Norwegian Cruise Line, Allstate, Roblox en meer

laatste update: 02-2023


Een Norwegian Gateway-cruiseschip vertrekt op 10 april 2022 tijdens zonsondergang vanuit de haven van Manhattan in New York City, Verenigde Staten.

Tayfun Coskun | Anadolu Agentschap | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Noorse cruiselijn — Aandelen daalden meer dan 6% nadat de cruiseschipexploitant in een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission meldde dat het een nettoverlies zal rapporteren voor het vierde kwartaal en het volledige jaar van 2022, evenals het eerste kwartaal van 2023.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Karel Schwab — Het bankaandeel verloor meer dan 6% nadat Bank of America de aandelen dubbel had verlaagd naar een underperform-rating, omdat klanten zeiden dat ze contant geld zouden blijven verplaatsen naar alternatieven zoals geldmarktfondsen.

Vornado Vastgoed Vertrouwen — De aandelen van de vastgoedbevak daalden met 3,3% na het verlagen van het driemaandelijkse dividend van 53 cent naar 37,5 cent per aandeel. Vornado Realty, dat commercieel onroerend goed bezit in steden als New York en San Francisco, noemde de huidige toestand van de economie en kapitaalmarkten, evenals Vornado’s geredigeerde verwachte belastbare inkomsten voor 2023, voornamelijk als gevolg van hogere renteblootstelling.

Roblox — Roblox-aandelen verloren 6% na een verlaging naar een onderwogen rating door analisten bij Morgan Stanley. De bank zei dat het opwaartse potentieel van de videogame-aandelen beperkt is na een sterk december-statistiekenrapport.

Filip Morris — Het moederbedrijf van Marlboro won 2,4% nadat Jefferies het aandeel ‘recessiebestendig’ noemde.

Service nu — Aandelen stegen bijna 3% nadat Bank of America het softwareaandeel als topkeuze had uitgeroepen. Het bedrijf merkte zijn “best-in-class groei” op.

Tesla — Aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen daalden tijdens de middaghandel met meer dan 1%. Piper Sandler herhaalde zijn outperform-rating voor het aandeel en zei dat beleggers “proactief” aandelen zouden moeten kopen. Een dag eerder begon het fraudeproces van CEO Elon Musk naar aanleiding van tweets die hij in 2018 schreef over het overwegen om Tesla van de beurs te halen, wat ervoor had gezorgd dat de aandelen zich herstelden.

Alcoa — De aandelen van het aluminiumbedrijf daalden donderdag met 4,6% nadat het bedrijf zijn resultaten over het vierde kwartaal bekendmaakte. Alcoa’s gecorrigeerde verlies voor het vierde kwartaal was 70 cent per aandeel, minder dan het verwachte verlies van 81 cent, aldus StreetAccount. De aangepaste EBITDA van het bedrijf – een winstmaatstaf die minder uitgaven omvat dan netto-inkomsten – miste schattingen. Alcoa zei dat het verwacht dat de totale leveringen van aluminiumoxide in 2023 jaar na jaar zullen afnemen.

Ontdek financiële diensten — De online bank daalde bijna 2% na verhoogde voorzieningen voor kredietverliezen en verwachte hogere netto afschrijvingstarieven dit jaar, een signaal dat klanten achterop raken. Ontdek overtref de verwachtingen voor zowel de winst per aandeel als de omzet voor het kwartaal.

CureVac — De aandelen stegen met meer dan 9% nadat het biofarmaceutische bedrijf door UBS was opgewaardeerd om van neutraal te kopen. De firma Wall Street zei dat de resultaten van fase 1 voor een griepbehandeling een “belangrijk keerpunt” zagen.

doorwaadbare plaats — Het aandeel van de automaker daalde met 1,9% nadat het koersdoel werd verlaagd door Evercore ISI, die zei dat de automaker het moeilijk zou krijgen als er een recessie zou komen.

Allstate Het aandeel daalde met 7%, een dag nadat de verzekeringsmaatschappij voorlopige resultaten over het vierde kwartaal bekendmaakte, inclusief een geschat aangepast nettoverlies tussen $335 miljoen en $385 miljoen.

Noord vertrouwen — De aandelen van de financiële instelling daalden met 10% nadat het bedrijf in het vierde kwartaal een nettowinst per verwaterd gewoon aandeel van 71 cent rapporteerde, vergeleken met $ 1,91 in het vierde kwartaal van 2021. De inkomsten uit zijn trust- en investeringsdiensten bedroegen $ 1,04 miljard, minder dan de $ 1,05 miljard die StreetAccount verwachtte.

Comerica — De aandelen stegen met ongeveer 6% nadat het financiële dienstverlener in zijn laatste kwartaalrapport de winstverwachtingen overtrof. Comerica rapporteerde een winst van $ 2,58 per aandeel, meer dan de $ 2,55 winst per aandeel verwacht door analisten gepolst door Refinitiv.

– Samantha Subin, Jesse Pound, Alex Harring, Sarah Min en Michael Bloom van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie