Nx’News #22: FED ‘geen zorgen over inflatie’, Facebook Metaverse, crypto & duurzame kerosine

laatste update: 12-2022


In deze video behandelt Bas Jansen de nieuwe week highlights.

Bas begint deze week met de Federal Reserve die definitief begint met het afbouwen van de noodsteun. Volgens de beleidsmakers is er voldoende progressie geboekt op het gebied van werkgelegenheid en inflatie. Aandelen stegen na het besluit, terwijl obligaties daalden, net als de dollar.

Afgelopen woensdag maakten energiebedrijven Shell en Vattenfall, SAS en LanzaTech bekend samen te werken aan het op grote schaal produceren van een synthetische, duurzame brandstof voor de luchtvaart. Het plan is om in 2026 of 2027 een fabriek in Zweden te hebben die jaarlijks 50.000 ton van de duurzame kerosine produceert.

Mark Zuckerberg heeft bekendgemaakt dat facebook door gaat onder de naam ‘Meta’. De naamsverandering moet benadrukken dat het bedrijf méér is dan sociale media en inzet op het ontwikkelen van de metaverse.

Net als Facebook stort Microsoft zich ook op de metaverse. Gebruikers van Microsoft Teams krijgen de mogelijkheid om als geanimeerde avatars te communiceren in virtuele omgevingen.

Als laatste behandelt Bas de strengere regels voor crypto. Opnieuw liggen cryptomunten onder vuur. Dit keer van de Amerikaanse toezichthouders. Zij maken zich namelijke grote zorgen over zogeheten stablecoins.

⏰ Timestamps ⏰
00:00 Intro
00:19 FED begint met afbouwen steun
00:13 Vattenfall en Shell onderzoeken duurzame kerosine
01:46 Facebook verandert zijn naam in Meta
02:40 Microsoft stort zich op de metaverse
03:15 Strengere regels voor crypto

🤝 Over Nx’change
The Next Generation Stock Exchange: A global capital market that supports the trade of any object of value: /