Oak Street Health, Frontline, Boeing en meer

laatste update: 02-2023


Een Boeing 737 MAX 8 staat buiten de hangar tijdens een mediatour van de Boeing 737 MAX in de Boeing-fabriek in Renton, Washington.

Matt McNight | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Eikenstraat Gezondheid – De aandelen van Oak Street Health stegen met 36% nadat een Bloomberg dat meldde CVS onderzoekt opties om het zorgbedrijf te kopen voor meer dan $ 10 miljard. CVS-aandelen daalden ongeveer 0,5% op het nieuws.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Frontlinie –De scheepvaartvoorraad steeg met meer dan 24% in premarket-handel nadat Frontline aankondigde dat het zijn combinatie met Euronav zou beëindigen. Frontline-CEO Lars Barstad zei dat beide bedrijven “nu al schaalvoordelen genieten”.

CureVac – CureVac-aandelen stegen met 19% nadat het bedrijf zei dat het verdere patiëntproeven van zijn mRNA-vaccins voor Covid-19 en de griep plant. Het bedrijf maakte ook bekend dat Sanofi-veteraan Alexander Zehnder in april CEO wordt.

Boeing — De ruimtevaartgigant daalde met meer dan 2% nadat Morgan Stanley Boeing had verlaagd van overgewicht naar gelijk gewicht, daarbij verwijzend naar een gebrek aan opwaarts potentieel ten opzichte van de huidige niveaus. “We zien een evenwichtige risico-beloning aangezien de meerderheid van de positieve katalysatoren op korte en middellange termijn voor het aandeel is gerealiseerd”, zei Morgan Stanley in een notitie.

Noorse cruiselijn – De aandelen daalden met 3,3% na een downgrade naar onderwogen van een gelijke weging door Morgan Stanley, die bezorgdheid uitte over hoe overcapaciteit het prijszettingsvermogen zou kunnen aantasten. Ondertussen verhoogde het bedrijf concurrent Royal Carribean, dat 0,3% toevoegde in de premarket, van onderwogen naar gelijk gewicht.

Muntbasis – Coinbase-aandelen werden voor het laatst vlak verhandeld nadat ze licht premarket waren gestegen na het nieuws dat het van plan is 20% van het personeelsbestand te schrappen. De verhuizing markeert de tweede grote bezuinigingsronde, aangezien het bedrijf probeert de kosten te verlagen na het bereiken van de uitbreidingsmodus tijdens de bullmarkt.

Sotera Gezondheid – De aandelen stegen met meer dan 58% in de premarket nadat het bedrijf aankondigde dat zijn dochterondernemingen tot overeenstemming waren gekomen om meer dan 870 zaken te schikken met betrekking tot de blootstelling aan ethyleenoxide, een kankerverwekkende stof, uit zijn faciliteiten in Willowbrook. Sotera stemde ermee in om $ 408 miljoen te betalen en zei dat de schikking geen erkenning is dat de emissies een veiligheidsrisico vormden.

Bommel – Bumble knalde meer dan 2% nadat KeyBanc het aandeel van de datingapp had opgewaardeerd van sectorgewicht naar overwogen, waarbij hij opmerkte: “De concurrentieomgeving lijkt stabiel en de economische druk neemt af.”

maagdelijke baan — De aandelenkoers van het bedrijf kelderde met 19% nadat de satellieten van Virgin Orbit die vanaf Britse bodem werden gelanceerd, hun doelbaan niet bereikten. “Hoewel we erg trots zijn op de vele dingen die we met succes hebben bereikt als onderdeel van deze missie, zijn we ons ervan bewust dat we onze klanten niet de lanceringsservice hebben geboden die ze verdienen”, zei CEO Dan Hart.

– Samantha Subin, Alexander Harring, Jesse Pound en Michelle Fox van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie