PacWest, Disney, Robinhood en meer

laatste update: 05-2023


Een opblaasbaar Disney+-logo wordt afgebeeld tijdens een persevenement voorafgaand aan de lancering van een streamingdienst in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, in de Dubai Opera in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, 7 juni 2022.

Yousef Saba | Reuter

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

PacWest – De aandelen daalden met 20% nadat de regionale bankaandelen zeiden dat de deposito’s met 9,5% daalden voor de week die eindigde op 5 mei. Indien nodig zei PacWest dat het toegang heeft tot $ 15 miljard aan beschikbare liquiditeit. Andere aandelen van regionale banken stegen lager op het nieuws, waarbij Western Alliance en First Horizon respectievelijk 7,3% en 3,2% daalden.

Disney — Het media-aandeel zakte meer dan 5%. Disney rapporteerde een daling van het aantal streaming-abonnees, zelfs toen de verliezen voor het bedrijf verbeterden. Het bedrijf rapporteerde ook omzet en winst die ongeveer in lijn waren met de verwachtingen van Wall Street.

Robin Hood — De aandelen stegen met meer dan 4% nadat de retailmakelaardij een omzetslag rapporteerde, met $ 441 miljoen in het eerste kwartaal tegen schattingen van analisten van $ 425 miljoen, volgens Refinitiv. Robinhood liet ook groei zien in maandelijkse gebruikers, die 11,8 miljoen bereikten.

Unity-software – De aandelen stegen met meer dan 9% nadat de ontwikkelaar van videogamesoftware de omzetverwachtingen voor het afgelopen kwartaal had overtroffen en zijn omzetvooruitzichten voor het hele jaar had verhoogd.

Sonos – Aandelen daalden bijna 24% nadat de verslaggever van de maker van home sound systems een groter verlies leed dan verwacht voor het afgelopen kwartaal en zijn vooruitzichten voor de tweede helft van het fiscale jaar 2023 verlaagde in een omgeving met een afnemende vraag.

Tapijtwerk — Tapestry steeg met 10% na het overtreffen van de verwachtingen van analisten voor het derde kwartaal. Het Amerikaanse luxemodebedrijf achter Coach en Kate Spade rapporteerde een gecorrigeerde winst van 78 cent per aandeel, wat volgens FactSet de consensusschattingen van 60 cent per aandeel overtrof. Het boekte een omzet van $ 1,51 miljard, wat hoger was dan de vraag naar $ 1,44 miljard. Bovendien verhoogde Tapestry zijn verwachting voor het hele jaar, wat ook beter was dan analisten hadden verwacht.

AppLovin — De aandelen stegen met meer dan 16% in premarket-handel na de omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal en de verwachtingen voor het tweede kwartaal na de bel op woensdag. De omzet kwam uit op $ 715,4 miljoen, tegenover de $ 694,8 miljoen die werd verwacht van analisten die door StreetAccount werden ondervraagd. AppLovin verwachtte $ 710 miljoen – $ 730 miljoen voor het tweede kwartaal, meer dan de verwachte $ 695,7 miljoen.

Voorbij vlees — De aandelen van de alternatieve vleesfabrikant daalden meer dan 2%, zelfs na het beter dan verwachte kwartaalrapport van het bedrijf. Beyond Meat rapporteerde een verlies van 92 cent per aandeel en $ 92,2 miljoen aan inkomsten. Analisten hadden volgens Refinitiv een verlies van $ 1,01 per aandeel verwacht op een omzet van $ 90,8 miljoen.

JD.com – De aandelen van de Chinese e-commerce gigant stegen met meer dan 3% nadat het bedrijf sterker dan verwachte inkomsten en inkomsten rapporteerde voor het eerste kwartaal van het jaar, volgens FactSet. JD kondigde ook enkele veranderingen in het leiderschap aan: CEO Lei Xu treedt af en zal worden vervangen door financieel directeur Sandy Ran Xu.

Alcoa — Alcoa-aandelen stegen vóór de bel met 1,4% toen Credit Suisse de aluminiumproducent opwaardeerde om beter te presteren. Analisten noemden een herstel van de aluminiumprijzen en een stap voorbij de operationele problemen van Alcoa als reden voor de upgrade.

Zuidelijk Norfolk — Het transportaandeel steeg bijna 2% in premarket-handel toen JPMorgan de aandelen opwaardeerde naar overwogen. De firma Wall Street merkte op dat de aandelen van Norfolk Southern tegen een korting worden verhandeld ten opzichte van sommige peers, en dat de operaties zouden moeten verbeteren naarmate het bedrijf de recente ontsporingsproblemen achter zich laat.

– Yun Li, Tanaya Macheel, Brian Evans, Sarah Min en Michelle Fox van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie