Nvidia: touchdown en klaar voor het volgende doelwit (NASDAQ:NVDA)

laatste update: 12-2022


Brief Dangsungnoen

Beleggingsthesis

NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) is aanzienlijk verkocht, met een verlies van meer dan 68% sinds de all-time-high (ATH), een enorme en bovenproportionele daling in vergelijking met de relevante sector. NVDA heeft zijn Elliott-impulssequentie voltooid, zoals ik in mijn vorige artikel voorspeldeen bereikte het koersdoel op korte termijn dat ik als waarschijnlijk heb aangekondigd, terwijl het aandeel schijnbaar zijn corrigerende golfreeks vormt.

In dit artikel leg ik een bruikbare handelsmogelijkheid uit voor meer kortetermijnbeleggers, maar ik overweeg ook een noodplan voor meer langetermijngerichte beleggers. Ik kwalificeer het meest waarschijnlijke koersdoel met een opwaarts potentieel van 13%, terwijl ik inzicht geef in hoe ik mijn neerwaartse risico zou beperken, door passende stop-loss-niveaus in overweging te nemen en de risicoblootstelling actief te beheren.

Een snelle blik op het grote plaatje

De technologiesector in de VS heeft het grootste deel van de afgelopen 12 maanden onder druk gestaan. Hoewel de sector, en meer specifiek een aantal van zijn industrieën, zijn scherpe opleving in juli en augustus herleefde door al zijn winsten terug te geven, zou het de laatste tijd beter kunnen presteren. Hoewel bedrijven in de IT-dienstensector niet tot de grootste verliezers in de technologiesector behoren, lijken ze moeite te hebben om relatieve kracht op te bouwen. Terwijl bedrijven in de elektronica- en computerdistributie-industrie, fabrikanten van communicatieapparatuur en de zonne-energiesector recentelijk toonaangevend zijn in de sector, behoren bedrijven in de softwareapplicatie- en infrastructuurindustrie, evenals halfgeleiderfabrikanten, nog steeds tot de achterblijvers.

Sectoren

finviz

Halfgeleiderindustrie en technologiesector

finviz

Kijkend naar meer specifieke groepen van de industrie, markeerde de VanEck Semiconductor ETF (SMH) zijn ATH op 22 november 2021 en is sindsdien massaal gecorrigeerd, met een verlies van meer dan 47% tot het dieptepunt op 13 oktober 2022. naar zijn EMA50 op dagelijkse schaal, of nog belangrijker, naar zijn EMA200 op een wekelijks tijdsbestek. Hoewel de branchereferentie zich nog steeds in zijn neerwaartse trend op lange termijn bevindt, lijkt het enige relatieve kracht op te bouwen in vergelijking met de bredere technologiemarkt, de Nasdaq Composite, of nauwkeuriger de Nasdaq-100 die wordt gevolgd door de Invesco QQQ ETF (QQQ).

SMH versus IXIC 07.11.2022

Auteur, met behulp van TradingView

Door de historische aandelengrafiek te analyseren, merken we dat NVDA de afgelopen jaren tot 2020 gemengde prestaties had, toen het aandeel aanzienlijk beter presteerde dan de meeste van zijn referenties, wat resulteerde in een algemene prestatie van 167%. Advanced Micro Devices (AMD) deed het zelfs nog beter, met een enorme prestatie van 416%. Alle andere referenties presteerden slechter dan het aandeel, waarbij de bredere Amerikaanse aandelenmarkt werd gevolgd door de iShares Russell 2000 ETF (IWM) die achterbleef bij de S&P 500 (SP500) en de Invesco QQQ ETF, terwijl Intel (INTC) over het algemeen het slechtst presteerde, meer dan 39% verloren in de geanalyseerde tijd.

NVIDIA versus industrie en branchegenoten 07.11.2022

Auteur, met behulp van SeekingAlpha.com

Waar zijn we nu?

In mijn laatste artikel Nvidia: The Data Center Powerhouse, gepubliceerd op 7 september 2022, heb ik mijn zorgen geuit over het negatief presteren van het aandeel op korte termijn. ik schreef

Ik beschouw de daling van het aandeel tot $ 106 als een waarschijnlijk scenario, als de negatieve trend blijft wegen op de technologiesector, aangezien de verkoopdruk toeneemt en ondanks mogelijke verdere korte rally’s, het aandeel niet uit zijn neerwaartse trend kon breken en gewoon de sterke ondersteuning van zijn EMA200 op zijn wekelijkse grafiek.

Op het moment dat het artikel werd gepubliceerd, was Nvidia’s aandeel geprijsd op $ 135,63. In feite bleef het verder dalen onder zijn EMA200 op de wekelijkse grafiek, aanzienlijk dalend gedurende de volgende vijf weken, totdat het een dieptepunt bereikte op $ 108,13. Nou, als we kieskeurig willen zijn, niet precies op mijn doel, maar met een variantie van 2%, dichtbij genoeg om het te beschouwen als een onbeduidend verschil in termen van technische analyse.

NVIDIA Werkelijke Situatie Dagelijks 07.11.2022

Auteur, met behulp van TradingView

Beleggers die mijn oproep hadden gevolgd, hadden de daling van 20% kunnen vermijden en misschien zelfs een longpositie hebben ingenomen rond het aangekondigde koersdoel. Beleggers die Nvidia-aandelen bleven houden, zijn vandaag nog steeds beter af dan op 7 september, aangezien NVDA sindsdien meer dan 4% prestatie heeft gerapporteerd.

NVIDIA Werkelijke situatie Wekelijks 07.11.2022

Auteur, met behulp van TradingView

Op NVDA’s weekgrafiek is het belangrijk op te merken hoe het aandeel de laatste weken van verlies volgt en nu de meest relevante weerstand ondervindt bij de EMA200. Hoewel het volume nog steeds relatief onder het gemiddelde schommelt, kan een stijging worden verwacht als het Nvidia-aandeel zijn weerstand probeert te overwinnen of wordt afgewezen. Het aandeel lijkt ook wat kracht op te bouwen, zoals we in de komende sectie meer in detail zullen zien.

Wat komt er hierna?

Ik verwacht dat het aandeel op korte termijn positief zal blijven presteren, aangezien het zijn Elliott Impulse-reeks voltooide en bezig zou kunnen zijn met het opbouwen van een solide basis, terwijl het schijnbaar zijn corrigerende golfreeks vormt. Bij het overwegen van technische analyse is het belangrijk om naar meerdere tijdframes te kijken om een ​​overzicht te krijgen van mogelijke situaties die zich in specifieke intervallen kunnen vormen. NVDA sloot de EMA50 eind vorige week af, wat ik als positief beschouw, maar het aandeel volgde al meer dan 30% vanaf de bodem van oktober en kon consolideren voordat het probeerde zijn EMA200 op de wekelijkse grafiek te overwinnen.

NVIDIA Waarschijnlijke uitkomst 07.11.2022

Auteur, met behulp van TradingView

Het positieve momentum en de opbouw van relatieve kracht onderstrepen de kans op verdere verbetering van de aandelenkoers van Nvidia, maar zelfs de sterkste opwaartse trend wordt gekenmerkt door sporadische terugval. Ik acht het waarschijnlijk dat het aandeel zijn dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau test, voordat het mogelijk aanzienlijk hoger gaat. Als het aandeel erin slaagt zijn EMA200 op zijn wekelijkse grafiek te overwinnen, definieer ik $ 160 als een waarschijnlijk koersdoel vanuit een kortetermijnperspectief. Dit is ook een prijsniveau dat ook dicht bij het doel ligt dat ik in mijn vorige artikel over het bedrijf in mijn waarderingsmodel heb berekend.

De belangrijkste overheadweerstand van het aandeel wordt nu gedefinieerd op ongeveer $ 144, $ 150 en door zijn EMA100 op de dagelijkse grafiek, terwijl de dichtstbijzijnde ondersteuningsniveaus worden bepaald door zijn EMA50 en verder naar beneden op $ 128. Ik zou voorzichtig zijn als het aandeel zijn trendkanaallimiet nadert, en zeker mijn blootstelling verminderen als het onder de EMA50 zakt bij een hoger volume of, voor beleggers met een hogere risicotolerantie, onder $ 128. Hoewel die prijsniveaus dichtbij kunnen lijken, is het risico dat het aandeel opnieuw probeert het dieptepunt van $ 108 te testen, nog steeds relatief hoog als het aandeel faalt in zijn poging om zijn Elliott-correctiereeks te vormen, zoals geïllustreerd in mijn alternatieve scenario.

Beleggers moeten de prijsactie nauwlettend in de gaten houden en hoe Nvidia-aandelen zich gedragen op deze cruciale ondersteuningsniveaus, en hoe een eventuele poging om de weerstand te overwinnen wordt bevestigd of afgewezen, door met name het handelsvolume in beide richtingen te observeren.

Op lange termijn gerichte beleggers die de recente prijsniveaus als een kans zien, kunnen overwegen hun longposities dienovereenkomstig te bepalen door een eerste positie op het werkelijke niveau te overwegen en door hun blootstelling geleidelijk te vergroten als het aandeel erin slaagt zijn EMA200 te overwinnen. Ik zou geen belangrijke positie overwegen totdat het aandeel een significante uitbraak heeft bevestigd ten opzichte van het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn.

het komt neer op

Technische analyse is geen absoluut instrument, maar een manier om de kans op succes van investeerders te vergroten en een hulpmiddel waarmee ze zich kunnen oriënteren op welke beveiliging dan ook. Men zou niet naar een onbekende bestemming rijden zonder een kaart te raadplegen of een GPS te gebruiken. Ik ben van mening dat hetzelfde zou moeten gelden bij het nemen van investeringsbeslissingen. Ik pas technieken toe die gebaseerd zijn op de Elliott Wave-theorie, evenals waarschijnlijke uitkomsten gebaseerd op de principes van Fibonacci, door de waarschijnlijkheid van een uitkomst te bevestigen die afhankelijk is van op tijd gebaseerde kansen. Het doel van mijn technische analyse is om een ​​ingangspunt in de voorraad te bevestigen of te verwerpen, door de sector en industrie te observeren, en vooral de prijsactie. Vervolgens analyseer ik de situatie van dat aandeel en bereken ik de waarschijnlijke uitkomsten op basis van de genoemde theorieën.

De halfgeleiderindustrie doet het nog steeds relatief slechter dan andere groepen in de technologiesector, maar lijkt de laatste tijd wat sterker te worden. Dit leidt de industriereferentie SMH ertoe om de weerstand in zijn neerwaartse langetermijntrend te testen. NVIDIA heeft zijn Elliott-impulsreeks voltooid en het kortetermijnprijsdoel bereikt dat ik waarschijnlijk heb aangekondigd in mijn vorige artikel dat op 7 september is gepubliceerd. Het aandeel lijkt zijn corrigerende golfreeks te vormen, nadat het half oktober een dieptepunt heeft bereikt. Onder de geanalyseerde omstandigheden en door het uitgelegde uitvoerbare noodplan met de belangrijkste weerstands- en ondersteuningsniveaus in acht te nemen, rangschik ik NVIDIA als een kortetermijnaankoop, terwijl langetermijnbeleggers hun longposities geleidelijk kunnen opbouwen en profiteren van de recente prijsniveaus .

Plaats een reactie