Onderliggende verkopen Pearson over het hele jaar met 5% gestegen

laatste update: 02-2023


Pearson PLC zei woensdag dat het verwacht een stijging van de onderliggende verkopen voor 2022 te rapporteren en dat het het jaar eerder heeft afgesloten dan de verwachtingen van het bestuur.

Het FTSE 100 onderwijsbedrijf PSON,
+0,76%
zei dat de onderliggende verkopen van de groep naar verwachting 5% hoger zullen zijn op jaarbasis, met een omzetstijging van 8% bij de beoordelings- en kwalificatiedivisie – de grootste onderneming – en een stijging van 24% bij de divisie Engels leren.

De aangepaste bedrijfswinst – een maatstaf die uitzonderlijke en andere eenmalige items uitsluit – wordt verwacht op ongeveer 455 miljoen pond ($ 559,1 miljoen), ongeveer 11% hoger op jaarbasis op een onderliggende basis, aldus het bedrijf.

De aangepaste consensus over de bedrijfswinst is GBP 444,8 miljoen, ontleend aan FactSet en gebaseerd op de prognoses van zeven analisten.

Het bedrijf zei dat het op schema lag om in 2023 ongeveer GBP 120 miljoen aan kostenbesparingen te realiseren – waarbij ongeveer GBP 20 miljoen werd gebruikt om de inflatiedruk te compenseren – en dat deze zouden worden gewogen naar de afdelingen hoger onderwijs.

“Deze prestatie toont gefocuste uitvoering en het aanhoudende momentum in het bedrijf terwijl we doorgaan met het implementeren van onze nieuwe strategie die onze toekomstige groei ondersteunt”, zei Chief Executive Andy Bird.

Schrijf naar Anthony O. Goriainoff op anthony.orunagoriainoff@dowjones.com

Plaats een reactie