Openbare scholen ‘niet in staat om te concurreren’ met de particuliere sector omdat duizenden K-12-stafleden stoppen tijdens het terug-naar-schoolseizoen in 2022

laatste update: 12-2022


Conciërges, cafetariamedewerkers en leraren lijken één ding gemeen te hebben: ze zijn het zat.

Volgens de laatste overheidsgegevens hebben in september 21.700 schoolmedewerkers hun baan opgezegd. Dit omvat iedereen, van leraren tot conciërges op openbare scholen. Het aantal scholieren in het basisonderwijs daalde in september van 7.777.100 in augustus tot 7.755.400.

Om die cijfers in context te plaatsen: in maart 2020, voordat het coronavirus zijn tol eiste van de Amerikaanse economie, waren er meer dan 8 miljoen openbare-schoolpersoneelsleden aan het werk.

Volgens de National Education Association, de grootste lerarenvakbond van het land, is er landelijk een tekort van 300.000 leraren en ander schoolpersoneel.

Scholen hebben moeite om posities over de hele linie in te vullen, zegt Andrew Spar, voorzitter van de Florida Education Association. “Het is elke positie op onze scholen”, vertelde hij aan MarketWatch.

“Bewakers en onderhoudsmedewerkers, cafetariamedewerkers, paraprofessionals die ook bekend staan ​​​​als leraarassistenten, frontofficemedewerkers, schoolbegeleiders, schoolmaatschappelijk werkers en dan natuurlijk onze educatieve leraren,” voegde hij eraan toe.

“Dus het loopt het hele gamma, iedereen worstelt om posities in te vullen in de staat en het hele land, en het zijn allemaal posities in onze openbare scholen,” zei Spar.

Openbaar onderwijs blijft een van de minst herstelde sectoren van de pandemie. Leraren meldden hoge niveaus van stress tijdens de eerste dagen van de pandemie, het omgaan met lange werkuren, minder loon en het oplossen van technische problemen in verband met lesgeven op afstand.

Het tekort aan arbeidskrachten in andere dienstensectoren maakte het ook moeilijker om schoolpersoneel te behouden, zei Spar.

Leraren meldden aan het begin van de pandemie hoge niveaus van stress, te maken met lange werktijden, lagere lonen en onderwijs op afstand.

De particuliere sector heeft de uitkeringen verhoogd om meer werknemers aan te trekken, waarbij veel bedrijven de lonen hebben verhoogd en betere voordelen hebben geboden.

“In sommige gevallen is het aandeel van persoonlijke vacatures met lagere lonen die de belangrijkste voordelen adverteren meer dan verdubbeld van augustus 2019 tot augustus 2022”, aldus een analyse van Indeed Hiring Lab. Die verbeterde voordelen hadden betrekking op ziektekostenverzekering, betaald verlof en pensioenregelingen, schreef AnnElizabeth Konkel, een econoom bij het Indeed Hiring Lab.

Tegelijkertijd heeft het openbaar onderwijs te maken gehad met onderfinanciering op staatsniveau, wat resulteerde in onderbetaling van al het schoolpersoneel, niet alleen leraren, zei Spar. Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat scholen ondergefinancierd waren met $ 150 miljard, een situatie die gevolgen heeft voor maximaal 30 miljoen K-12-studenten.

Voorbeeld: veel ondersteunend personeel in schooldistricten in Florida verdienen ‘armoedelonen’, volgens de Florida Education Association. Een ‘leefbaar loon’ voor een alleenstaande is $ 35.858 per jaar in Florida en $ 70.504 voor een alleenstaande ouder met één kind, volgens de leeflooncalculator van het Massachusetts Institute of Technology.

Spar zei dat het openbare schoolsysteem “gewoon niet in staat was om te concurreren” met de particuliere sector.

Volgens berekeningen van de Florida Education Association bedroeg het aantal vacatures voor K-12-scholen in Florida in augustus 2022 10.771. Dit omvatte 6.006 leraren en 4.765 ondersteunend personeel. Een paar weken na het begin van het schooljaar waren enkele vacatures ingevuld, maar de staat heeft nog steeds te maken met meer dan 5.000 vacatures voor leraren en ondersteunend personeel elk, zei Spar.

Vorige maand sprak Chalkbeat, een non-profit nieuwszender over onderwijs, met 80 leraren die het vak hadden verlaten. Een van de redenen die ze gaven om te vertrekken: gebrek aan respect en steun, de behoefte aan een hoger loon en meer arbeidsflexibiliteit.

Ingrid Fournier, een voormalige lerares in Branch, Michigan, die haar 25-jarige onderwijscarrière in 2022 verliet, vertelde Chalkbeat: “De klassen nemen toe, het loon en de voordelen zijn afgenomen, de ondersteuning van leraren en beheerders is drastisch afgenomen. Geprivatiseerde bus-, detentie- en vervangende programma’s hebben echt hun tol geëist omdat het gemeenschapsgevoel als gevolg daarvan is afgenomen.

‘Wat me ’s nachts wakker houdt, is hoe ik de scholen open en operationeel kan houden tijdens de pandemie en te midden van personeelstekorten.’

Salarissen variëren sterk voor schoolpersoneel. Kleuter- en basisschoolleraren verdienen volgens het Bureau of Labor Statistics een mediaan van $ 61.350 per jaar. Dat is $ 29.760 per jaar voor schoolconciërges en schoonmakers, en $ 27.170 voor eetkamer- en cafetariamedewerkers.

Sommige leraren kunnen het zich zelfs niet veroorloven om in het gebied waar ze werken te wonen. De Board of Education van het Milpitas Unified School District in Californië keurde op 23 augustus een resolutie voor huisvesting van het personeel goed, waarin werd beschreven hoe mensen met een gemiddeld inkomen die voor het district werken, het moeilijk vonden om een ​​huurwoning te vinden in de buurt van hun baan, aldus KRON-TV in San Francisco. Francisco en een kopie van de resolutie die aan MarketWatch is verstrekt.

Het district vertelde ouders via een schoolcommunicatie-app dat het het afgelopen schooljaar zeven leraren had verloren vanwege problemen met de kosten van levensonderhoud, en verzocht ouders met extra kamer de ruimte te verhuren aan leraren, volgens KNTV, een NBC-filiaal in de Baai gebied.

Dergelijke verhalen bieden context voor de leegstand in het openbaar onderwijs. Er waren 292.000 openingen in het staats- en lokaal overheidsonderwijs, dat alle openbare K-12 en hoger onderwijs omvat, een recordhoogte voor augustus, volgens afzonderlijke gegevens verstrekt door de American Federation of Teachers, op basis van gegevens van het Bureau of Labor Statistics.

Een directeur van een schooldistrict in North Carolina vertelde in augustus aan MarketWatch dat er geen kandidaten waren voor de zes vacatures in zijn district, en dat was twee weken voordat het schooljaar begon.

Een landelijk tekort aan schoolbuschauffeurs heeft ook invloed op het vermogen van studenten om op tijd op school te komen: 88% van de ondervraagde professionals in het schoolvervoer en onderwijsleiders zei dat tekorten aan buschauffeurs hun vervoersactiviteiten hebben beperkt, volgens een recent onderzoek van HopSkipDrive, een school rit-service bedrijf.

Ongeveer 94% van de respondenten zei dat ze personeelstekorten hebben, van leraren tot bibliothecarissen en beheerders, zo blijkt uit de enquête. “Wat me ’s nachts wakker houdt, is hoe ik scholen open en operationeel kan houden tijdens de pandemie en te midden van personeelstekorten”, zegt John French, een inspecteur bij het onderzoek.

Het personeelstekort treft alle studenten, maar sommigen kunnen kwetsbaarder zijn voor de gevolgen. Als er bijvoorbeeld niet genoeg onderwijsassistenten zijn, kan dit betekenen dat er niet genoeg mensen zijn om studenten met speciale behoeften te helpen, zei Spar.

“Leraren en medewerkers die op onze openbare scholen werken, geven om kinderen en ze willen goed doen voor kinderen. Maar zo vaak worden ze geconfronteerd met zoveel obstakels dat ze uiteindelijk opgeven en weglopen”, zei hij.

(Emma Ockerman heeft bijgedragen aan dit verhaal.)

Zie ook:

‘Dat is dit jaar $ 2.600 extra’: moeders die borstvoeding geven, vertellen MarketWatch dat ze moeite hebben om de wekelijkse boodschappenrekening bij te houden

‘Ik wil dat ze met een volle maag gaan slapen’: een moeder vertelt aan MarketWatch hoe de inflatie de maaltijd van haar gezin op zijn kop zette

‘Het beste wat ik kan doen is je e-mailen’: toen de snelle gegevens van deze Indiaanse familie op waren, kwam het onderwijs op afstand van hun kinderen op de eerste plaats

Plaats een reactie