Oatly, Amazon, Hasbro en meer

laatste update: 12-2022


Een pak havermelk van het merk Oatly wordt geregeld voor een foto in de wijk Brooklyn in New York, VS, op woensdag 16 september 2020.

Gabby Jones | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Oatly – De aandelen van de maker van op haver gebaseerde dranken daalden met 12,65% nadat het bedrijf een groter dan verwacht kwartaalverlies en inkomsten rapporteerde die niet overeenkwamen met de consensus. Oatly noemde China Covid-beperkingen, productie-uitdagingen en een sterkere Amerikaanse dollar voor de zwakke prestaties.

Amazone – Amazon daalde met 2,28% na een bericht dat het van plan is om deze week ongeveer 10.000 werknemers te ontslaan. De bezuinigingen zouden de grootste in de geschiedenis van het bedrijf zijn en zouden volgens The New York Times vooral gevolgen hebben voor de apparatenorganisatie, de retaildivisie en de personeelsafdeling van Amazon.

Hasbro – De aandelen daalden met 9,86% nadat Bank of America zei dat het speelgoedbedrijf een van zijn beste merken, het kaartspel “Magic: The Gathering”, schaadde. Het bedrijf merkte op dat het bedrijf te veel nieuwe kaartsets uitrolde en de productie te veel opvoerde in een poging om te profiteren van de vraag, maar het stoot retailers en consumenten af.

biogen – De aandelen van Biogen stegen met 3,32% nadat het Alzheimer-medicijn van concurrent Roche faalde in twee laatste fasetests. Aandelen van Eli Lilly voegden ook 1,8% toe aan het nieuws.

Geavanceerde micro-apparaten – Aandelen van de chipmaker voegden 1,6% toe na upgrades om te kopen van neutraal en om beter te presteren dan neutraal van respectievelijk UBS en Baird.

Modern – De aandelen van de medicijnfabrikant stegen met 4,57% nadat het bedrijf zei dat zijn nieuwe booster vijf keer meer antilichamen tegen omicron BA.5 opwekte dan de oude vaccins bij mensen met eerdere Covid-infecties. Het aandeel is dit jaar nog steeds bijna 28% gedaald na een rally van 143% in 2021 en een stijging van 434% in 2020.

Zwarte rock – De aandelen van BlackRock daalden met 4,34% nadat het bedrijf de lancering van zijn op de Chinese obligatiebeurs verhandelde fonds had uitgesteld vanwege toenemende spanningen tussen de VS en Peking, meldde de Financial Times.

JD.com, Baidu – Chinese bedrijfsaandelen JD.com en Baidu stegen respectievelijk met 3,92% en 2,22%, terwijl de Chinese Hang Seng-index 1,7% hoger scheurde na positief nieuws over Covid en de vastgoedsector van het land, die in de schulden zit.

Cloud-aandelen – Cloud-aandelen daalden maandag toen beleggers winsten van tafel haalden. De daling volgt op de stijging van vorige week, die de WisdomTree Cloud Computing ETF (WCLD) met 15,92% deed stijgen. Gegevenshond daalde 5,14%, Atlassian verloor 5,2% en Zscaler zakte 3,76%.

CF-industrieën, Corteva – De aandelen van kunstmestbedrijven CF Industries en Corteva stegen met 5,21% en 3,03%, terwijl de prijs van aardgasfutures met meer dan 6% steeg op basis van voorspellingen van koud weer en een te hoge vraag naar verwarming.

– Alex Harring, Tanaya Macheel en Yun Li van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie