Palantir, Skyworks, Under Armour en meer

laatste update: 06-2023


Een voetganger passeert een spandoek met borden van Palantir Technologies tijdens de beursintroductie (IPO) van het bedrijf voor de New York Stock Exchange (NYSE), 30 september 2020.

Michaël Nagel | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voor de bel:

Palantir-technologieën — De aandelen van Palantir stegen met bijna 20% nadat het enterprise computing-bedrijf dat vooral bekend staat om zijn dataminingplatforms resultaten over het eerste kwartaal bekendmaakte die beter waren dan de schattingen van analisten. Het bedrijf gaf ook richtlijnen voor de winstgevendheid voor het volledige jaar. CEO Alex Karp zei dat de vraag naar het kunstmatige-intelligentieplatform van het bedrijf “zonder precedent” is.

3D-systemen — 3D Systems daalde met 9,8% na teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal. De maker van 3D-printers rapporteerde een aangepast verlies van 9 per aandeel op een omzet van $121 miljoen. Analisten hadden een verlies per aandeel van 7 cent voorspeld op een omzet van $ 128 miljoen, per Refinitiv. Bovendien schrapte het bedrijf 6% van zijn personeelsbestand. Het bevestigde ook de omzetverwachting voor het hele jaar, hoewel het zijn aangepaste EBITDA-prognose voor het hele jaar verhoogde. Jeffrey Graves, president en CEO van 3D Systems, zei dat de resultaten te danken zijn aan “aanhoudende zwakte in onze tandheelkundige orthodontische markt, die we toeschrijven aan de gerapporteerde traagheid in de uitgaven voor duurzame consumentengoederen.”

Skyworks-oplossingen — Skyworks Solutions verloor meer dan 9% na het uitbrengen van zwakker dan verwachte fiscale vooruitzichten voor het derde kwartaal. Het halfgeleiderbedrijf voorspelt niet-GAAP-winsten per aandeel van ongeveer $ 1,67, lager dan de consensusschattingen van $ 2,06, volgens StreetAccount. Het verwacht ook een omzet van $ 1,05 miljard en $ 1,09 miljard, terwijl analisten verwachtten dat de verwachting zou uitkomen op $ 1,15 miljard. Voor het overige rapporteerde het bedrijf volgens StreetAccount een tweedekwartaalwinst die in lijn was met de verwachtingen, terwijl de omzet beter was.

Onder pantser — De aandelen van het kledingbedrijf daalden met bijna 5% in premarket-handel, ondanks dat de resultaten van Under Armour voor het vierde kwartaal de verwachtingen op het gebied van omzet en winst overtroffen, aldus Refinitiv. De vooruitzichten voor het volledige jaar van het bedrijf voor omzet en winst per aandeel bleven echter achter bij de verwachtingen. Under Armour voorspelde een winst tussen 47 cent per aandeel en 51 cent per aandeel voor het volgende jaar, vergeleken met 61 cent verwacht door analisten, aldus StreetAccount.

Fisker – Fisker zakte 12,5% in de premarket nadat de winstverwachtingen voor het eerste kwartaal niet waren gehaald. Het autobedrijf rapporteerde een groter dan verwacht verlies van 38 cent per aandeel, terwijl analisten een verlies van 30 cent per aandeel schatten, aldus Refinitiv.

Western Digital — De chipvoorraad steeg ongeveer 2% in premarket nadat het bedrijf in het laatste kwartaal een omzetstijging rapporteerde. De belegger leek het groter dan verwachte kwartaalverlies van zich af te schudden. Wedbush herhaalde zijn outperform-rating dinsdag na het winstrapport, op basis van optimisme over het winstpotentieel en de overtuiging dat investeerders zoals Elliott en Apollo uiteindelijk een strategisch resultaat voor het aandeel zullen bepalen.

PayPal-holdings — De aandelen van het betalingsbedrijf daalden met meer dan 5%, getroffen door zwakke winstverwachtingen voor het huidige kwartaal in een verder positief rapport. De winstverwachting voor het volledige jaar was optimistischer en het bedrijf rapporteerde beter dan verwachte inkomsten en inkomsten, aldus Refinitiv.

Lucide groep — De fabrikant van elektrische voertuigen daalde bijna 11% in premarket-handel nadat hij een groter dan verwacht kwartaalverlies had gerapporteerd. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 149,4 miljoen tegen de verwachtingen van Refinitiv-analisten van $ 209,9 miljoen.

Trex-bedrijf — Trex Company steeg met 4,8% in premarket-handel na het overtreffen van de verwachtingen van analisten op de top- en bottom-line-lijnen in het eerste kwartaal en het uitbrengen van beter dan verwachte omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal. De maker van hout-alternatieve terrasplanken en balustrades verwacht voor het tweede kwartaal een omzet tussen de $ 310 en 320 miljoen, terwijl analisten een prognose van $ 309,0 miljoen voorspelden, volgens FactSet.

McKesson — McKesson steeg 4,6% na het publiceren van beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 7,19 per aandeel, net boven een StreetAccount-voorspelling van $ 7,18 per aandeel. Het gaf een omzet van $ 68,91 miljard uit, meer dan geschat op $ 68,08 miljard.

– Brian Evans, Yun Li, Tanaya Macheel en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie