Palantir, Novavax, Under Armour en meer

laatste update: 06-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Palantir – Palantir-aandelen stegen met 23,4% nadat het softwarebedrijf de schattingen voor het eerste kwartaal had overtroffen en zei dat het voor het hele jaar winstgevendheid verwacht. CEO Alex Karp zei dat het bedrijf een sterke vraag ziet naar zijn nieuwe platform voor kunstmatige intelligentie.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

3D-systemen — Aandelen daalden met 9% nadat de maker van 3D-printers zwakke resultaten over het eerste kwartaal rapporteerde. 3D-systemen rapporteerden een gecorrigeerd verlies van 9 cent per aandeel op een omzet van $121 miljoen, terwijl analisten gepolst door Refinitiv een verlies van 7 cent per aandeel en een omzet van $128 miljoen verwachtten. Het bedrijf bevestigde ook de omzetverwachtingen voor het hele jaar en verhoogde de aangepaste EBITDA-verwachtingen voor het hele jaar, terwijl het personeelsbestand met 6% werd ingekrompen.

Novavax — De voorraad biotechnologie steeg met 27,8% na nieuws over veelbelovende vaccingegevens en een belangrijk kostenbesparingsinitiatief met brede ontslagen.

Skyworks-oplossingen — Aandelen daalden met 5,2% en boekten zwakker dan verwachte fiscale vooruitzichten voor het derde kwartaal. Het halfgeleiderbedrijf voorspelt niet-GAAP-winsten per aandeel van ongeveer $ 1,67, lager dan de consensusschattingen van $ 2,06, volgens StreetAccount.

Onder pantser — Het kledingbedrijf daalde met 5,7% nadat het bedrijf verwachtte dat de winst per aandeel en de omzet voor het volledige jaar lager zouden zijn dan de verwachtingen van Wall Street. Maar Under Armour was in staat om de verwachtingen te overtreffen van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd over de boven- en onderkant van het fiscale vierde kwartaal.

Fisker — Aandelen verloren 7,1% nadat de winst van het autobedrijf in het eerste kwartaal onder de prognoses van Wall Street viel. Fisker zei dat het 38 cent per aandeel verloor, meer dan het verwachte verlies van 30 cent van analisten ondervraagd door Refinitiv.

Stekker stroom — Het waterstofbrandstofbedrijf daalde met 13,8% nadat het in het eerste kwartaal een groter verlies per aandeel boekte dan analisten hadden verwacht. Plug Power rapporteerde een verlies van 35 cent per aandeel, terwijl analisten gepolst door FactSet een verlies van 26 cent verwachtten. De omzet overtrof de verwachtingen met $ 210,3 miljoen tegen een consensusschatting van $ 206,9 miljoen.

Western Digital — Het aandeel van de chipmaker daalde met bijna 1,7% nadat het bedrijf een groter dan verwacht verlies boekte voor het fiscale derde kwartaal. Western Digital verwacht ook dat de omzet in het vierde kwartaal tussen de $ 2,4 miljard en $ 2,6 miljard zal liggen, lager dan de verwachtingen van analisten, volgens gegevens van Refinitiv.

PayPal — Aandelen van het bedrijf voor digitale betalingen verloren 12,7%, zelfs nadat het een beat op de bovenste en onderste regel plaatste. PayPal hief zijn vooruitzichten voor het volledige jaar op, maar deelde zwakker dan verwachte vooruitzichten voor de huidige periode.

Internationale smaken en geuren – De aandelen daalden met 7% nadat het bedrijf de winstverwachtingen voor het eerste kwartaal niet had gehaald, volgens FactSet, en noemde de effecten van een zwakke vraag op de eindmarkt en voorraadafbouw van klanten. De financiële vooruitzichten voor het huidige kwartaal waren zwakker dan de schattingen van Wall Street, volgens FactSet, en het bedrijf verlaagde de vooruitzichten voor het hele jaar.

DaVita – De zorgaanbieder zag de aandelen met 12,9% stijgen nadat het bedrijf volgens FactSet de winst- en omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal had overtroffen en de winstverwachtingen voor het hele jaar had verhoogd. Het bedrijf benadrukte betere volumetrends en een betekenisvolle verbetering van de arbeidskosten, evenals een verbeterende macro-economische omgeving.

Lucide groep — De fabrikant van elektrische voertuigen daalde 5,6% op basis van een slecht inkomstenrapport. Lucid rapporteerde een groter kwartaalverlies dan verwacht, terwijl de omzet volgens Refinitiv de consensusschatting van analisten overtrof.

Trex-bedrijf — Trex Company steeg met 8,2% nadat de maker van hout-alternatieve terrasplanken en balustrades de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal overtrof, en gaf sterker dan verwachte omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal. Trex voorspelt een omzet voor het tweede kwartaal tussen $ 310 en 320 miljoen, beter dan de verwachtingen van $ 309,0 miljoen, volgens FactSet.

McKesson — McKesson steeg met 5,5% na het overtreffen van de verwachtingen voor het vierde kwartaal. Het zorgbedrijf boekte een gecorrigeerde winst van $ 7,19 per aandeel, iets hoger dan de prognoses van analisten van $ 7,18 per aandeel, volgens FactSet. Het rapporteerde een omzet van $ 68,91 miljard, wat beter was dan de prognoses van $ 68,08 miljard.

Shopify — Aandelen verloren 0,8% na een afwaardering naar neutraal van overweging door Atlantic Equities. Het bedrijf zei dat de afwaardering voornamelijk te wijten was aan waardering, terwijl het opmerkte dat het bedrijf een “best-in-class productuitvoerder is met sterke groeivooruitzichten op lange termijn”.

Alfabet — Google-moeder Alphabet eindigde met minder dan 1% in de aanloop naar zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie deze week, waar het bedrijf zijn nieuwe algemene taalmodel voor grote talen genaamd PaLM 2 zal aankondigen. Ondertussen zal Google ook verbeteringen aan Bard en Search onthullen met “generatieve ervaringen.”

Shoal-technologieën — De aandelen van het zonne-energietechnologiebedrijf stegen met 22,3% na een winst- en omzetstijging in het eerste kwartaal. Guggenheim verhoogde zijn rating voor aandelen om dinsdag een obligatie in te kopen, daarbij verwijzend naar een aantrekkelijke waardering en veelbelovende marktaandeelwinsten.

Ferguson — Het bouwproductenbedrijf voegde 2,5% toe na een upgrade om te kopen uit de wacht door Jefferies. Het bedrijf zei dat de korting van het bedrijf op collega’s kleiner wordt.

Boeing — De aandelen stegen met 2,3% nadat Ryanair zei dat het minstens 150 van de 737 Max 10’s van de vliegtuigbouwer zou kopen met opties voor nog eens 150.

DISH-netwerk — DISH verloor 11,1% na het rapporteren van de resultaten over het eerste kwartaal. De winst per aandeel was in lijn met schattingen van analisten op 35 cent, terwijl de omzet iets minder dan $ 3,96 miljard bedroeg, tegen een voorspelling van $ 4,06 miljard van analisten gepolst door FactSet. Het bedrijf verloor meer abonnees voor betaaltelevisie dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden, maar verloor minder retail draadloze abonnees dan een jaar geleden.

– Samantha Subin, Michelle Fox, Sarah Min, Hakyung Kim, Tanaya Macheel en Yun Li van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie