‘Opvallend dat beleggers deze aandelen aan het verkopen zijn’ in 2023

laatste update: 10-2023


Analist Corné van Zeijl van Actiam vertelt waarom het slecht gaat op de beurs met thuisbezorg-bedrijven en in welke aandelen insiders investeren.

Abonneer je hier gratis:

Bij De Telegraaf vind je het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Je krijgt alles te weten op het gebied van entertainment, misdaad, geld, verkeer en royalty. Ook delen wij de meest opmerkelijke video’s die je niet gemist moet hebben. Wil je meer (exclusieve) video’s? Meld je dan hier aan voor onze video-nieuwsbrief:

Bekijk voor al het laatste sportnieuws het kanaal van Telesport:

Meer van De Telegraaf? Volg ons op:
Website:
Facebook:
Instagram:
Twitter:

#TELEGRAAF #AANDELEN #FINANCIEEL

6 gedachten over “‘Opvallend dat beleggers deze aandelen aan het verkopen zijn’ in 2023”

  1. Als de rente omhoog gaat, dumpen alle aandeelhouders hun aandelen in bedrijven.

    Ze stallen hun geld bij banken, die op hun beurt dit geld gebruiken om hypotheken te verstrekken.

  2. Natuurlijk gebeurt dit.
    Als de economische vooruitzichten super slecht zijn, speelt men op safe.

  3. na de great reset zijn aandelen nog veel minder waard dan wc papier, en bitcoins worden door de staat afgenomen, alleen lang houdbaar voedsel en goud en zilver hebben straks nog waarde.

  4. Lijkt me logisch dat de thuisbezorgers post-corona niet dezelfde omzetten en winsten maken.

  5. De “koptekst” doet vermoeden dat het opvallend is, maar niets is minder waar Just Eat heeft nog nooit winst gemaakt, nog nooit cashflow gegenereerd en de lange termijn schuld is in 2 jaar vertienvoudigd. En de energiebedrijven zijn cyclische bedrijven. Dus als de vraag naar olie hoog is, dan stijgt de omzet, winst en free cashflow. Zodra de vraag naar olie daalt, daalt de winst van Shell en daarmee het aandeel. Volgens mij allemaal heel logisch en weinig opvallend. Het is de ‘kunst’ de waarde van een bedrijf te schatten en tegen een flinke korting te kopen. En de waarde van een bedrijf is afhankelijk van toekomstige cashflow omgerekend naar de huidige waarde. Laat Just Eat eerst maar eens cashflow gaan genereren voor de aandeelhouder!

Reacties zijn gesloten.