PACW, BRK, AAL, AMC en meer

laatste update: 05-2023


Pacific Western Bank-bewegwijzering wordt op 4 mei 2023 buiten het bankfiliaal in Beverly Hills, Californië getoond.

Patrick T. Fallon | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de grootste stappen zetten in premarket-handel:

Pac West — De regionale bank knalde 39% in premarket-handel, wat bijdroeg aan de winst van bijna 82% op vrijdag. PacWest zei dat zijn bedrijf “fundamenteel gezond” is en verlaagde zijn dividend met slechts 1 cent per aandeel. Westerse Alliantie won ongeveer 11%, terwijl Zion Bancorp bijna 6% toegevoegd.

Westerse aardolie — Het energieaandeel daalde in premarket met minder dan 1% nadat Warren Buffett zei dat Berkshire Hathaway niet van plan is de volledige controle over de oliegigant over te nemen. Het “Oracle of Omaha” heeft een belang van 23,5% verworven, terwijl het goedkeuring heeft gekregen om tot 50% van het bedrijf te kopen.

Berkshire Hathaway — De B-aandelen van het conglomeraat stegen met 1,4% in premarket nadat het bedrijf van Buffett een stijging van 12,6% in het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal rapporteerde. De sterke prestatie was te danken aan een opleving in de verzekeringsactiviteiten van het conglomeraat. De totale winst steeg ook fors, deels dankzij winsten in de aandelenportefeuille, aangevoerd door Appel.

Estée Lauder De aandelen stegen met 4,2% in premarket-handel na een zondagsbericht van de New York Post dat activistische investeerder Nelson Peltz een “mogelijke opschudding” bij het schoonheidsproductenbedrijf overwoog. De campagne zou zich naar verluidt richten op CEO Fabrizio Freda.

AMC — AMC-aandelen daalden 3% in de premarket na de bioscoopketen zei een akkoord te hebben bereikt tot schikking van een class action van aandeelhouders tegen de conversie van AMC Preferred Equity Units in gewone aandelen van het bedrijf, evenals een omgekeerde aandelensplitsing. Beleggers keurden het besluit in maart goed.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen — Aandelen stegen maandag ongeveer 3% in premarket-handel nadat JPMorgan het aandeel had opgewaardeerd van neutraal naar overwogen. Analist Jamie Baker benadrukte de aantrekkelijke waardering van het bedrijf en zei dat de “Big 3” luchtvaartmaatschappijen – Amerikaans, Delta En Verenigd – trekken zich terug uit het bredere veld van providers.

Tyson-voedsel — De aandelen van het voedselproductiebedrijf daalden met 9% nadat Tyson zijn jaarlijkse verkoopvooruitzichten verlaagde en een onverwacht verlies boekte voor het laatste kwartaal, volgens FactSet. Het waarschuwde ook voor een daling van 4% ten opzichte van het voorgaande jaar in de binnenlandse rundvleesproductie en de productie van plat varkensvlees.

gereisd — Aandelen stegen 2,4% nadat de aandelen in de gezondheidszorg de winstverwachtingen overtroffen en de verwachtingen voor het hele jaar opnieuw bevestigden, ondanks een omzetdaling. Viatris boekte $ 932,9 miljoen aan aangepaste nettowinst voor het eerste kwartaal, hoger dan de consensusschatting van $ 835,8 miljoen van analisten die door FactSet werden ondervraagd. De omzet kwam uit op $ 3,72 miljard tegen een prognose van $ 3,8 miljard.

Fortinet — Het cyberbeveiligingsbedrijf voegde 3,3% toe nadat het door Bank of America was geüpgraded naar kopen van neutraal. Het Wall Street-bedrijf noemde de solide uitvoering van Fortinet en de sterke onderliggende vraag.

– Yun Li, Brian Evans, Alex Harring, Sarah Min en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage.Plaats een reactie