NTT: stabiel en conservatief in een recessie (OTCMKTS:NTTYY)

laatste update: 12-2022


Sergio Yoneda/iStock Redactie via Getty Images

Beleggingsscriptie

De aandelen van Nippon Telegraph en Telephone Corp. (OTCPK:NTTYY) hebben het tot nu toe beter gepresteerd dan de markt en zijn in lijn met die van zijn belangrijkste binnenlandse branchegenoot KDDI. De resultaten van Q1-2 FY3/2023 toonden stabiele prestaties ondanks macro tegenwind, en het bedrijf blijft het aandeelhoudersrendement verhogen. De aandelen zouden een aantrekkelijk voorstel kunnen zijn in turbulente economische tijden met een stabiel dividendrendement van 3,5%. Met beperkte ruimte voor duurzame winstgroei handhaven we echter onze neutrale rating.

Snelle inleiding

Nippon Telegraph and Telephone Corp. (beter bekend als NTT) is het grootste geïntegreerde telecommunicatiebedrijf van Japan en is voor 34,8% eigendom van het ministerie van Financiën van de regering van Japan. De belangrijkste inkomstenbron is het mobiele bedrijf dat wordt beheerd door dochteronderneming NTT DoCoMo, dat volledig werd geconsolideerd in FY3/2021 (belang verhoogd van 66,2% naar 100%) voor een bedrag van JPY 4,3 biljoen / $ 39,4 miljard in september 2020 – de grootste ooit overnamebod in Japan.

De groep heeft een totaal personeelsbestand van 339.050, waarvan meer dan 50% werkzaam is in de Global Solutions-business, die IT-diensten en datacenteractiviteiten levert in 80 landen.

Belangrijkste financiële gegevens met consensusprognoses

Belangrijkste financiële gegevens met consensusprognoses

Belangrijkste financiële gegevens met consensusprognoses (Bedrijf, Refinitiv)

Onze doelstellingen

NTT-aandelen presteerden relatief in lijn met hun belangrijkste binnenlandse tegenhanger KDDI (OTCPK:KDDIF) en bleven licht achter bij de wereldwijde tegenhangers Deutsche Telekom (OTCQX:DTEGF) en AT&T (T).

We herzien onze eerdere visie van mei 2021, waarin we de aandelen als neutraal beoordeelden, met bezorgdheid over het vermogen van het bedrijf om zijn strategie voor schuldafbouw in evenwicht te brengen en tegemoet te komen aan het aandeelhoudersrendement.

Grafiek
Gegevens door YCharts

Gestage prestaties in Q1-2 FY3/2023

Ondanks de uitdagingen van stijgende elektriciteitstarieven en prijsverlagingen voor de mobiele business, toonden de resultaten van NTT in Q1-2 FY3/2023 stabiliteit met een omzetstijging van 6,8% op jaarbasis en een lichte daling van het bedrijfsresultaat met -1,3% op jaarbasis. De bedrijfsrichtlijnen voor FY3/2023 blijven ongewijzigd, met een impliciete operationele groei van 8,5% op jaarbasis, wat ons enigszins optimistisch lijkt. Desalniettemin lijken de uitgaven goed te worden beheerd, met een verwachte stijging van de investeringsuitgaven in het boekjaar met 3,7% op jaarbasis, en de personeelskosten bij de kernbedrijven NRR East en NTT West met 1,6% op jaarbasis.

Wat op de kortere termijn moeilijker te beheren is, zijn schulden, met een schuld/eigen vermogen-ratio van 99% in FY3/2022 (pagina 71) na de NTT DoCoMo-transactie. Aangezien de schuldniveaus naar verwachting op jaarbasis relatief vlak zullen blijven voor FY3/2023, lijkt het bedrijf blij dat de gearing historisch hoog blijft. Met huidige financieringskosten die worden gecompenseerd door financieringsinkomsten, kan dit een praktische benadering zijn.

Negatief is dat er tot op heden weinig bewijs is van synergieën met de DoCoMo-bedrijfsintegratie. De Global Solutions-business (voornamelijk IT-services) handelt achter de richtlijnen, vanwege het tekort aan halfgeleiders dat van invloed is op de uitrol van klantprojecten – maar de pijplijn zou relatief stevig zijn, hoewel er een risico bestaat op projectontsporingen in H2 FY3/2023.

Al met al waren er geen grote verrassingen die ten grondslag lagen aan het vermogen van NTT om duurzaam te opereren ondanks enkele macro-economische tegenwind.

Een gestage groei van het aandeelhoudersrendement

NTT handhaaft een geleidelijk groeiprofiel voor zijn dividenden, dat sinds FY3/12 gedurende 10 opeenvolgende jaren is gestegen (pagina 63). Hoewel de verwachte dividenduitkering voor FY3/2023 met 35% aan de onderkant van het spectrum blijft, benadrukt dit de doelstelling van het management om een ​​gestage trackrecord van stijgingen in de loop van de tijd te behouden. Het bedrijf kondigde ook een nieuw aandeleninkoopprogramma van JPY 150 miljard/USD 1,0 miljard aan dat loopt tot maart 2022 – dit komt bovenop een forse inkoop van eigen aandelen van JPY 360 miljard/USD 2,5 miljard van de Japanse overheid in september 2022. de uitbetalingsratio van de aandeelhouders zal naar verwachting 75% bedragen voor FY3/2023, wat erg hoog is maar waarschijnlijk eenmalig zal zijn.

Met een balans met veel activa is er altijd ruimte voor NTT om meer kapitaal toe te wijzen aan aandeelhouders. Er zijn al activa bestemd voor verkoop ter waarde van JPY 211 miljard/USD 1,5 miljard, en andere financiële activa ter waarde van JPY 1,52 biljoen/USD 10,5 miljard (pagina 4). Het management neemt echter een conservatieve houding aan en de kans op grote eenmalige winsten is klein. Een “langzaam maar zeker” benadering is misschien niet naar ieders smaak, maar als beleggers op zoek zijn naar een coupon met een laag risico van ongeveer 3,5%, zou NTT zeker geschikt kunnen zijn.

waardering

Volgens consensusprognoses (zie de tabel met de belangrijkste financiële gegevens hierboven), worden de aandelen verhandeld op PER FY3/2024 10,2x op een vrije kasstroomopbrengst van 8,9%. Deze waarderingen zijn niet hoog ondanks het ex-groeiprofiel en een stijgend jaarlijks dividend lijkt zeer waarschijnlijk.

Risico’s

Het opwaartse risico vloeit voort uit versnelde voortgang van kostenbesparingen via de DoCoMo-integratie, evenals personeelskosten bij de belangrijkste retailactiviteiten NTT East en NTT West. De dividenduitkeringen zouden kunnen stijgen, met als historisch hoogtepunt 42,3% in FY3/2021.

Het neerwaartse risico vloeit voort uit toekomstige dividendverhogingen die lager zijn dan de marktverwachtingen. De activiteiten van Global Solutions hebben overzeese posities waar het bedrijf niet erg concurrerend is en de winstgevendheid zou kunnen dalen naarmate de loon- en andere kosteninflatie toeslaat.

Conclusie

NTT is een relatief stabiele onderneming met een solide activarijke balans en een cash cow-bedrijf met een vooruitstrevend aandeelhoudersrendementsbeleid. Dit zijn positieve kenmerken, maar de aandelen zien er niet bijzonder uitzonderlijk uit. In turbulente economische tijden lijkt NTT misschien een goede plek om wat kapitaal te stallen, maar vanuit een langetermijnperspectief mist het dynamiek en opwaarts risico. Als u een belegger bent die op zoek is naar een conservatief bedrijf met een stabiel rendement van 3,5%, dan is NTT iets voor u. Omdat we zoeken naar beleggingen die duurzame groei laten zien, behouden we onze neutrale rating.

Noot van de redactie: dit artikel bespreekt een of meer effecten die niet op een grote Amerikaanse beurs worden verhandeld. Wees u bewust van de risico’s die aan deze aandelen zijn verbonden.

Plaats een reactie