PACW, WAL, PARA en meer

laatste update: 05-2023


Het logo van de Western Alliance Bancorporation is te zien op deze foto-illustratie op 13 maart 2023 in Warschau, Polen.

Jaap Ariens | Nurfoto | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op donderdag.

Paramount Global — De media-aandelen daalden met 28,4% nadat het bedrijf zijn dividend verlaagde en inkomsten rapporteerde die achterbleven bij de verwachtingen van analisten. Paramount Global verlaagt het dividend naar 5 cent van 24 cent per aandeel, de eerste verlaging sinds 2009.

Pac West, Eerste horizon, Westerse Alliantie — Regionale bankaandelen stonden donderdag opnieuw zwaar onder druk. De aandelen van PacWest daalden met meer dan 50% na berichten dat het bedrijf een mogelijke verkoop aan het onderzoeken was. Het bedrijf zei dat het alle opties evalueert om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. De aandelen van First Horizon daalden met meer dan 30% nadat de fusie met TD Bank was afgeblazen, waarbij de banken gebrek aan duidelijkheid aanhaalden over een tijdlijn van toezichthouders. Western Alliance leed ook grote verliezen en daalde met meer dan 38%.

Shopify — Het e-commerceplatform steeg met meer dan 23,8% nadat het de verwachtingen voor het voorgaande kwartaal had overtroffen en de verkoop van delen van zijn fulfilment- en logistieke afdeling had aangekondigd.

Koninklijk Caribisch gebied — De cruisemaatschappij steeg met 7,2% nadat het bedrijf de verwachtingen van Wall Street voor het kwartaal had overtroffen. Royal Caribbean boekte een kleiner verlies in winst per aandeel dan verwacht. De omzet was iets hoger dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf gaf ook een voorspelling voor de winst per aandeel voor het tweede kwartaal en het volledige jaar, die beter was dan de schattingen van analisten.

Peloton — De aandelen daalden met 13,5% nadat het aangesloten fitnessbedrijf een winst per aandeel rapporteerde van 79 cent voor zijn fiscale derde kwartaal, meer dan het verlies van 46 cent dat werd verwacht van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd.

Qualcomm — Qualcomm verloor 5,5% na het delen van lichter dan verwachte richtlijnen. De chipmaker rapporteerde een daling van 17% in de verkoop van handsetchips, omdat het te maken heeft met een uitdagende omgeving en een langzaam herstel van de verkoop van smartphones in China.

Shake Shack — De restaurantketen steeg met 16,6% nadat de verkopen van hetzelfde restaurant de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Ook de omzet overtrof de consensus, terwijl het kwartaalverlies kleiner was dan verwacht.

Tripadvisor — Aandelen daalden 8,6%. Het bedrijf rapporteerde een groter totaalverlies dan verwacht als gevolg van belastingkosten in verband met een IRS-schikking. De gecorrigeerde kwartaalwinst lag onder de verwachtingen, terwijl het bedrijf de consensusschatting voor omzet overtrof.

SolarEdge-technologieën — Het aandeel zonne-energie steeg met 6,6% op basis van inkomsten en inkomsten die de prognoses van analisten overtroffen. Het bedrijf zei ook dat de problemen met de toeleveringsketen enigszins zijn verbeterd.

Arconisch — De aandelen stegen met 28,3% na het nieuws dat de fabrikant van industriële onderdelen zou worden overgenomen door Apollo Global voor $ 30 per aandeel in contanten.

Vleugelstop — De restaurantketen verloor 4,8%. Ondanks het overtreffen van de verwachtingen op beide lijnen in het eerste kwartaal, verlaagde Citi het aandeel van kopen naar neutraal vanwege wat het bedrijf beschouwt als een hoge waardering.

Cemex – Cemex voegde 0,6% toe nadat Goldman Sachs de aandelen had opgewaardeerd om te kopen na de resultaten van het beton- en bouwmaterialenbedrijf in het eerste kwartaal. Het bedrijf uit Wall Street noemde het sterke prijszettingsvermogen van Cemex.

Procore-technologieën — De voorraad bouwsoftware steeg met 6,7% nadat Goldman Sachs deze had geüpgraded naar kopen van neutraal. Het bedrijf citeerde sterke resultaten over het eerste kwartaal van Procore Technologies, die een verder opwaarts potentieel voor het aandeel suggereerden.

Zwartbaud — Het non-profit- en onderwijstechnologiebedrijf voegde 4,1% toe na een upgrade om beter te presteren dan neutraal door Baird. Het bedrijf zei dat het bedrijf zijn bedrijfsresultaten verbetert.

– Michelle Fox, Sarah Min, Samantha Subin en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie