse 10% extra kan opnemen om iets meer te kunnen doen (m’n kinderen steunen). Vind m’n werk te leuk om minder te werken dus dat is nog geen doel op zich.
  Bedankt voor de tips, inzichten en bevestigingen, ben vaste kijker. Veel succes!!!

 16. Hoi, stel je kunt per maand 600 wegzetten in etf’s, zou je dit dan in 1 etf stoppen (bijvoorbeeld vwrl) of is het goed het te verdelen over bijvoorbeeld 3 etf’s? Thanks

 17. Ik beleg zowel in de vwrl en vusa, ja er zit wel wat overlap, maar de zwaarte van de vusa is wat meer. Ik vind het een goede investering!

Reacties zijn gesloten.