Opinie: hoe u van uw financiën een bron van empowerment kunt maken, geen stress

laatste update: 01-2023


Na een drukke (en inflatie-zware) vakantieperiode kunnen we allemaal wel een collectieve adempauze gebruiken. Het is ook uw kans om diep in te ademen: januari is de financiële welzijnsmaand, een geweldige kans om ons hoofd leeg te maken en te kijken welke stappen we kunnen nemen om ons financiële leven te helpen verbeteren terwijl we verder gaan vanaf hier.

We weten allemaal dat geld een bron van stress kan zijn, maar uw financiën kunnen ook een bron van empowerment zijn. Laten we bij het begin van een nieuw jaar kijken naar twee pijlers die u kunnen helpen een betere relatie met uw geld op te bouwen en naar een veiligere financiële toekomst te evolueren.

Terug naar de basis: budgettering, schulden en noodbesparingen

Zie jezelf als een bedrijf. Net zoals een CEO op de hoogte moet zijn van de balans en resultatenrekening van zijn bedrijf, is de eerste stap bij het verbeteren van uw persoonlijke financiële welzijn begrijpen wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Van daaruit zult u sneller zien wat u kunt doen om dichter bij uw financiële doelen te komen. Kijk naar al uw inkomstenbronnen, schuldbetalingen, creditcards en rekeningen. Scheid wat vast is en wat variabel is – uw huur- en nutsrekeningen zijn bijvoorbeeld vaste uitgaven, maar uit eten gaan zou variabel zijn.

Hoe belangrijk het ook is om geld te verdienen en te sparen, het is nog belangrijker waar u uw geld aan uitgeeft, want als u het bedrag dat u over een lange periode uitgeeft kunt verlagen en in plaats daarvan voorzichtig kunt sparen en beleggen, die gewoonten kunnen oplopen tot meer geld op uw rekeningen. Stel dus een eenvoudig budget voor jezelf vast. Een goede plek om te beginnen is de 50-30-20-budgetteringsregel: 50% van uw budget dekt behoeften, 30% wensen en 20% spaargeld en investeringen. Verdeel het per maand of per salaris.

Niets van dit alles gebeurt van de ene op de andere dag. Haal diep adem, maak een plan en volg het plan. Wees realistisch en controleer uw budget en doelen minstens één keer per jaar en update dienovereenkomstig om te begrijpen waar u staat. Een manier om de druk te verlichten, is door samen te werken met professionals die u kunnen helpen beoordelen waar u nu staat en die u kunnen helpen bij het bedenken van creatieve strategieën om uw financiële doelen te bereiken. Uw werkplek biedt mogelijk zelfs toegang tot professionele financiële coaching of advies, of extra voordelen op het gebied van financiële planning. Je zult het nooit weten als je het niet vraagt.

Investeren in de toekomst: pensioen, eigen vermogen en uw nalatenschap

De financiële keuzes die we vandaag maken, kunnen onze toekomst voor onszelf en onze gezinnen bepalen. Hoewel het dagelijks in evenwicht houden van uw budget, schulden en spaargeld ontmoedigend genoeg kan zijn, is het belangrijk om ook naar het grote geheel te kijken in de loop van de tijd. Dit betekent nadenken over hoe alle verschillende delen van uw financiële leven in elkaar passen en hoe ze op de lange termijn optellen.

Laten we het hebben over pensioen. De grootste uitdaging voor de meeste gepensioneerden is om van het verdienen van een vast salaris naar het leven van investeringen en spaargelden te gaan. Zoals de afgelopen jaren ons hebben laten zien, zullen turbulentie en risico altijd factoren zijn, en als u voor uw pensioen in aandelen of aandelen belegt, kan uw portefeuille iets volatieler zijn. Marktbewegingen kunnen van invloed zijn op uw pensioensparen, dus als u via uw werk een pensioenplan heeft, kan het helpen om met uw planadviseur of een financieel adviseur te praten om inzicht te krijgen in uw beleggingsstrategie, de risico’s waaraan u wordt blootgesteld en hoe u kunt op schema blijven voor uw pensioendoelen.

Als u via uw werkgever een aandelenvergoeding ontvangt, kan dat een andere bron van brandstof zijn voor uw financiële langetermijnplan. Het is belangrijk om de complexiteit van aandelencompensatie echt te begrijpen en hoe de activa die u in de loop van de tijd ontvangt, u kunnen helpen uw doelen te bereiken. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn belastingen, en hoe planning en investeringen u kunnen helpen uw kosten te verlagen en de risico’s in de markt in evenwicht te houden. Praat met uw werkgever en uw aanbieder van aandelenplannen over aanvullende middelen om u te helpen bij het plannen van liquiditeit, belastingen en het opvouwen van alle bedrijfsaandelen die u heeft in uw algehele financiële plan.

Naast pensioenplanning en slim beleggen, moet u ook nadenken over uw nalatenschap. Estate planning is niet alleen voor de rijken – het kan een zeer nuttig stukje van de puzzel zijn om u te helpen uitkristalliseren wat voor u het belangrijkst is en om u te helpen de dingen te behouden waar u zo hard voor heeft gewerkt, zowel tijdens als na uw leven. Nogmaals, dit kan een goed onderwerp zijn om met een financiële processie over te praten. Denk na over wat u achter u wilt laten en wat u kunt doen om u voor te bereiden op het onverwachte terwijl u plannen maakt voor zowel uw financiële doelen op korte als op lange termijn.

Plannen voor verandering: het leven gebeurt

Het idee van financieel welzijn is hyperrelevant na de uitdagingen van de afgelopen jaren. Wat er vandaag ook in uw leven gebeurt, weet dat er nooit een slecht moment is om het gesprek over financieel welzijn en planning te beginnen. Weet dat het ook oké is om je aan te passen en flexibel om te gaan met je geld als er levensgebeurtenissen plaatsvinden. Zorg ervoor dat u telkens wanneer u een beslissing neemt, terugkijkt op uw plan en vraag hoe de beslissingen die u vandaag met uw geld neemt, u kunnen helpen uw doelen morgen te bereiken.

Een gezondere band met uw geld vormen, betekent de punten verbinden tussen elk gebied van uw financiële leven en ervoor zorgen dat het voor u werkt. Het kan helpen om met een financiële professional te praten over uw vragen, de algehele economie en hoe uw financiële keuzes u kunnen helpen bepaalde doelen te bereiken die u mogelijk heeft. Als je eenmaal die planning hebt, wordt het voor jou veel eenvoudiger om elke dag financieel gezonde beslissingen te nemen.

Krystal Barker Buissereth is algemeen directeur en hoofd van Financial Wellness and Participant Experience, Morgan Stanley at Work.

openbaarmakingen:

Niet alle producten en diensten zijn beschikbaar in alle rechtsgebieden.

Dit materiaal is alleen opgesteld voor informatieve en educatieve doeleinden. Het geeft geen individueel beleggingsadvies op maat. Het is opgesteld zonder rekening te houden met de individuele financiële omstandigheden en doelstellingen van personen die het ontvangen. Morgan Stanley Smith Barney LLC (“Morgan Stanley”) raadt beleggers aan bepaalde investeringen en strategieën onafhankelijk te evalueren, en moedigt beleggers aan om advies in te winnen bij een financieel adviseur van Morgan Stanley. Of een bepaalde belegging of strategie geschikt is, hangt af van de individuele omstandigheden en doelstellingen van een belegger.

Financiële coaching, aangeboden door My Secure Advantage, in samenwerking met Morgan Stanley Financial Wellness, is uitsluitend voor informatieve en educatieve doeleinden. Het geeft geen individueel beleggingsadvies op maat en is opgesteld zonder rekening te houden met de individuele financiële omstandigheden en doelstellingen van personen die het ontvangen. Morgan Stanley Smith Barney LLC (“Morgan Stanley”) raadt investeerders aan om bepaalde investeringen en strategieën onafhankelijk te evalueren, en moedigt investeerders aan om advies in te winnen bij een financieel adviseur van Morgan Stanley voor gerelateerde vragen. Of een bepaalde belegging of strategie geschikt is, hangt af van de individuele omstandigheden en doelstellingen van een belegger.

De producten of diensten waarnaar hierin wordt verwezen, worden geleverd door My Secure Advantage, een niet-gelieerde partij. Noch Morgan Stanley Smith Barney LLC (“Morgan Stanley”), noch zijn gelieerde ondernemingen zijn de aanbieder van dergelijke producten of diensten en hebben geen enkele inbreng of verantwoordelijkheid met betrekking tot de geschiktheid van een persoon voor, of de voorwaarden verbonden aan, deze producten of diensten. Noch Morgan Stanley, noch zijn gelieerde ondernemingen zijn verantwoordelijk voor de inhoud van enig advies, begeleiding of diensten geleverd door My Secure Advantage. Morgan Stanley of zijn gelieerde ondernemingen kunnen deelnemen aan transacties op een andere basis dan My Secure Advantage. Morgan Stanley of zijn gelieerde ondernemingen kunnen een vergoeding ontvangen in verband met doorverwijzingen naar My Secure Advantage. Elke beoordeling van My Secure Advantage uitgevoerd door Morgan Stanley was gebaseerd op informatie uit bronnen die naar onze mening betrouwbaar zijn, maar we kunnen de juistheid of volledigheid ervan niet garanderen. Deze doorverwijzing mag op geen enkele manier worden beschouwd als een verzoek van de Firma om namens My Secure Advantage zaken te doen. Het Bedrijf doet geen uitspraken over de geschiktheid of anderszins van de producten of diensten die My Secure Advantage levert. Er kunnen aanvullende dienstverleners zijn voor vergelijkingsdoeleinden. Als u ervoor kiest om contact op te nemen met My Secure Advantage, doe dan een grondige due diligence en neem uw eigen onafhankelijke beslissing.

De Morgan Stanley gaat routinematig een verscheidenheid aan zakelijke relaties aan waarvoor het bedrijf een vergoeding ontvangt of betaalt voor diensten, en dergelijke zakelijke relaties kunnen de genoemde dienstverlener(s), zijn werknemers of agenten, of bedrijven die gelieerd zijn aan de dienstverlener omvatten ( s). De standpunten, meningen, richtlijnen of adviezen van My Secure Advantage en/of hun financiële coaches (die geen werknemers van Morgan Stanley zijn) zijn uitsluitend die van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van Morgan Stanley Smith Barney LLC of aan haar gelieerde ondernemingen . Morgan Stanley Smith Barney LLC, haar gelieerde ondernemingen en Morgan Stanley Financial Advisors en Private Wealth Advisors geven geen fiscaal of juridisch advies. Particulieren dienen hun belastingadviseur te raadplegen voor zaken met betrekking tot belastingheffing en belastingplanning en hun advocaat voor zaken met betrekking tot trust- en vermogensplanning, schenkingen aan goede doelen, filantropische planning en andere juridische zaken.

Morgan Stanley at Work, Morgan Stanley Smith Barney LLC en zijn gelieerde ondernemingen en werknemers geven geen juridisch of fiscaal advies. U dient altijd uw eigen juridische en/of belastingadviseurs te raadplegen en erop te vertrouwen.

De diensten van Morgan Stanley at Work worden geleverd door Morgan Stanley Smith Barney LLC, lid van SIPC, en zijn gelieerde ondernemingen, allemaal volledige dochterondernemingen van Morgan Stanley.

© 2023 Morgan Stanley Smith Barney LLC. Lid SIPC.

Plaats een reactie